Connect with us

ACTUALITATE

Premierul Ciucă și președintele Camerei Deputaților au vizitat fabrica de camioane militare de la Petrești, Dâmboviţa

Publicat

pe

Nici nu se stinseseră bine becurile de prin curțile oamenilor din Petrești, Dâmbovița, când în localitate, venind de pe autostrada București-Pitești, a descins o delegație guvernamentală și Parlamentară. Nu au venit înalții demnitari ai statului român să viziteze satul de baștină al Elenei Ceaușescu, ci Uzina IVECO DEFENCE VEHICLES, unde se asamblează autovehicule militare. O investiție apărută cu doi ani în urmă pe islazul din spatele Primăriei, în imediata apropiere a Autostrăzii A1.

Premierul Nicolae Ciucă, însoțit de președintele Camerei Deputaţilor – Marcel Ciolacu, de E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni – ambasadorul Italiei la București, de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, de prefectul Claudia Gilia, de vicepreședintele Senatului României – senatorul liberal Virgil Guran și de primarul comunei Petrești – Lucian Andrei, gătit ca de sărbătoare, și, bineînțeles, însoțit de reprezentanții IVECO, a descins în hala de producție unde meseriași de elită lucrau la asamblarea camioanelor militare.

Premierul Ciucă, general al Armatei Române, asculta cu mare atenție explicațiile referitoare la activitățile desfășurate, date de membrii unității economice. Au fost momente când primul ministru a discutat cu tehnicienii din fabrică. De unde sunt, dacă le place meseria, dacă sunt mulțumiți de salariu. Evident, multă presă. Camere de luat vederi, aparate de fotografiat care nu scăpau neimortalizat niciun pas al delegației. De remarcat absența noului ministru al Apărării, Angel Tâlvăr, prins probabil cu alte probleme sau aflat în perioada de acomodare cu treburile Ministerului Apărării Naționale.

Vizita premierului Ciucă poate fi numită a fi una de lucru. Nu părea că are o țintă anume, de anunțat ceva important, de semnat vreun protocol. Pur și simplu, primul ministru a vrut să vadă cum se mișcă lucrurile la Fabrica de camioane militare IVECO DEFENCE VEHICLES ROMÂNIA, partener industrial al Companiei dâmbovițene GEO-STING, mai ales că traversăm o perioadă critică, cu un război în coasta noastră și cu o imprevizibilitate accentuată în această zonă a Europei și este bine să fim pregătiți. Plus de asta, în august 2020, Nicolae Ciucă a fost prezent la deschiderea șantierului viitoarei fabrici de autovehicule militare de la Petrești. Și este logic că voia să vadă ce se mai întâmplă.

 

După consumarea periplului prin hala de producție, a urmat o conferință de presă, în cadrul căreia premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu au transmis câteva gânduri și au răspuns întrebărilor presei, marea majoritate a acestora pe teme ce țineau de criza energetică, pensii speciale, departe oricum de problematica militară.

Înainte de a răspunde la diverse, premierul Nicolae Ciucă și-a arătat mulțumirea vizavi de faptul că cei de la IVECO DEFENCE VEHICLES Petrești au reușit să depășească greutățile apărute ca urmare a pandemiei, a șocurilor produse din alte cauze economice.

„S-a reușit totuși, după ce au existat întârzieri de aproximativ 9 luni de zile, să se recupereze, iar astăzi să se ajungă la întârzieri mai mici de 6 luni. Conducerea companiei ne-a dat asigurări că există perspectiva ca anul viitor, când urmează să fie încheiat primul contract, Compania să recupereze și chiar să devanseze termenele asumate. Toate acestea sunt concretizate și prin numărul de camioane pe care le-au produs, în acest moment reușind să producă aproximativ 514 camioane la o capacitate de 400 de camioane pe an. Până anul viitor, în noiembrie, vor fi produse toate cele 900 de camioane câte sunt asumate prin contract, urmând ca, la finele anului 2026, să fie încheiate toate lucrurile în conformitate cu contractul general de aproximativ de 2.900 camioane”, a precizat primul-ministru al României.

A mai spus Nicolae Ciucă că există perspective foarte bune pentru diversificarea producției. Deja până la acest moment sunt 16 derivate militare care se produc la fabrica de la Petrești. Este vorba despre autovehicule de care Armata Română are nevoie. A mai precizat premierul că Guvernul României acordă atenție și încredere deosebită tuturor investitorilor, asigurându-le condiții optime în vederea deschiderii în țara noastră a unor capacități de producție. Totodată, a mai spus primul-ministru că toate aceste interese în plan investițional vor fi promovate prin Agenția Națională de Investiții și Comerț Exterior, organism înființat cu o săptămână în urmă. Generalul Nicolae Ciucă consideră că Industria de Apărare trebuie relansată.

„Printr-o strategie care se lucrează la nivelul Ministerului Economiei dar care are componente interministeriale, să reușim să facem în așa fel încât proiecte de nivelul IVECO să poată să cuprindă și celelalte nevoi de dotare și înzestrare a Armatei Române”, a mai adăugat Nicolae Ciucă.

Premierul consideră că astfel de investiții strategice absorb forța de muncă locală, readuc acasă românii care lucrează prin diferite țări din vestul Europei, dar asigură și un venit sigur la bugetele administrațiilor publice locale.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a spus că la Petrești vorbim despre o afacere de succes, dar care reprezintă o componentă a statului român prin menirea de a înzestra Armata Română. A mai subliniat parlamentarul că la toată această reușită a contribuit și componenta administrativă, respectiv Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Petrești. A mai precizat Marcel Ciolacu că ceea ce se întâmplă la IVECO DEFENCE VEHICLES reprezintă un exemplu de bună practică și de abordare care trebuie multiplicat. Președintele Camerei Deputaților a marșat pe aceeași idee ca și premierul Nicolae Ciucă: procesul de recuperare a Industriei de Apărare românești trebuie grăbit.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Vizită de încurajare în Secția de Oncologie a Spitalului Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Doamnele din conducerea OFSD Dâmbovița s-au aflat astăzi printre pacienții internați în Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, scopul vizitei fiind unul de încurajare, în contextul în care în data de 4 februarie se marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului.

Este esențial de reținut faptul că vorbim despre o afecțiune care poate fi ținută sub control și chiar vindecată, dacă este depistată la timp! Sunt așadar esențiale în investigațiile preventive.

În acest context, reamintim că în județul Dâmbovița se implementează, în această perioadă, un proiect de screening gratuit pentru cancerul de col uterin, care are în România o incidență de peste 32,3 la suta de mii de femei, mult peste media în statele Uniunii Europene, de 12,8 la suta de mii de femei – spune deputata Carmen Holban, președinta OFSD Dâmbovița.

„Este o situație mai mult decât îngrijorătoare, care necesită un efort comun pentru scăderea cât mai rapidă a numărului de cazuri de cancer de acest tip. Programele de screening sunt mai mult decât importante, fapt dovedit de scăderea drastică a cazurilor de mortalitate prin cancer de col uterin.

Este îmbucurător și faptul că, prin intermediul Unității Mobile a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, peste 1.200 de dâmbovițence din 18 localități ale județului nostru au efectuat, în mod gratuit, testul Papanicolau și HPV.

Așadar, în perioada următoare, încurajez doamnele și domnișoarele din Dâmbovița să se îndrepte către Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul Orășenesc Găești și Spitalul Municipal Moreni – instituții medicale afiliate acestui program, implementat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului. Parteneri ai acestui proiect sunt: Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Peste 5.000 de euro la hectar, ajutor de stat pentru cultivatorii de tutun!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: publika.md)

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a început procesul de autorizare la plată a ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic, pentru anul de cerere 2022. Plățile se efectuează în lei, la cursul valutar de 4,9490 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2022.

În județul Dâmbovița, au aplicat pentru ANT 1 – culturi în teren arabil – 17.826 de fermieri, ANT 4 – tutun – 1 fermier, ANTZ 7 – sector lapte bovine – 336 fermieri, ANTZ 8 – sector carne bovine – 1.194 fermieri, ANTZ 9 – ovine / caprine – 361 fermieri, ne informează Centrul APIA.

Valoarea plafonului la nivel național este de 223.998.200 euro, se asigură de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, și a fost repartizată astfel:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats