Connect with us

ACTUALITATE

Mitropolitul Nifon, 22 de ani de arhipăstorire la Târgoviște

Publicat

pe

Credincioși și preoți au venit, duminică, 26 decembrie 2021, la Catedrala din Târgoviște, pentru a-și felicita Ierarhul, cu prilejul celor 22 de ani de slujire pe istoricul tron vlădicesc muntean și pentru a lua parte la Sfânta Liturghie și la slujba de Te Deum.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a fost însoțit de: Părintele Vicar Eparhial, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial, Decanul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște, Prodecanul aceleași instituții, Directorul Seminarului Teologic” Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, profesori de la aceste școli teologice din Eparhie, monahii de la mânăstirile din Eparhie, precum și de Părinții Protopopi, împreună cu secretarii de protoierii.

Cuvântul festiv a fost rostit de Pc. Pr. prof. univ. dr. Marian Vîlciu, Decanul Facultății de Teologie și Științele Educației și a cuprins cele mai elocvente momente ale slujirii pastoral-misionare a Ierarhului nostru, de-a lungul celor peste două decenii, la Târgoviște.

Înaltpreasfinția Sa a fost felicitat de toți cei prezenți, precum și de domnul Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița și de domnul Daniel Cristian Stan, Primarul Municipiului Târgoviște, care au oferit flori, în semn de prețuire și de recunoștință.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Mitropolitul Nifon a evocat însemnătatea Întrupării Fiului lui Dumnezeu pentru viața și civilizația umană, dar și importanța deosebită a Maicii Domnului în Biserica Ortodoxă, evidențiind rolul și locul ei în istoria mântuirii, dar și în cadrul vieții liturgice și duhovnicești a credincioșilor noștri. De asemenea, a apreciat că perioada de slujire pe tronul arhieresc al Sfântului Ierarh Nifon, primul sfânt canonizat pe pământul românesc, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, reprezintă un timp de slujire a credinței noastre străbune, de misiune spirituală, de ofrandă și de laudă aduse lui Dumnezeu.

Înaltpreasfinția Sa a sintetizat mesajul celor peste două decenii de slujire pe tronul arhieresc de la Târgoviște, arătând că aceasta a avut în vedere, întotdeauna, promovarea valorilor creștine și românești, dreapta propovăduire a cuvântului lui Dumnezeu, precum și slujirea neamului, a țării și a culturii noastre naționale.

În încheierea evenimentului, în semn de prețuire și cu recunoștință pentru Ierarhul nostru, Corala Catedralei Mitropolitane a oferit un frumos concert de colinde.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Deputat Carmen Holban: Lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița, a participat, astăzi – 12 aprilie 2024, alături de ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse – Natalia Intotero și alți colegi parlamentari, la întâlnirea organizată în cadrul Caravanei naționale „Fără bariere – Tot adevărul despre droguri”.

Evenimentul s-a dovedit a fi, consideră Carmen Holban, o experiență profundă și emoționantă, toți cei prezenți având ocazia să asculte poveștile unor persoane care au suferit din cauza consumului de droguri.

„Fiecare poveste spusă în fața tinerilor prezenți la Cinematograful „Independența” a fost o lecție de viață, un apel la conștiință și un semnal de alarmă pentru toți cei care pot fi tentați să încerce drogurile. Acum, mai mult ca oricând, lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun”, ne-a precizat deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Tânărul Dragoș Lucian Predescu, 28 de ani, este noul prefect al județului Argeș

Publicat

pe

Județul Argeș are de astăzi, 12 aprilie 2024, un nou prefect, după ce Radu Perianu a demisionat întrucât va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Noul reprezentant al Guvernului în Argeș este liberalul Dragoș Lucian Predescu, în vârstă de 28 de ani. Acesta a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București și a profesat avocatura. În 2021, a fost numit subprefect al județului Argeș, iar din 2022 a fost director al Cancelariei Prefectului Județului Argeș.

“Vin cu bună credință și încrezător că pot arăta că generația tânără poate face lucruri foarte bune dacă i se oferă șansa. Îi mulțumesc pentru încredere prefectului Radu Perianu. Am făcut o echipă foarte bună la Instituția Prefectului județului Argeș și experiența acestor ani o voi folosi pentru a lua cele mai bune decizii din noua poziție. Îmi doresc să fiu un prefect deschis spre oameni, spre comunicare, așa cum aș vrea să fie toate instituțiile publice. Voi continua proiectele prefectului Radu Perianu”, a fost mesajul transmis de noul prefect al județului Argeș – Dragoș Lucian Predescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite