Connect with us

ACTUALITATE

Încă 12 medici s-au angajat la Spitalul Județean din Târgoviște. S-a ajuns la 23 în doar 9 luni

Publicat

pe

Sănătatea dâmbovițenilor, pe primul loc! Acesta a fost mesajul președintelui Corneliu Ștefan la preluarea mandatului de șef al administrației publice județene. Pentru a respecta întocmai această promisiune făcută cetățenilor, Corneliu Ștefan a accelerat implementarea unor proiecte de reabilitare, extindere, modernizare și dotare a unor compartimente aparținând Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște. Dăm exemplu Ambulatoriul nou al unității medicale, care va fi edificat, de la zero, lângă Secția Recuperare, pe amplasamentul unei foste parcări. Valoarea acestui obiectiv se ridică la 17 milioane de lei. De asemenea, în spatele corpului central al spitalului, se lucrează la extinderea Unității de Primiri Urgențe.

Următorul pas, în ceea ce privește dezvoltarea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, îl reprezintă extinderea Cardiologiei și dotarea acestei secții cu aparatură performantă de investigații. Vorbim în primul rând de un angiograf. Investiția se ridică la 2 milioane de euro.

Până acum, colaborarea dintre Consiliul Județean Dâmbovița, ca instituție finanțatoare și coordonatoare din punct de vedere administrativ, și conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște a fost perfectă.

Și cum o unitate medicală, indiferent de câte facilități tehnice și materiale ar dispune, nu reprezintă nimic fără personal de specialitate, medici și asistenți, de fapt sufletul acestei activități, conducerea CJ Dâmbovița și cea a Spitalului de Urgență din Târgoviște s-au preocupat și să atragă specialiști de valoare, medici tineri, dornici de afirmare și de a profesa într-un mediu dotat corespunzător.

Astăzi – 15 aprilie 2022 , președintele Corneliu Ștefan s-a aflat la Spital pentru a-i informa pe dâmbovițeni că au mai fost angajați încă 12 medici, care vor veghea la sănătatea lor, în ton cu jurământul lui Hipocrate.

„Vă aduc aminte că, acum 9 luni, am mai angajat 11 medici. Așadar, în numai 9 luni de zile, am angajat la Spitalul Județean 24 de cadre medii, 23 de medici și un farmacist. Cred că este o performanță în ultimii 30 de ani pentru Spitalul Județean din Târgoviște. Sunt medici care au venit de la Buzău, de la Turnu Severin, Timișoara, Cluj, București și Dâmbovița. Le mulțumesc mult pentru că au ales să vină la Târgoviște. Vom continua desfășurarea acestor concursuri la nivelul Spitalului Județean.

Așa cum am mai spus, prioritatea noastră, încă din prima zi a mandatului, a fost aceea de a crea facilități și, nu în ultimul rând, de a face investiții importante la Spitalul Județean”, a fost mesajul președintelui CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Managerul Spitalulului Județean de Urgență din Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu, a vorbit despre preocuparea conducerii unității medicale de a crea, alături de Consiliul Județean, condiții optime de tratament, masă și cazare pentru pacienți, de a asigura o bază tehnică modernă în vederea realizării unor investigații medicale. Și, nu în ultimul rând, a spus dr. Claudiu Dumitrescu, de a aduce la Târgoviște medici.

Managerul Spitalului Județean a profitat de acest moment pentru a-i informa pe dâmbovițeni că, începând cu data de 2 mai 2022, unitatea medicală din Târgoviște va dispune de un compartiment de chirurgie vasculară.

„Pe acest palier, vom colabora cu trei medici specialiști în chirurgie vasculară. Sperăm să fie o activitate de mare ajutor pentru pacienții noștri. Pentru astfel de intervenții oamenii mergeau la București sau Ploiești”, a precizat dr. Claudiu Dumitrescu.

A mai anunțat managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște că, în curând, vor deveni active alte două compartimente medicale, respectiv chirurgie pediatrică și ortopedie pediatrică. Se are în vedere angajare unui medic specialist în ortopedie pediatrică și a doi doctori pentru chirurgie pediatrică.

După încheierea acestui moment consumat în fața sediului administrativ al Spitalului Județean, președintele Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, prefectul Claudia Gilia și ceilalți invitați au fost conduși de către managerul Claudiu Dumitrescu pe cele două șantiere deschise în incinta spitalului, unde se lucrează la extinderea ambulatoriului și la reabilitarea, modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe.

De aici, s-a mers apoi în blocul alimentar al spitalului, unde se pregătea, în condiții de igienă deosebită, hrana pacienților. De remarcat faptul că meniul a fost puternic îmbunătățit, iar distribuția celor trei mese – mic dejun, prânz și cină – se face, de câteva luni, la caserole individuale.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Jandarmeria Dâmbovița, misiune îndeplinită cu o schemă de personal încadrată parțial. VIDEO

Publicat

pe

Jandarmeria Dâmbovița și-a îndeplinit cu succes misiunile încredințate pe parcursul anului 2023, chiar dacă schema de personal este acoperită doar în proporție de 77,64% – ceea ce înseamnă mai mult de 120 de posturi neîncadrate. Este concluzia la care am ajuns după ce inspectorul șef al unității – col. Mihai Matei ne-a prezentat, astăzi – 28 martie 2024, bilanțul activităților derulate pe parcursul anului trecut. De altfel, col. Matei a recunoscut că deficitul de personal constituie principala greutate cu care se confruntă și în prezent Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmboviţa.

„Din punct de vedere al misiunilor din competența Jandarmeriei, principala caracteristică a anului trecut a reprezentat-o creșterea exponențială a numărului de persoane participante la diverse manifestări și evenimente desfășurate în spațiul public, atât manifestări cultural-artistice, sportive, dar și promoționale și cu caracter religios”, a explicat inspectorul șef al IJJ Dâmboviţa.

În 2023, Jandarmeria Dâmbovița și-a asumat următoarele obiective generale:
– Eficiența misiunilor de ordine și siguranță publică;
– Modernizarea pazei obiectivelor și transporturilor de produse cu caracter special, bunuri și valori;
– Creșterea performanței structurilor operative;
– Asigurarea suportului operațional și decizional;
– Consolidarea mecanismelor de comunicare publică.

„Pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru personalul unității, am desfășurat mai multe acțiuni, dintre care amintim:
– achiziția unui container de lucru dotat cu toate facilitățile, în vederea amenajării unor spații de birouri;
– demararea lucrărilor de obținere a finanțării din fonduri europene în cadrul Programului – cheie 1 – Surse regenerabile de energie și stocarea energiei pentru construirea unui parc de panouri fotovoltaice care să asigure consumul de energie electrică la nivelul unității;
– demararea procedurii de construire a unei săli de sport cu tribună de 102 locuri, finanțată prin intermediul Companiei Naționale de Investiții.
– desfășurarea de activități într-un proiect cu Banca Mondială pentru executarea de lucrări de consolidare și modernizare a două clădiri cu destinația spații de birouri.
De asemenea, a fost realizată dotarea cu mijloace de transport specifice tipurilor de misiuni executate (de exemplu, au fost dotate posturile de jandarmi montane cu două autospeciale 4×4 cu dotări moderne, un autovehicul Jeep Wrangler pentru Postul de Jandarmi Montan Peștera și un autovehicul Ssangyong Musso Grand pentru Postul de Jandarmi Montan Zănoaga), precum și dotarea cu mijloace specifice de protecție individuală pentru personalul care execută misiuni de ordine publică și intervenție (căști și veste antiglonț, veste antiînjunghiere și altele)”, a precizat col. Mihai Matei.

De reținut că Jandarmeria Dâmbovița a derulat, în patrule mixte – împreună cu Poliția și independente, 7.328 de misiuni de menținere a ordinii publice. Au fost constatate 1.151 de fapte de natură contravențională, dintre care 665 au fost sancționate cu amenzi în valoare de 434.000 lei, și 112 fapte de natură penală. De asemenea, jandarmii din Dâmbovița au executat pe parcursul anului trecut 14 mă știu i de salvare / evacuare și au acordat sprijin unui număr de 32 de turiști.

„Și anul 2024 se anunță un an destul de încărcat pentru misiunile Jandarmeriei dâmbovițene. Pe lângă evenimentele publice care implică aglomerări mari de persoane cu care suntem obișnuiți anual, care sunt deja tradiționale la nivelul județului (putem exemplifica aici manifestări religioase cu aproximativ 20.000 de persoane, manifestări cultural-artistice cu peste 15.000 de participanți, manifestări sportive cu aproximativ 8000 de spectatori, etc.), fiind un an electoral, cu siguranță vor fi destule provocări în planul ordinii publice”, a concluzionat col. Mihai Matei – inspector șef IJJ Dâmboviţa.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

România este țara UE cu cel mai mare număr de câini și pisici cu stăpân, raportat la populație

Publicat

pe

România este țara europeană cu cel mai mare număr de animale de companie deţinute pe cap de locuitor, mai precis 8,6 milioane de câini și pisici cu proprietar – ne informează Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA). În 43% dintre locuințe există cel puțin un câine și în 48% cel puțin o pisică – se mai precizează în comunicatul de presă transmis către mass-media.

„Aşadar, este evident că cel puțin pentru jumătate din populația țării nu este admisibilă și aprobabilă strategia inumană și imorală de gestionare a câinilor prin ucidere. Într-o societate în care în jumătate din case sunt animale de companie, câini și pisici, este surprinzător că, de 20 de ani, autorităţile din România derulează programe de eutanasiere și că există atâtea imagini crude ale comportamentului unor indivizi față de aceste animale”, spune Carmen Arsene – preşedinta FNPA.

Precizăm că, potrivit unui raport FEDIAF (Federația Europeană a Industriei Produselor Alimentare pentru Animale de Companie), Germania deține cea mai mare populație de câini (peste 10 milioane) și pisici (peste 15 milioane) din Europa. Același studiu arată că, față de anul 2010, la nivel european, numărul de câini în casele oamenilor a crescut cu aproximativ 32 de milioane, iar numărul pisicilor – cu aproximativ 42 de milioane.

„Considerăm că această creștere semnificativă în Europa se datorează inclusiv adoptării de animale fără stăpân din țări precum România, de către țări precum Germania, Austria, Marea Britanie etc, în scopul salvării de la maltratare și eutanasiere. Desigur, situația cruntă din România a determinat inclusiv românii să adopte animale de pe străzi și din adăposturi, contribuind, de asemenea, cu un procent semnificativ la creşterea numărului de câini în locuințele din România.

Din ce în ce mai mulți oameni se apropie de animale prin empatie, iubire și bucuria de a avea în casa lor cel puțin un animal de companie și de a vedea beneficiile unei vieți în comuniune cu acestea. Ca societate, ne îndreptăm în această direcție. Însă, prin lipsa de etică şi corectitudine în aplicarea legilor şi strategiilor, legiuitorii, autoritățile responsabile și operatorii adăposturilor publice mai au de acceptat că, într-o societate empatică și morală, businessul generat din uciderea animalelor nu trebuie să primeze”, se precizează într-un comunicat al Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite