Connect with us

ACTUALITATE

Încă 12 medici s-au angajat la Spitalul Județean din Târgoviște. S-a ajuns la 23 în doar 9 luni

Publicat

pe

Sănătatea dâmbovițenilor, pe primul loc! Acesta a fost mesajul președintelui Corneliu Ștefan la preluarea mandatului de șef al administrației publice județene. Pentru a respecta întocmai această promisiune făcută cetățenilor, Corneliu Ștefan a accelerat implementarea unor proiecte de reabilitare, extindere, modernizare și dotare a unor compartimente aparținând Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște. Dăm exemplu Ambulatoriul nou al unității medicale, care va fi edificat, de la zero, lângă Secția Recuperare, pe amplasamentul unei foste parcări. Valoarea acestui obiectiv se ridică la 17 milioane de lei. De asemenea, în spatele corpului central al spitalului, se lucrează la extinderea Unității de Primiri Urgențe.

Următorul pas, în ceea ce privește dezvoltarea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, îl reprezintă extinderea Cardiologiei și dotarea acestei secții cu aparatură performantă de investigații. Vorbim în primul rând de un angiograf. Investiția se ridică la 2 milioane de euro.

Până acum, colaborarea dintre Consiliul Județean Dâmbovița, ca instituție finanțatoare și coordonatoare din punct de vedere administrativ, și conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște a fost perfectă.

Și cum o unitate medicală, indiferent de câte facilități tehnice și materiale ar dispune, nu reprezintă nimic fără personal de specialitate, medici și asistenți, de fapt sufletul acestei activități, conducerea CJ Dâmbovița și cea a Spitalului de Urgență din Târgoviște s-au preocupat și să atragă specialiști de valoare, medici tineri, dornici de afirmare și de a profesa într-un mediu dotat corespunzător.

Astăzi – 15 aprilie 2022 , președintele Corneliu Ștefan s-a aflat la Spital pentru a-i informa pe dâmbovițeni că au mai fost angajați încă 12 medici, care vor veghea la sănătatea lor, în ton cu jurământul lui Hipocrate.

„Vă aduc aminte că, acum 9 luni, am mai angajat 11 medici. Așadar, în numai 9 luni de zile, am angajat la Spitalul Județean 24 de cadre medii, 23 de medici și un farmacist. Cred că este o performanță în ultimii 30 de ani pentru Spitalul Județean din Târgoviște. Sunt medici care au venit de la Buzău, de la Turnu Severin, Timișoara, Cluj, București și Dâmbovița. Le mulțumesc mult pentru că au ales să vină la Târgoviște. Vom continua desfășurarea acestor concursuri la nivelul Spitalului Județean.

Așa cum am mai spus, prioritatea noastră, încă din prima zi a mandatului, a fost aceea de a crea facilități și, nu în ultimul rând, de a face investiții importante la Spitalul Județean”, a fost mesajul președintelui CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Managerul Spitalulului Județean de Urgență din Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu, a vorbit despre preocuparea conducerii unității medicale de a crea, alături de Consiliul Județean, condiții optime de tratament, masă și cazare pentru pacienți, de a asigura o bază tehnică modernă în vederea realizării unor investigații medicale. Și, nu în ultimul rând, a spus dr. Claudiu Dumitrescu, de a aduce la Târgoviște medici.

Managerul Spitalului Județean a profitat de acest moment pentru a-i informa pe dâmbovițeni că, începând cu data de 2 mai 2022, unitatea medicală din Târgoviște va dispune de un compartiment de chirurgie vasculară.

„Pe acest palier, vom colabora cu trei medici specialiști în chirurgie vasculară. Sperăm să fie o activitate de mare ajutor pentru pacienții noștri. Pentru astfel de intervenții oamenii mergeau la București sau Ploiești”, a precizat dr. Claudiu Dumitrescu.

A mai anunțat managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște că, în curând, vor deveni active alte două compartimente medicale, respectiv chirurgie pediatrică și ortopedie pediatrică. Se are în vedere angajare unui medic specialist în ortopedie pediatrică și a doi doctori pentru chirurgie pediatrică.

După încheierea acestui moment consumat în fața sediului administrativ al Spitalului Județean, președintele Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, prefectul Claudia Gilia și ceilalți invitați au fost conduși de către managerul Claudiu Dumitrescu pe cele două șantiere deschise în incinta spitalului, unde se lucrează la extinderea ambulatoriului și la reabilitarea, modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe.

De aici, s-a mers apoi în blocul alimentar al spitalului, unde se pregătea, în condiții de igienă deosebită, hrana pacienților. De remarcat faptul că meniul a fost puternic îmbunătățit, iar distribuția celor trei mese – mic dejun, prânz și cină – se face, de câteva luni, la caserole individuale.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT