Connect with us

ACTUALITATE

Mitropolitul Nifon, 22 de ani de arhipăstorire la Târgoviște

Publicat

pe

Credincioși și preoți au venit, duminică, 26 decembrie 2021, la Catedrala din Târgoviște, pentru a-și felicita Ierarhul, cu prilejul celor 22 de ani de slujire pe istoricul tron vlădicesc muntean și pentru a lua parte la Sfânta Liturghie și la slujba de Te Deum.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a fost însoțit de: Părintele Vicar Eparhial, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial, Decanul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște, Prodecanul aceleași instituții, Directorul Seminarului Teologic” Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, profesori de la aceste școli teologice din Eparhie, monahii de la mânăstirile din Eparhie, precum și de Părinții Protopopi, împreună cu secretarii de protoierii.

Cuvântul festiv a fost rostit de Pc. Pr. prof. univ. dr. Marian Vîlciu, Decanul Facultății de Teologie și Științele Educației și a cuprins cele mai elocvente momente ale slujirii pastoral-misionare a Ierarhului nostru, de-a lungul celor peste două decenii, la Târgoviște.

Înaltpreasfinția Sa a fost felicitat de toți cei prezenți, precum și de domnul Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița și de domnul Daniel Cristian Stan, Primarul Municipiului Târgoviște, care au oferit flori, în semn de prețuire și de recunoștință.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Mitropolitul Nifon a evocat însemnătatea Întrupării Fiului lui Dumnezeu pentru viața și civilizația umană, dar și importanța deosebită a Maicii Domnului în Biserica Ortodoxă, evidențiind rolul și locul ei în istoria mântuirii, dar și în cadrul vieții liturgice și duhovnicești a credincioșilor noștri. De asemenea, a apreciat că perioada de slujire pe tronul arhieresc al Sfântului Ierarh Nifon, primul sfânt canonizat pe pământul românesc, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, reprezintă un timp de slujire a credinței noastre străbune, de misiune spirituală, de ofrandă și de laudă aduse lui Dumnezeu.

Înaltpreasfinția Sa a sintetizat mesajul celor peste două decenii de slujire pe tronul arhieresc de la Târgoviște, arătând că aceasta a avut în vedere, întotdeauna, promovarea valorilor creștine și românești, dreapta propovăduire a cuvântului lui Dumnezeu, precum și slujirea neamului, a țării și a culturii noastre naționale.

În încheierea evenimentului, în semn de prețuire și cu recunoștință pentru Ierarhul nostru, Corala Catedralei Mitropolitane a oferit un frumos concert de colinde.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT