Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Se execută retușurile finale la Grădinița „Rază de Soare” Târgoviște (Micro 9)

Publicat

pe

Primăria municipiului Târgoviște a pornit cu toate motoarele turate anul investițional 2023. În afară de proiectele aflate în diferite etape de implementare, sunt și altele pregătite pentru materializare pe diferite axe de finanțare. Edilul Cristian Daniel Stan și-a propus să refacă aproape din temelii întrega infrastructură educațională din municipiul Târgoviște. Până acum, lucrurile au mers ceas. Rezultatele se văd pe teren, în cartierele orașului, unde au apărut grădinițe, creșe și școli noi, care pot concura, la estetică, dotare și compartimentare, cu orice instituție de profil din vestul Europei, pe care îl avem ca etalon al civilizației, educației și confortului.

Astăzi – 12 ianuarie 2023, primarul Cristian Daniel Stan și viceprimarul Monica Ilie au mers la Grădinița „Rază de Soare” din Micro 9. La vizita de lucru, au participat și reprezentanții presei. Edilii au vrut să prezinte târgoviștenilor stadiul lucrărilor la această unitate de învățământ, considerată a fi cea mai mare din județul Dâmbovița. Și, cu siguranță, așa este!

În imobilul cu o suprafață construită de peste 3.500 mp, vor fi supravegheați și educați peste 400 de preșcolari, în peste 10 săli de clasă, mari și luminoase, la care se adaugă celelalte compartimente destinate personalului, grupuri sanitare etc. Unitatea dispune de sistem de supraveghere video, de instalații de comunicare internă: module tip interfon în fiecare sală de clasă.

Acest obiectiv, a precizat Cristian Daniel Stan, va fi gata luna viitoare. Acum, se fac ultimele retușuri și urmează să fie demarat procesul de dotare cu mobilier și aparatura aferentă bunului mers al activității. Valoarea investiției depășește 12 milioane de lei, asigurate din fonduri europene nerambursabile.

„Au fost reabilitate și modernizate aproape de la zero corpurile de clădiri existente. A fost construită o clădire nouă. Totodată, s-au refăcut instalațiile electrice, termice, de apă și canalizare, a fost schimbată total tâmplăria. Locul de joacă, unul dintre cele mai mari aferent unei grădinițe, a fost modernizat și dotat cu elemente noi și a fost reconstruit gardul împrejmuitor al unității”, ne-a precizat Cristian Daniel Stan.

Primarul a profitat de această ocazie pentru a le comunica târgoviștenilor că, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), încă patru unități de învățământ din municipiu vor primi finanțare. Este vorba despre: Grădinița Nr. 2, Grădinița Nr. 11 din Priseaca, Școala Nr. 9 „Grigore Alexandrescu” și Liceul „Ion Heliade Rădulescu”. Valoarea celor 4 investiții va depăși 30 de milioane de lei.

„Foarte curând, vom semna contractele de finanțare, dăm drumul la licitații și poate, până la finalul anului, vom începe lucrările și la aceste unități de învățământ”, a spus primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

S-a trecut la asfaltări pe cel mai mare proiect de infrastructură al CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Au început lucrările de asfaltare pe drumul județean DJ 712, Târgoviște – Șotânga – Vulcana Pandele – Brănești – Pucioasa, inclus în cel mai mare proiect de modernizare a infrastructurii rutiere implementat de Consiliul Județean Dâmboviţa cu fonduri europene nerambursabile, primul din Regiunea Sud Muntenia.

Până la acest moment, ne informează președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, au fost configurate accesele la proprietăți, au fost montate borduri și, pe anumite porțiuni, a fost amenajat sistemul de scurgere a apelor.

Valoarea investiției pe acest tronson se ridică la aproximativ 101.000.000 lei. Sunt incluse următoarele lucrări:
– Două straturi de asfalt pe 15,77 km de drum;
– 26.000 mp de trotuare;
– 18 km de șanțuri din beton;
– 1,5 km rigole de acostament;
– 8,7 km rigole carosabile acoperite;
– 2.000 de accese la proprietăți;
– Demolarea și construirea unui pod nou în Șotânga;
– Reabilitarea și modernizarea altor două poduri de pe traseu;
– Amenajarea a 36 de stații de autobuz.

Proiectul include, pe lângă DJ 712 (Pucioasa – Brănești – Vulcana-Pandele – Șotânga – Târgoviște), încă două loturi, respectiv: DJ 720 (Gura Ocniței – Ocnița) – lotul 2 și DJ 720 A (Gura Ocniței – Adânca – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A) – Lotul 3. În total – 59,8 km de drumuri județene. Valoarea totală a investiției se ridică la 64,2 milioane de euro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Școala Nr. 10 – „Radu cel Mare” va arăta ca una nou-nouță în luna septembrie

Publicat

pe

Școala Nr. 10 – „Radu cel Mare” din Târgoviște (Micro IV) face obiectul unui proiect de reabilitare, extindere și modernizare care a ajuns la acest moment la un grad de execuție de peste 70%. Fondurile au fost obținute de municipalitate prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Vorbim despre aproximativ 11 milioane de lei.

Dacă se păstrează ritmul de lucru actual, investiția va fi dată în folosință odată cu începerea noului an școlar, în luna septembrie 2024 – a precizat primarul Daniel Cristian Stan, la finalul vizitei de lucru pe care a efecuat-o pe șantier, astăzi – 12 iunie.

„Imobilul va fi termoizolat, va fi schimbată tâmplăria, vor fi schimbate geamurile, vor fi instalate surse alternative de producere a energiei, vor fi schimbate instalațiile electrice, în general, cam tot ceea ce înseamnă lucrări de anvelopare termică și instalații. Vorbim despre o unitate de învățământ care nu a cunoscut niciodată până acum lucrări importante”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan.

Pe lângă această investiție prin PNRR, administrația publică locală implementează la această școală și un proiect cu finanțare de la bugetul local, de aproximativ 2,5 milioane de lei, de refacere a bazei sportive și a împrejmuirii.

„Putem spune că întreaga unitate de învățământ va fi schimbată radical. Până la începutul anului școlar, finalizăm proiectul la care lucrăm în acest moment, urmând ca la baza sportivă să se intervină după reluarea procesului de învățământ. Școala Radu cel Mare a fost și dotată, pe un alt proiect, care a vizat dotarea tuturor unităților de învățământ din municipiul Târgoviște”, a declarat edilul municipiului Târgoviște.

Reamintim și faptul că, în acest moment, se lucrează la mai multe instituții de învățământ din municipiul Târgoviște, respectiv: Școală Nr. 9, Grădinița Nr. 2, Grădinița Nr. 11.

„Totodată, este în licitație și partea finală la Școala Tudor Vladimirescu, unde a trebuit să refacem integral proiectul, pentru a înlătura neconformitățile legate de structura de rezistență.

De asemenea, am semnat contractele de execuție la Grădinița Nr. 3, la Grădinița Nr. 14. În plus, avem în licitație proiecte importante precum cel de la Liceul Voievodul Mircea, cu o valoare de 45 de milioane de lei. Totodată, proiectul de la Colegiul Economic Ion Ghica, de peste 30 milioane de lei.

Avem în pregătire proiecte la Școala Vasile Cârlova, cu ambele locații, la Școala Ioan Alexandru Brătescu Voinești. Căutăm soluții de finanțare pentru Grădinița Nr. 1.

Din punctul meu de vedere, în următorii 2-3 ani, ar trebui să rezolvăm această problemă la nivelul tuturor școlilor, grădinițelor, creșelor, liceelor și colegiilor din municipiul Târgoviște”, a mai spus primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul a fost însoțit în timpul vizitei pe șantierul de la Școala Nr 10 – „Radu cel Mare” de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu și de directorul unității de învățământ – prof. Ovidiu Nițescu.

„Școala noastră este prima din Târgoviște, reabilitată prin PNRR. La final, vom avea o școală total transformată și nu mă refer doar la partea de reabilitare, ci și la dotări – digitalizare, mobilier etc. Această școală va fi una modernă. Vă dați seama că va crește semnificativ și calitatea educației”, a punctat și directorul Ovidiu Nițescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite