Connect with us

Dâmboviţa

Deputat Radu Popa: Președintele Iohannis este absent din bătălia pentru intrarea în Schengen

Publicat

pe

România tot așteaptă, de ani buni, să fie primită în spațiul Schengen. Ne-am asumat și onorat o mulțime de obligații, ba chiar mai mult decât atât. Vezi poziția noastră și implicarea ca stat vecin în problematica ucraineană! Sprijinul umanitar acordat, primirea valurilor de refugiați, culoare pentru traficul cu cereale etc. Dar nu prea a contat. Suntem în continuare ținuți pe linia de manevră. Așa după cum bine a sesizat deputatul PSD Radu Popa într-un comentariu pe pagina sa de Facebook, nu avem totuși o reprezentare ca la carte. Lipsește acel cineva care să pledeze profesionist în favoarea țării noastre. Să lupte pentru acest drept firesc.

„Din păcate, cel care trebuia să facă un Plan Strategic pentru intrarea în Schengen este dispărut din spațiul public. Toată vara a fost mut. Toamna a făcut revista presei. Nici o ședință cu specialiștii care puteau sprijini România. De unde știu? Din faptul că nu a dat nici o declarație publică și că nu s-a fălit în nici emisiune aranjată.

Geoană a avut perfectă dreptate: “între politica externă și cea internă exista o relație biunivocă, se potențează reciproc. E nevoie de folosirea tuturor elementelor de putere națională – diplomație, politică industrială și economică, cooperare internațională, servicii de informații și apărare națională”. Dar liderii vin după lideri. Pentru a-i convinge pe cei mai buni să lucreze pentru cei mai mulți trebuie să le respectăm valoarea și să le recunoaștem meritele”, a precizat Radu Popa.

Mai spune parlamentarul social-democrat că, în plan extern, Klaus Iohannis nu a avut nicio întâlnire cu șefii de state și de guverne care decid în acest caz.

„Vizita premierului olandez a venit tocmai ca să acopere acest dezinteres prezidențial. Însă, un plan strategic ar fi știut să poziționeze vizita lui Rutte la finalul unui eventual turneu european al lui KWI care să fi coalizat ceilalți decidenți și, la final, l-ar fi lăsat pe olandez într-o minoritate rușinoasă. Asta ar fi transformat întâlnirea într-un succes. Dar sentimentul de improvizație e năucitor. Premierul Ciucă a făcut o vizită la Bruxelles. După care a ieșit un mare lider PNL și ne-a anunțat ca ”nu ne legăm de un termen”. Dar, dacă primirea noastră in Schengen nu are o dată stabilită, atunci poate să fie și peste 3-5-7 ani, a mai spus deputatul PSD.

Inconsecvența, neimplicarea vârfurilor țării pregnant în problematica europeană care privește România și poporul român, lăsatul rezolvării unor situații de azi pe mâine, lipsa unor proiecte, a unei strategii de reprezentare, inerția din sferele înalte, au repercusiuni grave asupra vieții socio-economice. Românii vor căuta din ce în ce mai mult să plece spre zone favorabile, care să le asigure un nivel de trai decent, echilibrat, fără prea multe convulsii și confuzie.

„România are cel mai mare exod de populație pe timp de pace dintre toate statele lumii. Asistăm la un cataclism demografic. Numărul de locuitori este cel al anilor ’60. Depopularea afectează întreaga economie, scade periculos forța de muncă și pune în pericol competitivitatea firmelor românești”, a mai scris parlamentarul PSD Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
2 Comentarii

2 Comments

  1. V

    noiembrie 7, 2022 at 4:42 pm

    Nu m-aş mira ca respectivul să nu vrea să intrăm în Schengen.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primar Târgoviște: Terminăm stadionul și se dărâmă subiectul electoral al liberalilor

Publicat

pe

Liberalii încearcă să reducă tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, din punct de vedere investițional, în municipiul Târgoviște la o singură chestiune: lucrările de la stadionul „Eugen Popescu” – spune primarul Daniel Cristian Stan, după ce, ieri – 20 martie 2023, consilierul local PNL Dan Alexandru Tică a formulat mai multe acuze într-un comunicat transmis către mass-media.

„Nici măcar nu e o replică sau un răspuns. Când auziți un liberal vorbind despre Târgoviște, despre câte sunt rele aici și câte puteau fi bune, puteți să-l blocați brusc: Ce-a făcut partidul dumitale pentru acest oraș? Ce bani a adus partidul dumitale pentru acest oraș cât a fost la putere cu USR? Câți bani a primit acest oraș pentru Stadion? Dar pentru alte proiecte? Veți auzi o tăcere rușinoasă. Pentru că atât au putut produce aceste personaje, care și-au construit o iluzie de campanie pe o ipocrizie.

Terminăm rapid Stadionul și se dărâmă și subiectul lor electoral, pentru că altceva n-au găsit. Încearcă să reducă tooooot ce s-a întâmplat în Târgoviște, în acești ani, la o singură chestiune. Mare bogăție de idei! În fine, nu vreau nici să le acord prea multă importanță, pentru că avem multe de făcut, dar nici să le permit unora care n-au adus nici 0,1% beneficiu acestui oraș să creadă că oamenii sunt plastilina lor electorală. Vor vedea asta în 2024!”, a scris primarul municipiului Târgoviște, pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Biblioteca din Gura Ocniței va deveni centru pentru dezvoltarea abilităților digitale

Publicat

pe

Primarul comunei Gura Ocniței, Sorin Vasile Ioniță, a semnat cu reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița un acord privind implementarea investiției „Hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale la biblioteci”. Proiectul se va materializa prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Vom reabilita energetic Biblioteca Comunală Gura Ocniței și vom moderniza spațiile destinate activităților de educație și formare în domeniul digital. Biblioteca Comunală Gura Ocniței va fi echipată cu tehnologie digitală modernă, inclusiv tablete interactive, calculatoare desktop, laptopuri, tablete, dispozitive de proiectare și prezentare, cameră videoconferință, casetofon cu microfon, sistem de sunet, imprimantă multifuncțională. Suntem bucuroși să fim parte în acest proiect care va sprijini deopotrivă tinerii și adulții din comunitatea noastră pentru a dobândi abilități digitale esențiale pentru viitor”, a precizat primarul Sorin Vasile Ioniță.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats