Connect with us

Dâmboviţa

O poveste scrisă din lacrimi. Odihnă veșnică, Alex, copil bun!

Publicat

pe

O veste cumplită a bulversat, în urmă cu o săptămână, întreaga comunitate din Produlești, județul Dâmbovița. Alex, un tânăr de 22 de ani, s-a stins din viață departe de casă, în Germania, unde plecase la muncă. S-a înecat într-un lac. Duminică – 29 mai 2022, Alex a fost condus pe ultimul drum… „O poveste, fără cuvinte, doar din lacrimi, durere și regrete” – după cum a punctat, într-un text tip manifest, scriitoarea Flori Bungete, din Produlești.

„O mare de oameni, formată din copii, adolescenți, tineri și mai puțin tineri, s-a pus în mișcare pentru a conduce, pe ultimul drum, pe Alex, un tânăr de numai 22 de ani, pe care Dumnezeu l-a chemat la El mult prea devreme.

A fost un copil bun! Așa va rămâne, veșnic, în amintirea tuturor celor care l-au cunoscut și, poate, nu l-au cunoscut. Dar altfel cum putea să fie?

A fost un copil bun, cu părinți buni, care l-au crescut frumos, l-au educat și pregătit pentru viață, un copil născut într-o țară care, cu durere o spun, nu își iubește copiii! Căci, dacă i-ar iubi, copiii români ar avea un viitor aici, între hotarele ei, aproape sau mai puțin aproape de părinți, de frați, de bunici, de prieteni, de satul lor… Dar aici, la o aruncătură de băț!

Alex a fost unul dintre copiii oropsiți de țară, unul dintre cei care a înțeles că țara lui nu-i poate oferi un viitor sigur, un copil care a trebuit să ia drumul pribegiei spre alte meleaguri, un copil căruia „acolo” i-a fost oferit un loc de muncă și a fost apreciat pentru ceea ce făcea.

E greu să vorbești despre un copil la trecut. Un copil care, cel mai probabil, nu punea capul pe pernă, seara târziu, după ce își încheia activitatea, până nu-și suna mama, ori tatăl, ori sora, pentru a auzi o vorbă bună, un cuvânt de încurajare, un îndemn, o povață… Sunt convinsă că avea nevoie, așa cum și ei, cei de-acasă, aveau nevoie să-i audă glasul, să simtă dacă este bine sau nu, din vibrația vocii lui.

Vibrații… de-acum Alex, energie veșnic călătoare printre stele, nu va mai auzi și nu va mai fi auzit!

După o săptămână de muncă, avea nevoie, ca orice om, de relaxare, de revigorare, de odihnă… dar nimeni nu s-a gândit la Odihna Veșnică! Însă aceasta, nedorită, nechemată, avea să vină, spre cernirea sufletelor unei întregi comunități.

Alex a fost, fără doar și poate, copilul, fratele, nepotul, vecinul, prietenul, elevul… tuturor. Într-o liniște desăvârșită, aproape inexplicabilă, sfâșiată numai de tânguirea fanfarei și claxoanele zecilori de mașini urmate de un camion plin de coroane și flori, convoiul funerar, condus de zeci de tineri, băieți și fete, purtând tricouri de pe care chipul blând al lui Alex privea zâmbind, urmați de un sobor de preoți, s-a întins pe o distanță impresionantă.

Lacrimi, durere și regrete! …Și o poveste. O poveste în care un copil bun a fost chemat, mult prea devreme, să vegheze, din Împărăția Cerului, alți copii buni, pribegi prin țări srăine… Copii pe care părinți, frații, bunicii îi așteaptă să se întoarcă cu bine…

ODIHNĂ VEȘNICĂ, ALEX, COPIL BUN, DRUM LIN SPRE CERURI!”, este textul publicat de scriitoarea Flori Bungete pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Șofer băut a plonjat cu mașina în râul Dâmbovița

Publicat

pe

Accident rutier, în această după-amiază, în comuna Brezoaele, județul Dâmbovița. Un șofer în vârstă de 38 de ani a pierdut controlul asupra direcției mașinii, a părăsit partea carosabilă și a plonjat de pe un pod în râul Dâmbovița.

La fața locului au acționat două echipaje de pompieri, de la Titu și Răcari, și o ambulanță SMURD. Bărbatul a fost găsit pe malul apei, reușind să se autoevacueze din autoturism. Era rănit ușor, dar tot a necesitat transportul la spital – ne informează ISU Dâmbovița.

Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Se continuă cercetările pentru a se stabili cu exactitate toate împrejurările în care s-a produs acest accident rutier.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Veteran de război din Gura Ocniței, sărbătorit cu prețuire la împlinirea vârstei de 101 ani

Publicat

pe

Atent până la ultimul detaliu la viața comunității, la lucrurile bune și rele cu care se confruntă cetățenii, fiindu-le alături la bine dar și la necaz, primarul comunei Gura Ocniței, Sorin Vasile Ioniță, poate reprezenta un model de urmat pentru mulți edii care, după ce „prind” mandatul, uită care sunt rosturile lor în obște. Devin simpli funcționari care lucrează mașinal, preferând să rămână prinși în șabloanele reci ale unei funcții trecătoare.

Zilele trecute, edilul Sorin Vasile Ioniță a mers cu inima deschisă la un fiu al comunei, veteran de război. Printre puținii care ne-au mai rămas, monumente vii, de neprețuit, ale unor vremuri făcătoare de istorie și destin.

Constantin Georgescu a împlinit 101 ani. Primarul comunei Gura Ocniței, însoțit de mai mulți colaboratori, i-a urat veteranului sănătate și viață tot mai lungă, apoi i-a oferit o diplomă de onoare „pentru serviciul său neobosit și sacrificiul adus pentru apărarea țării noastre”.

„Să prețuim oamenii care au contribuit la binele societății noastre, cât sunt încă în mijlocul nostru. La mulți ani, domnule Georgescu Constantin”, a fost mesajul primarului Sorin Vasile Ioniță.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats