Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Se execută retușurile finale la Grădinița „Rază de Soare” Târgoviște (Micro 9)

Publicat

pe

Primăria municipiului Târgoviște a pornit cu toate motoarele turate anul investițional 2023. În afară de proiectele aflate în diferite etape de implementare, sunt și altele pregătite pentru materializare pe diferite axe de finanțare. Edilul Cristian Daniel Stan și-a propus să refacă aproape din temelii întrega infrastructură educațională din municipiul Târgoviște. Până acum, lucrurile au mers ceas. Rezultatele se văd pe teren, în cartierele orașului, unde au apărut grădinițe, creșe și școli noi, care pot concura, la estetică, dotare și compartimentare, cu orice instituție de profil din vestul Europei, pe care îl avem ca etalon al civilizației, educației și confortului.

Astăzi – 12 ianuarie 2023, primarul Cristian Daniel Stan și viceprimarul Monica Ilie au mers la Grădinița „Rază de Soare” din Micro 9. La vizita de lucru, au participat și reprezentanții presei. Edilii au vrut să prezinte târgoviștenilor stadiul lucrărilor la această unitate de învățământ, considerată a fi cea mai mare din județul Dâmbovița. Și, cu siguranță, așa este!

În imobilul cu o suprafață construită de peste 3.500 mp, vor fi supravegheați și educați peste 400 de preșcolari, în peste 10 săli de clasă, mari și luminoase, la care se adaugă celelalte compartimente destinate personalului, grupuri sanitare etc. Unitatea dispune de sistem de supraveghere video, de instalații de comunicare internă: module tip interfon în fiecare sală de clasă.

Acest obiectiv, a precizat Cristian Daniel Stan, va fi gata luna viitoare. Acum, se fac ultimele retușuri și urmează să fie demarat procesul de dotare cu mobilier și aparatura aferentă bunului mers al activității. Valoarea investiției depășește 12 milioane de lei, asigurate din fonduri europene nerambursabile.

„Au fost reabilitate și modernizate aproape de la zero corpurile de clădiri existente. A fost construită o clădire nouă. Totodată, s-au refăcut instalațiile electrice, termice, de apă și canalizare, a fost schimbată total tâmplăria. Locul de joacă, unul dintre cele mai mari aferent unei grădinițe, a fost modernizat și dotat cu elemente noi și a fost reconstruit gardul împrejmuitor al unității”, ne-a precizat Cristian Daniel Stan.

Primarul a profitat de această ocazie pentru a le comunica târgoviștenilor că, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), încă patru unități de învățământ din municipiu vor primi finanțare. Este vorba despre: Grădinița Nr. 2, Grădinița Nr. 11 din Priseaca, Școala Nr. 9 „Grigore Alexandrescu” și Liceul „Ion Heliade Rădulescu”. Valoarea celor 4 investiții va depăși 30 de milioane de lei.

„Foarte curând, vom semna contractele de finanțare, dăm drumul la licitații și poate, până la finalul anului, vom începe lucrările și la aceste unități de învățământ”, a spus primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa a deschis sesiune de finanțare pentru proiecte în domeniul sportiv

Publicat

pe

de

UAT Orașul Pucioasa invită persoanele fizice și juridice fără scop patrimonial, respectiv asociațiile și fundațiile constituite conform legii care îndeplinesc condițiile prevăzute de Legea nr. 350/2005, să depună ofertă în scopul atribuirii contractelor de finanțare nerambursabilă, pentru domeniul: Sport .

1. Procedura aplicata pentru atribuirea contractelor de finanțare nerambursabilă a proiectelor din domeniile cultură/ sport/educație/culte/social pe anul 2023 este prevăzuta de art. 6 din Legea nr. 350/2005, privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general .
2. Sursa de finanțare a contractului și valoarea : Bugetul local, valoare totala 50 mii lei pentru domeniul : Sport
3. Durata proiectelor : 2023.
4. Data limita de depunere a propunerilor de proiect : 10.04.2023, ora 16.00
5. Adresa la care trebuie depuse propunerile de proiect: UAT Orașul Pucioasa, strada Fântânelor nr.7, Pucioasa, Dâmbovița
6. Data, ora și locul deschiderii propunerilor de proiect: 11.04.2023, ora 09.00, la sediul instituției.
7. Selecția și evaluarea proiectelor în vederea obținerii finanțării nerambursabile se va face de către comisia de evaluare , în perioada 11.04.2023 – 20.04.2023.
8. Regulamentul privind regimul finanțărilor nerambursabile alocate de la bugetul local al U.A.T. Orașul Pucioasa pentru activități nonprofit de interes local, precum și toate documentele necesare și formularistica aferentă se regăsesc pe site-ul propriu al U.A.T. Oraș Pucioasa : www.primariapucioasa.ro.

PRIMAR,
Ing.Ana Constantin Emilian

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Programul Județean de Dezvoltare Locală și-a pornit motoarele și în 2023

Publicat

pe

Dezvoltarea socio-economică și edilitară este una dintre preocupările esențiale ale președintelui Consiliului Județean Dâmbovița. Pentru asigurarea acestui deziderat important, Corneliu Ștefan a inițiat Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), singurul proiect de acest tip lansat în România. Un instrument de finanțare pentru administrațiile publice locale, care vor să-și dezvolte infrastructura la toate capitolele.

În cadrul conferinței de presă în care a anunțat pornirea motoarelor PJDL 3, Corneliu Ștefan a spus că acest program, prin care o unitate de administrație județeană cofinanțează proiectele de infrastructură rutieră, de apă și canal și diferite investiții ale primăriilor în sănătate, cultură, sport, mediu, este unic în România. Și, ce este mai important, a înregistrat și rezultate notabile.

 

„Din 2021, susținem zeci de lucrări din comunele, orașele și municipiile județului. Prin sumele pe care le alocăm împreună prin PJDL, degrevăm bugetele locale de anumite cheltuieli, iar banii pot fi folosiți pentru alte proiecte de investiții în comunitățile dâmbovițene.

În sesiunile 2021 și 2022, au fost semnate 104 contracte de finanțare cu 58 de primării. Valoarea totală a proiectelor fiind de 224.000.000 de lei, Consiliul Județean Dâmbovița alocând aproximativ 91.000.000 de lei cotă sa de cofinanțare.

Au fost finalizate 39 de proiecte, pentru care Consiliul Județean Dâmbovița a decontat 33.000.000 de lei. Anul acesta, prin PJDL 2023, vom putea asigura cofinanțări pentru proiecte în valoare totală de 30.000.000 de lei” a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Corneliu Ștefan a prezentat jurnaliștilor situația proiectelor investiționale materializate prin PJDL în sesiunile de finanțare 2021-2022.

Astfel, în prima etapă a Programului Județean de Dezvoltare Locală au fost semnate 61 de contracte cu unitățile administrativ teritoriale, respectiv 31 pentru modernizarea de drumuri, 9 pentru înființarea de baze sportive,5 pentru amenajarea de șanțuri,5 asocieri pentru dotarea cabinetelor medicale și construirea de dispensare, 4 contracte de modernizare și construire poduri, 3 pentru canalizare, 2 de amenajare centre civice, un contract pentru amenajare centru cultural și unul pentru realizarea de rețea de apă. Valoarea totală a proiectelor implementate se ridică la aproape 136.000.000 de lei.vConsiliul Județean Dâmbovița a asigurat pentru reușita investițiilor aproximativ 55.000.000 de lei. 25 de investiții cofinanțate de Consiliul Județean au fost definitivate, iar alte 35 sunt în diferite stadii de execuție sau în procese de alcătuire a documentației.

Prin PJDL, sesiunea 2022, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a încheiat 43 de contracte de finanțare cu 33 de primării. Proiectele au vizat 20 de modernizarea de drumuri, 14 pentru înființarea de baze sportive, 3 contracte de modernizare și construire poduri, pentru dotarea cabinetelor medicale și construirea de dispensare au fost 2 asocieri și câte 1 contract pentru rețele de apă, canalizare, amenajare centru civic și înființare zonă de agrement și de petrecere a timpului liber. Valoarea proiectelor este de aproape 88.000.000 de lei. Consiliul Județean Dâmbovița a asigurat aproximativ 36.000.000 de lei. 14 investiții cofinanțate de Consiliul Județean au fost finalizate iar alte 29 de obiective se află află în lucru sau în proceduri de întocmire a documentației sau de achiziție.

La conferința ce a avut ca temă demararea PJDL 3 alături de președintele Corneliu Ștefan au mai fost prezenți vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie și secretarul general al județului – Dan Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats