Connect with us

Dâmboviţa

Deputat Radu Popa: Președintele Iohannis este absent din bătălia pentru intrarea în Schengen

Publicat

pe

România tot așteaptă, de ani buni, să fie primită în spațiul Schengen. Ne-am asumat și onorat o mulțime de obligații, ba chiar mai mult decât atât. Vezi poziția noastră și implicarea ca stat vecin în problematica ucraineană! Sprijinul umanitar acordat, primirea valurilor de refugiați, culoare pentru traficul cu cereale etc. Dar nu prea a contat. Suntem în continuare ținuți pe linia de manevră. Așa după cum bine a sesizat deputatul PSD Radu Popa într-un comentariu pe pagina sa de Facebook, nu avem totuși o reprezentare ca la carte. Lipsește acel cineva care să pledeze profesionist în favoarea țării noastre. Să lupte pentru acest drept firesc.

„Din păcate, cel care trebuia să facă un Plan Strategic pentru intrarea în Schengen este dispărut din spațiul public. Toată vara a fost mut. Toamna a făcut revista presei. Nici o ședință cu specialiștii care puteau sprijini România. De unde știu? Din faptul că nu a dat nici o declarație publică și că nu s-a fălit în nici emisiune aranjată.

Geoană a avut perfectă dreptate: “între politica externă și cea internă exista o relație biunivocă, se potențează reciproc. E nevoie de folosirea tuturor elementelor de putere națională – diplomație, politică industrială și economică, cooperare internațională, servicii de informații și apărare națională”. Dar liderii vin după lideri. Pentru a-i convinge pe cei mai buni să lucreze pentru cei mai mulți trebuie să le respectăm valoarea și să le recunoaștem meritele”, a precizat Radu Popa.

Mai spune parlamentarul social-democrat că, în plan extern, Klaus Iohannis nu a avut nicio întâlnire cu șefii de state și de guverne care decid în acest caz.

„Vizita premierului olandez a venit tocmai ca să acopere acest dezinteres prezidențial. Însă, un plan strategic ar fi știut să poziționeze vizita lui Rutte la finalul unui eventual turneu european al lui KWI care să fi coalizat ceilalți decidenți și, la final, l-ar fi lăsat pe olandez într-o minoritate rușinoasă. Asta ar fi transformat întâlnirea într-un succes. Dar sentimentul de improvizație e năucitor. Premierul Ciucă a făcut o vizită la Bruxelles. După care a ieșit un mare lider PNL și ne-a anunțat ca ”nu ne legăm de un termen”. Dar, dacă primirea noastră in Schengen nu are o dată stabilită, atunci poate să fie și peste 3-5-7 ani, a mai spus deputatul PSD.

Inconsecvența, neimplicarea vârfurilor țării pregnant în problematica europeană care privește România și poporul român, lăsatul rezolvării unor situații de azi pe mâine, lipsa unor proiecte, a unei strategii de reprezentare, inerția din sferele înalte, au repercusiuni grave asupra vieții socio-economice. Românii vor căuta din ce în ce mai mult să plece spre zone favorabile, care să le asigure un nivel de trai decent, echilibrat, fără prea multe convulsii și confuzie.

„România are cel mai mare exod de populație pe timp de pace dintre toate statele lumii. Asistăm la un cataclism demografic. Numărul de locuitori este cel al anilor ’60. Depopularea afectează întreaga economie, scade periculos forța de muncă și pune în pericol competitivitatea firmelor românești”, a mai scris parlamentarul PSD Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
2 Comentarii

2 Comments

  1. V

    noiembrie 7, 2022 at 4:42 pm

    Nu m-aş mira ca respectivul să nu vrea să intrăm în Schengen.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Bărbat din Malu cu Flori dispărut de acasă, găsit în șoc termic termic într-o livadă

Publicat

pe

Efective sporite de polițiști, jandarmi, pompieri dar și voluntari au participat, ieri – 30 noiembrie 2022, la o misiune de căutare a unei persoane dispărute de la domiciliu în data de 28 noiembrie.

Un bărbat de 52 de ani, din Malu cu Flori, județul Dâmbovița, a plecat de acasă. Familia a alertat autoritățile după ce au văzut că acesta nu mai apare.

După aproximativ 3 ore de căutări, cetățeanul a fost găsit într-o livadă. A fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital întrucât se afla în șoc termic și prezenta arsuri de gradul 1 și 2 pe brațe și pe picioare.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Modificări importante în ceea ce privește decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică - inspector școlar general adjunct ISJ Dâmboviţa

Guvernul Ciucă a modificat, prin Ordonanță de Urgență, Legea educației în ceea ce privește decontarea cheltuielilor cu transportul pentru elevii școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu. Potrivit inspectorului școlar adjunct al ISJ Dâmboviţa, liberalul Dan Alexandru Tică, se va acorda o sumă forfetară în cuantum de 60 de lei/lună pentru distanța de până la 3 km, care va fi suplimentată cu 6 lei/km pentru distanțele mai mari.

„Pentru a exemplifica, în cazul unui elev care locuiește, să spunem, la 20 de kilomentri de școală, acesta va primi 60 de lei pentru primii 3 km la care se vor adăuga 6 lei pentru fiecare km dintre cei 17 rămași, rezultând un total de 162 de lei, bani pe care elevul îi primește înaintea achiziționării abonamentului. Pentru a înțelege creșterea realizată, până acum un elev ar fi primit 30 de lei pentru primii 3 km, la care se adăugau 3 lei pentru fiecare km în plus, în total 81 de lei.

Mai avem o situație, în care costul transportului este mai mare decât suma forfetară, iar în acest caz, această sumă poate fi majorată cu până la 100%, dar nu mai mult decât contravaloarea documentelor de transport. În acest caz, sumele se decontează pe baza documentelor emise de operatorii de transport”, explică inspectorul școlar adjunct Dan Alexandru Tică.

Potrivit modificărilor legislative, elevii care sunt cazați la internat sau care stau în gazdă au dreptul la decontarea a patru călătorii dus-întors/lună către localitatea de domiciliu, cât și a unei călătorii dus-întors în perioada sărbătorilor legale, pe baza documentelor de transport.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats