Connect with us

Dâmboviţa

Polițiștii de la Protecția Animalelor Dâmbovița au început controale drastice la proprietarii de câini

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Dâmbovița au organizat, ieri – 31 ianuarie 2023, o acțiune, în municipiul Târgoviște, în orașul Titu, în satul Zidurile (Odobești) și în comuna Brănești. Scopul acestei operațiuni nemaiîntâmplate până acum în județul Dâmbovița l-a constituit verificarea modului de respectare a prevederilor legale incidente protecției animalelor, dar și pentru depistarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva persoanelor care încalcă normele privind regimul de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi.

„În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 20.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân și prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, se precizează într-un comunicat transmis de IPJ Dâmbovița.

Au prezentat polițiștii de la Protecția Animalelor și câteva dintre faptele descoperite și sancționate:

„Un bărbat de 41 de ani, din Zidurile, proprietarul unor exemplare canine, din categoria câini periculoși, a fost amendat pentru că nu și-a îndeplinit obligația de a microcipa animalele și de a le înregistra la Asociația Chinologică Română. De asemenea, acesta nu a respectat obligațiile referitoare la interdicția de reproducere a animalelor din categoria câinilor periculoși neînregistrați.

Un alt bărbat, de 62 de ani, în calitate de deținător al unor exemplare canine agresive de rasă comună, a fost sancționat de polițiști pentru că nu a respectat obligația de înregistrare a acestora la Asociația Chinologică Română și nu a afișat în mod vizibil la intrarea în imobil o plăcuță cu avertismentul „Câine agresiv”.

Alte două sancțiuni contravenționale au fost aplicate unei femei, de 48 de ani, pentru că nu a microcipat și sterilizat exemplarele canine deținute și pentru că a lăsat în libertate ori fără supraveghere animale care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri”, se mai precizează în comunicatul transmis de IPJ Dâmbovița.

Felicităm conducerea IPJ Dâmbovița pentru faptul că a demarat astfel de acțiuni care, cu siguranță, au clar rolul de a-i disciplina pe deținătorii de câini, mai ales pe cei din mediul rural care, în afară de faptul că nu au grijă de animalele pe care le dețin în proprietate, îi mai și abandonează. Sunt pline gările, pădurile din preajma unor sate, mănăstiri, perimetrele unor poduri, de câini părăsiți.

Enumerăm și câteva zone unde oamenii fără suflet și fără respect față de lege abandonează câinii:
– DN 71, în zona montană din apropierea complexului hotelier „Valea Șipotului”;
– intrarea în pădurea dintre Dragomirești și Butoiu de Sus, comuna Hulubești;
– DN 72A, Târgoviște-Câmpulung, în Pădurea Priseaca și la marginea drumului spre mănăstirea Stejarul;
– Terenul viran din apropierea Mănăstirii Dealu;
– drumul Nucet-Gura Șuții, zona podului peste râul Dâmbovița.

Nu mai vorbim de faptul că este plin muntele de câinii abandonați de ciobani. Bietele animale cerșesc câte o bucată de pâine pe lângă pensiunile și hotelurile din Bucegi.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa a deschis sesiune de finanțare pentru proiecte în domeniul sportiv

Publicat

pe

de

UAT Orașul Pucioasa invită persoanele fizice și juridice fără scop patrimonial, respectiv asociațiile și fundațiile constituite conform legii care îndeplinesc condițiile prevăzute de Legea nr. 350/2005, să depună ofertă în scopul atribuirii contractelor de finanțare nerambursabilă, pentru domeniul: Sport .

1. Procedura aplicata pentru atribuirea contractelor de finanțare nerambursabilă a proiectelor din domeniile cultură/ sport/educație/culte/social pe anul 2023 este prevăzuta de art. 6 din Legea nr. 350/2005, privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general .
2. Sursa de finanțare a contractului și valoarea : Bugetul local, valoare totala 50 mii lei pentru domeniul : Sport
3. Durata proiectelor : 2023.
4. Data limita de depunere a propunerilor de proiect : 10.04.2023, ora 16.00
5. Adresa la care trebuie depuse propunerile de proiect: UAT Orașul Pucioasa, strada Fântânelor nr.7, Pucioasa, Dâmbovița
6. Data, ora și locul deschiderii propunerilor de proiect: 11.04.2023, ora 09.00, la sediul instituției.
7. Selecția și evaluarea proiectelor în vederea obținerii finanțării nerambursabile se va face de către comisia de evaluare , în perioada 11.04.2023 – 20.04.2023.
8. Regulamentul privind regimul finanțărilor nerambursabile alocate de la bugetul local al U.A.T. Orașul Pucioasa pentru activități nonprofit de interes local, precum și toate documentele necesare și formularistica aferentă se regăsesc pe site-ul propriu al U.A.T. Oraș Pucioasa : www.primariapucioasa.ro.

PRIMAR,
Ing.Ana Constantin Emilian

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Programul Județean de Dezvoltare Locală și-a pornit motoarele și în 2023

Publicat

pe

Dezvoltarea socio-economică și edilitară este una dintre preocupările esențiale ale președintelui Consiliului Județean Dâmbovița. Pentru asigurarea acestui deziderat important, Corneliu Ștefan a inițiat Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), singurul proiect de acest tip lansat în România. Un instrument de finanțare pentru administrațiile publice locale, care vor să-și dezvolte infrastructura la toate capitolele.

În cadrul conferinței de presă în care a anunțat pornirea motoarelor PJDL 3, Corneliu Ștefan a spus că acest program, prin care o unitate de administrație județeană cofinanțează proiectele de infrastructură rutieră, de apă și canal și diferite investiții ale primăriilor în sănătate, cultură, sport, mediu, este unic în România. Și, ce este mai important, a înregistrat și rezultate notabile.

 

„Din 2021, susținem zeci de lucrări din comunele, orașele și municipiile județului. Prin sumele pe care le alocăm împreună prin PJDL, degrevăm bugetele locale de anumite cheltuieli, iar banii pot fi folosiți pentru alte proiecte de investiții în comunitățile dâmbovițene.

În sesiunile 2021 și 2022, au fost semnate 104 contracte de finanțare cu 58 de primării. Valoarea totală a proiectelor fiind de 224.000.000 de lei, Consiliul Județean Dâmbovița alocând aproximativ 91.000.000 de lei cotă sa de cofinanțare.

Au fost finalizate 39 de proiecte, pentru care Consiliul Județean Dâmbovița a decontat 33.000.000 de lei. Anul acesta, prin PJDL 2023, vom putea asigura cofinanțări pentru proiecte în valoare totală de 30.000.000 de lei” a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Corneliu Ștefan a prezentat jurnaliștilor situația proiectelor investiționale materializate prin PJDL în sesiunile de finanțare 2021-2022.

Astfel, în prima etapă a Programului Județean de Dezvoltare Locală au fost semnate 61 de contracte cu unitățile administrativ teritoriale, respectiv 31 pentru modernizarea de drumuri, 9 pentru înființarea de baze sportive,5 pentru amenajarea de șanțuri,5 asocieri pentru dotarea cabinetelor medicale și construirea de dispensare, 4 contracte de modernizare și construire poduri, 3 pentru canalizare, 2 de amenajare centre civice, un contract pentru amenajare centru cultural și unul pentru realizarea de rețea de apă. Valoarea totală a proiectelor implementate se ridică la aproape 136.000.000 de lei.vConsiliul Județean Dâmbovița a asigurat pentru reușita investițiilor aproximativ 55.000.000 de lei. 25 de investiții cofinanțate de Consiliul Județean au fost definitivate, iar alte 35 sunt în diferite stadii de execuție sau în procese de alcătuire a documentației.

Prin PJDL, sesiunea 2022, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a încheiat 43 de contracte de finanțare cu 33 de primării. Proiectele au vizat 20 de modernizarea de drumuri, 14 pentru înființarea de baze sportive, 3 contracte de modernizare și construire poduri, pentru dotarea cabinetelor medicale și construirea de dispensare au fost 2 asocieri și câte 1 contract pentru rețele de apă, canalizare, amenajare centru civic și înființare zonă de agrement și de petrecere a timpului liber. Valoarea proiectelor este de aproape 88.000.000 de lei. Consiliul Județean Dâmbovița a asigurat aproximativ 36.000.000 de lei. 14 investiții cofinanțate de Consiliul Județean au fost finalizate iar alte 29 de obiective se află află în lucru sau în proceduri de întocmire a documentației sau de achiziție.

La conferința ce a avut ca temă demararea PJDL 3 alături de președintele Corneliu Ștefan au mai fost prezenți vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie și secretarul general al județului – Dan Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats