Connect with us

Dâmboviţa

Marian Țachianu, deputat: Programele de sprijin pentru legumicultori întăresc securitatea alimentară

Publicat

pe

Situația economică mondială generată de explozia prețurilor la energie electrică și gaze naturale, la care s-a adăugat războiul din Ucraina, a început deja să creeze probleme industriei alimentare, producătorilor agricoli. Este nevoie de sprijin puternic pentru acest sector.

Tocmai de aceea, spune deputatul PSD Marian Țachianu, actualul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a pregătit o serie de programe de sprijin pentru sectorul legumicol. Vor fi alocate fonduri pentru tomate, usturoi și alte legume care sunt deficitare pe piață.

„Așa cum a promis, ministrul Agriculturii relansează și sprijină puternic programele menite să întărească securitatea alimentară a țării, să reducă deficitul comercial, să susțină legumicultura, să aducă pe masa românilor produse proaspete, de calitate și cu gust.

Prin Programul Tomata, se acordă un sprijin de 4.000 de euro pentru fiecare beneficiar. 3.000 de euro pentru ciclul 1 de producție, plus 1.000 de euro pentru ciclul 2 de producție”, a precizat Marian Țachianu.

Legumele din ciclul 1 trebuie comercializare până la data de 10 iulie, iar cele obținute în ciclul 2 de producție trebuie vândute în perioada 16 octombrie – 9 decembrie. Programul de sprijin al legumelor deficitare este de 1.000 de euro per beneficiar pentru producțiile valorificate în perioada 15 octombrie – 9 decembrie.

Producția necesară pentru acordarea sprijinului la castraveți este de 4.000 kg la o suprafață de 1.000 de mp, 2.000 kg la ardei, 1.500 kg la fasolea păstăi, 1.000 kg la spanac, 15 mii de plante pe 1.000 de mp pentru salată și 100.000 de bulbi pentru ceapa verde.

Programul de sprijinire a usturoiului este de 3.000 de euro pentru producții valorificate în perioada 2 iunie – 21 decembrie. Producția necesară pentru acordarea sprijinului este de 3.000 kg la hectar.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Accident rutier cu două victime pe DN7, în comuna Mătăsaru

Publicat

pe

Doi tineri, în vârstă de 19 și 18 ani, au fost răniți, în această dimineață, într-un accident rutier pe DN7, în comuna Mătăsaru. Mașina cu care circulau, din direcția Găești ore Mătăsaru, a părăsit partea carosabilă. La volan se afla băiatul de 19 ani, de fel din Boteni. Deocamdată, nu se știe din ce motiv tânărul șofer a pierdut controlul asupra volanului.

La fața locului au intervenit pompierii din Găești și Vișina, cu autospecială de descarcerare și două echipe SMURD. Conducătorul auto și o tânără de 18 ani, pasageră în mașină, au fost găsiți conștienți. După ce au primit primul ajutor, aceștia au fost transportați la spital.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Străzile din municipiul Moreni vor intra în modernizare pe Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Eforturile administrației publice de la Moreni sunt din nou încununate de succes în ceea ce privește atragerea de fonduri nerambursabile pentru modernizarea municipiului.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea, prin Programul Național „Anghel Saligny”, a două proiecte privind reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, investiții importante pentru civilizația urbană și confortul cetățenilor din Moreni.

În primul proiect, se are în vedere execuția de lucrări pe 3,550 km de străzi din municipiul Moreni. Investiția are o valoare 4.709.490,2 lei. Străzile incluse în acest proiect sunt: Teiș, Armoniei, Școlii, Muzeului, Soarelui, Libertății, Romană, Fragilor, Artere laterale H.C.C., Grădinilor.

Cel de-al doilea proiect prevede reabilitarea și modernizarea a 3,827 km, străzi din cartierul Schela Mare. Pentru aceast obiectiv, se vor aloca 5.439.817,76 lei. Vor intra într-un proces total de refacere străzile: Anul 1907, Codrului, Ghioceilor, Izlazului, Luceafărului, Pietriș, Sirius, Ștrandului, Trandafirilor și Uranus.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT