ACTUALITATE
Așa ceva! Carantinații, verificați la domiciliu cu autospeciala de stins incendii! Cu echipaj complet!
De aproximativ o lună de zile, România se află sub vraja unei anomalii. Se pare că, printr-un ordin, evident venit dinspre mințile luminate care conduc statul, de verificările la domiciliul persoanelor confirmate COVID se ocupă pompierii. Ai zice, la prima vedere, că nu ar fi nimic anormal. S-au gândit șefii ISU să îi țină pe militari mai mult în teren decât în cazarme.
Necazul, în schimb, este altul și ni l-au sesizat mai mulți cetățeni din Dâmbovița, care s-au închinat când au văzut cum stau lucrurile. Prin satele din județ, pentru verificarea persoanelor aflate în carantină la domiciliu, să nu credeți că se pleacă cu vreun autoturism de serviciu în care se îmbarcă pentru executarea unei astfel de misiuni unul, cel mult doi pompieri. Nu! Se pleacă cu mașina de intervenție! Cu echipaj complet!
Nu rare au fost cazurile când gospodarul s-a speriat când a văzut pe ulița sa ditamai mastodontul, folosit de obicei la stingerea incendiilor. Fiecare se gândește la ce este mai rău. Când colo, din cabina utilajului coboară unul dintre cei șase servanți și strigă la poartă, să vadă dacă nea Vasile respectă carantina.
Din câte am aflat, pe surse, la astfel de misiuni, cu ghilimelele de rigoare, se pleacă în echipaj complet pentru a fi pregătiți în eventualitatea în care, pe undeva, se declanșează un incendiu. Și mașinile astea mari cu care se pleacă pentru verificarea infectaților consumă, nene, motorină, nu glumă!
Și am mai înțeles ceva! Pompierii nu au drept de legitimare. Dacă se constată că este ceva în neregulă, trebuie să sesizeze imediat Poliția, pentru a veni și face investigațiile de rigoare.
Spun oamenii că așa se întâmplă în tot județul. Autovehiculele de intervenție în caz de incendiu bântuie ulițele patriei pentru a controla carantinații.
Situația este comentată în fel și chip și de unii reprezentanți ai administrației publice locale, care nu înțeleg deloc păgubosul mecanism.
Într-o postare pe Facebook primarul comunei Voinești, Gabriel Dănuț Sandu, care a aflat și el despre această minune, nedumerit, îi întreabă public pe cei abilități, despre rostul acestor acțiuni cheltuitoare de bani și deplasare de forțe.
„De ce persoanele depistate pozitiv COVID 19 aflate în izolare la domiciliu sunt verificate de către un echipaj de pompieri (minim 6 persoane), transportul fiind asigurat cu mașina de stins incendii, având în vedere faptul că aceștia nu pot legitima persoanele izolate?”, a întrebat edilul de la Voinești.
ACTUALITATE
GAL Arcul Târgoviștei: Apel de selecție nr. 1/2025, versiune simplificată
ACTUALITATE
Măsuri dispuse de conducerea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România
Pe data de 9 ianuarie 2025, la sediul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din Capitală, dar și cu participare online, s-a desfășurat prima ședință a Consiliului Director din anul 2025. Pe ordinea de zi s-au aflat o serie de proiecte importante pentru organizația ziariștilor profesioniști. Temele supuse discuției au fost aprobate în cadrul forului de conducere al UZPR.
Au fost stabilite o serie de măsuri și acțiuni care se vor derula în perioada următoare, astfel:
– Aprobarea adeverințelor pentru indemnizația în conformitate cu prevederile Legii 8/2006;
– Creșterea cuantumului indemnizației de membru UZPR la 250 de lei pe an, începând cu data de 1 februarie 2025 – membrii UZPR care vor plăti până la 31 ianuarie 2025 vor achita actuala indemnizație, de 200 de lei;
– Verificarea situației membrilor care au restanțe mai mari de doi ani la plata indemnizației și care, potrivit Statutului, pot pierde calitatea de membru al UZPR – s-a decis să se facă un ultim apel la acești membri, înainte de predarea situației la casele de pensii;
– Mărirea la 200 de lei a costului de evaluare și procesare a dosarelor care vin la Comisia de Atestare Profesională, începând cu 1 februarie 2025;
– Organizarea Adunării Generale anuale în cursul lunii martie, data exactă urmând a fi anunțată prin Convocator, potrivit prevederilor Statutului UZPR;
– Finalizarea alegerilor interne în toate filialele în care acestea nu au avut loc în cursul anului 2024;
– Trimiterea Proceselor verbale și a Rapoartelor de activitate pe anul anterior, dinspre filiale, în vederea Adunării Generale anuale, până în data de 21 februarie 2025;
– Actualizarea noului Statut, care va fi supus Adunării Generale anuale, cu recomandările comisiilor de specialitate ale UZPR, precum și constituirea unui grup de lucru care să monitorizeze din perspectivă legală prevederile care vor fi introduse – ultimele observații din filiale pe marginea noului Statut vor fi trimise până la 31 ianuarie 2025;
– Participarea UZPR la programul „Europa creativă”, cu fonduri europene, care implică o platformă colaborativă cu podcasturi, cursuri de formare, forumuri, emisiuni tv etc.
– Participarea UZPR, ca partener, la seria de evenimente media organizate la București, în perioada 3-5 mai: cea de-a 32-a ediţie a Conferinţei UNESCO dedicată Zilei Internaţionale a Libertăţii Presei şi ceremonia de decernare a Premiului Mondial „Guillermo Cano”;
– Schimbarea vechilor legitimații de membru al UZPR cu unele noi, pe format card; prețul legitimațiilor rămâne neschimbat (50 lei);
– Verificarea situației filialelor din Diaspora care nu întrunesc numărul necesar de membri;
– Distribuirea formularului pentru redirecționarea către UZPR a celor 3,5% din impozitul pe venit către UZPR central sau filiale.
Președintele UZPR, Sorin Stanciu, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România a mai menționat în cadrul ședinței că, după alegerile desfășurate în iulie, 2024 s-au înscris în UZPR 186 de noi membri. De asemenea, a mai anunțat că vor continua și în 2025 întâlnirile regionale ale conducerii Uniunii cu reprezentanții filialelor din teritoriu.
Ilie Cristescu, președintele Comisiei de cenzori, a precizat în cadrul aceleași întâlniri că situația financiară a UZPR este una stabilă, echilibrată. Totodată, Ilie Cristescu a felicitat conducerea pentru gestionarea corectă a fondurilor Uniunii.
Următoarea ședință a Consiliului Director al UZPR va avea loc pe data de 27 februarie 2025.
-
Giurgiuacum 3 zile
Locuință distrusă de foc din cauza unei greșeli pe care o fac mulți oameni!
-
Argeșacum 4 zile
Tânăr de 22 de ani a murit după ce a intrat cu mașina într-un parapet
-
ACTUALITATEacum 3 zile
Adolescent de 14 ani a plecat de la școală și nu a mai ajuns acasă
-
Giurgiuacum 5 zile
Accident rutier cu două victime pe DN6, în județul Giurgiu
-
ADMINISTRAŢIEacum 5 zile
Dâmbovița: Taxa de habitat, majorată la 62 de lei începând cu 1 februarie 2025
-
ACTUALITATEacum 4 zile
Gata cu primăvara din mijlocul iernii! Atenționare meteo de vânt și viscol
-
ADMINISTRAŢIEacum 4 zile
Se asfaltează drumul dintre Pucioasa și Fieni, prin Berevoiești
-
Dâmboviţaacum 4 zile
Gospodării cuprinse de flăcări în Dobra și Răzvad