Connect with us

ACTUALITATE

Titus Corlățean este noul președinte al Comisiei pentru alegerea judecătorilor de la CEDO

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlățean, președintele executiv al PSD Dâmbovița, a obținut încă o recunoaștere a implicării sale în politica europeană, în problematica ce ține de libertăți, de respectarea drepturilor omului.

Liderii grupurilor politice din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei de la Strasbourg (SOC, PPE, ALDE, GUE, Conservator), parlamentarii europeni din diferite state, membri ai Comisiei speciale a APCE pentru alegerea judecătorilor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) l-au desemnat pe demnitarul român președintele Comisiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru alegerea judecătorilor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Evenimentul s-a consumat miercuri, 26 ianuarie 2022, în cadrul primei părți a sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care se desfășoară la Strasbourg în perioada 24-28 ianuarie 2022.

„Mandatul acestei comisii se circumscrie intervievării și examinării fiecăruia dintre cei trei candidați prezentați de statele membre ale Consiliului Europei pe lista națională pentru funcția de judecător la CEDO.

În urma procesului de evaluare a candidaților și audierii acestora, membrii comisiei au o ultimă dezbatere, cu ușile închise, și decid prin vot asupra candidatului cel mai calificat pentru îndeplinirea responsabilității de judecător la CEDO. Ca urmare, comisia transmite o recomandare Adunării, în baza căreia plenul APCE alege, potrivit art. 22 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, judecătorul la CEDO din lista de trei candidați a statului respectiv.

Mandatul judecătorilor la CEDO este de 9 ani, iar conform art. 21 alin. 1 din Convenție: “judecătorii trebuie să se bucure de cea mai înaltă reputație morală și trebuie să întrunească cerințele exercitării unor înalte funcții judiciare sau să fie jurisconsulți cu o competență recunoscută”.

Comisia pentru alegerea judecătorilor la CEDO are o componență restrânsă, fiind alcătuită din 20 de membri titulari și 20 de membri supleanți, cu un nivel ridicat de competență și experiență în domeniul juridic, fiind desemnați de Biroul APCE în baza propunerilor celor cinci grupuri politice ale Adunării”, se precizează într-un comunicat transmis de Senatul României.

Titus Corlățean a precizat că noua poziție în care a fost desemnat reprezintă o responsabilitate specială în cadrul Organizației de la Strasbourg, cu impact larg european în toate cele 47 de state membre ale Consiliului Europei.

„Sunt membru al acestei comisii restrânse numeric de mai mulți ani, am fost chiar vicepreședinte al acesteia până în luna decembrie, dar, cu sinceritate, nu mă gândeam că un român va avea oportunitatea să asume această responsabilitate, pentru că mizele sunt importante și jucătorii statali europeni importanți, când e vorba de astfel de sisteme instituționale, preferă ei să decidă.

E o recunoaștere importantă a școlii românești de drept internațional și european în materie de Drepturi ale Omului, dar și a faptului că poți reuși politic în Europa și dinspre București. Cu muncă și seriozitate.

Ce este mai greu însă abia acum urmează, dar cunosc deja „terenul” și știu ce este de făcut, cu obiectivitate și imparțialitate. Și cu o componență de bună calitate a comisiei APCE din toate grupurile parlamentare europene. Așteptăm anul acesta la audieri la Paris sau Strasbourg candidații din mai multe state europene, între care și România. Sper ca lista românească selectată prin procedura națională începută de fostul Guvern și finalizată de actualul Executiv să fie una la înălțime, care să corespundă criteriilor și exigențelor în materie. Vă asigur că și în acest caz voi avea aceeași conduită obiectivă și impartială, în calitatea europeană, de aceasta dată, pe care o dețin”, a scris senatorul Titus Corlățean pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

ISU Giurgiu angajează 18 șoferi pentru autospecialele de intervenție

Publicat

pe

de

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vlașca” al județului Giurgiu organizează concurs pentru ocuparea a 18 posturi de conducător auto (autospeciale), prin încadrare directă. Pot participa la concurs persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, împliniți anul acesta, care dețin permis de conducere categoriile B și C și au absolvit liceul cu diplomă de bacalaureat.

Toate actele necesare pentru constituirea dosarului de recrutare în vederea participării la concurs trebuie transmise la adresa de e-mail recrutare@isugiurgiu.ro, exclusiv în format electronic (pdf.), astfel:
– cererile de înscriere, completate lizibil și semnate, alături de copii ale actului de identitate, permisului de conducere categoriile B și C, declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare și CV-ul, până la data de 06.07.2022, ora 14:00, inclusiv în zilele nelucrătoare;
– dosarul de recrutare, cu toate documentele prevăzute în anunțul postat pe pagina www.isugiurgiu.ro, până la data de 19.07.2022, ora 14:00.

În eventualitatea depăşirii mărimii maxime a capacităţii de ataşamente (50 de megabytes), vor fi transmise e-mail-uri succesive, numerotate crescător. E-mail-urile de înaintare a documentelor vor cuprinde la rubrica ,,Subiect” sintagma ,,Cerere de înscriere” sau ,,Dosar”, în funcţie de situaţie, urmat de numele şi prenumele candidatului și de postul pentru care candidează (exemplu: Dosar_Ionescu Ion_Conducător auto).

Concursul constă în:
– o probă practică ce are caracter eliminatoriu (testarea abilității de a conduce un autovehicul care necesită permis de conducere categoria C). Aceasta se va desfășura în perioada 29.07 – 03.08.2022. Locația, data, ora prezentării vor fi comunicate ulterior, în funcție de numărul candidaților, conform planificării;
– test scris ce va fi susținut în data de 11.08.2022, din tematica şi bibliografia de concurs;
– un interviu pe subiecte profesionale (doar în situaţia în care se impune departajarea candidaţilor).

Examinarea medicală și evaluarea psihologică efectuate de structurile de specialitate ale M.A.I. se vor realiza doar de către candidații declarați „Admis”.

Pentru detalii, accesați: bit.ly/Concurs_conducator_auto

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT