Connect with us

ACTUALITATE

Așa ceva! Carantinații, verificați la domiciliu cu autospeciala de stins incendii! Cu echipaj complet!

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

De aproximativ o lună de zile, România se află sub vraja unei anomalii. Se pare că, printr-un ordin, evident venit dinspre mințile luminate care conduc statul, de verificările la domiciliul persoanelor confirmate COVID se ocupă pompierii. Ai zice, la prima vedere, că nu ar fi nimic anormal. S-au gândit șefii ISU să îi țină pe militari mai mult în teren decât în cazarme.

Necazul, în schimb, este altul și ni l-au sesizat mai mulți cetățeni din Dâmbovița, care s-au închinat când au văzut cum stau lucrurile. Prin satele din județ, pentru verificarea persoanelor aflate în carantină la domiciliu, să nu credeți că se pleacă cu vreun autoturism de serviciu în care se îmbarcă pentru executarea unei astfel de misiuni unul, cel mult doi pompieri. Nu! Se pleacă cu mașina de intervenție! Cu echipaj complet!

Nu rare au fost cazurile când gospodarul s-a speriat când a văzut pe ulița sa ditamai mastodontul, folosit de obicei la stingerea incendiilor. Fiecare se gândește la ce este mai rău. Când colo, din cabina utilajului coboară unul dintre cei șase servanți și strigă la poartă, să vadă dacă nea Vasile respectă carantina.

Din câte am aflat, pe surse, la astfel de misiuni, cu ghilimelele de rigoare, se pleacă în echipaj complet pentru a fi pregătiți în eventualitatea în care, pe undeva, se declanșează un incendiu. Și mașinile astea mari cu care se pleacă pentru verificarea infectaților consumă, nene, motorină, nu glumă!

Și am mai înțeles ceva! Pompierii nu au drept de legitimare. Dacă se constată că este ceva în neregulă, trebuie să sesizeze imediat Poliția, pentru a veni și face investigațiile de rigoare.

Spun oamenii că așa se întâmplă în tot județul. Autovehiculele de intervenție în caz de incendiu bântuie ulițele patriei pentru a controla carantinații.

Situația este comentată în fel și chip și de unii reprezentanți ai administrației publice locale, care nu înțeleg deloc păgubosul mecanism.

Într-o postare pe Facebook primarul comunei Voinești, Gabriel Dănuț Sandu, care a aflat și el despre această minune, nedumerit, îi întreabă public pe cei abilități, despre rostul acestor acțiuni cheltuitoare de bani și deplasare de forțe.

„De ce persoanele depistate pozitiv COVID 19 aflate în izolare la domiciliu sunt verificate de către un echipaj de pompieri (minim 6 persoane), transportul fiind asigurat cu mașina de stins incendii, având în vedere faptul că aceștia nu pot legitima persoanele izolate?”, a întrebat edilul de la Voinești.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

ISU Giurgiu angajează 18 șoferi pentru autospecialele de intervenție

Publicat

pe

de

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vlașca” al județului Giurgiu organizează concurs pentru ocuparea a 18 posturi de conducător auto (autospeciale), prin încadrare directă. Pot participa la concurs persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, împliniți anul acesta, care dețin permis de conducere categoriile B și C și au absolvit liceul cu diplomă de bacalaureat.

Toate actele necesare pentru constituirea dosarului de recrutare în vederea participării la concurs trebuie transmise la adresa de e-mail recrutare@isugiurgiu.ro, exclusiv în format electronic (pdf.), astfel:
– cererile de înscriere, completate lizibil și semnate, alături de copii ale actului de identitate, permisului de conducere categoriile B și C, declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare și CV-ul, până la data de 06.07.2022, ora 14:00, inclusiv în zilele nelucrătoare;
– dosarul de recrutare, cu toate documentele prevăzute în anunțul postat pe pagina www.isugiurgiu.ro, până la data de 19.07.2022, ora 14:00.

În eventualitatea depăşirii mărimii maxime a capacităţii de ataşamente (50 de megabytes), vor fi transmise e-mail-uri succesive, numerotate crescător. E-mail-urile de înaintare a documentelor vor cuprinde la rubrica ,,Subiect” sintagma ,,Cerere de înscriere” sau ,,Dosar”, în funcţie de situaţie, urmat de numele şi prenumele candidatului și de postul pentru care candidează (exemplu: Dosar_Ionescu Ion_Conducător auto).

Concursul constă în:
– o probă practică ce are caracter eliminatoriu (testarea abilității de a conduce un autovehicul care necesită permis de conducere categoria C). Aceasta se va desfășura în perioada 29.07 – 03.08.2022. Locația, data, ora prezentării vor fi comunicate ulterior, în funcție de numărul candidaților, conform planificării;
– test scris ce va fi susținut în data de 11.08.2022, din tematica şi bibliografia de concurs;
– un interviu pe subiecte profesionale (doar în situaţia în care se impune departajarea candidaţilor).

Examinarea medicală și evaluarea psihologică efectuate de structurile de specialitate ale M.A.I. se vor realiza doar de către candidații declarați „Admis”.

Pentru detalii, accesați: bit.ly/Concurs_conducator_auto

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT