Connect with us

ACTUALITATE

„Lecțiile lui Nicolae Titulescu”, predate la Pucioasa de fostul premier al României Adrian Năstase

Publicat

pe

Nicio altă locație din județ nu se putea preta mai bine pentru desfășurarea unui eveniment socio-educativ cu valențe de introducere în ABC-ul politicii și al diplomației decât Colegiul Național „Nicolae Titulescu” din Pucioasa. Conferința s-a intitulat „Lecțiile lui Nicolae Titulescu”. Invitat special: profesorul Adrian Năstase, fost premier al României, fost ministru de Externe și fost lider al PSD.

La această manifestare, organizată de Primăria Pucioasa, Colegiul Național „Nicolae Titulescu” și Fundația Europeană cu același nume cu ocazia împlinirii a 141 de ani de la nașterea marelui diplomat român, Adrian Năstase a fost secondat de senatorul Titus Corlățean – președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României, și de deputații Carmen Holban, Radu Popa și Marian Țachianu. Alături de aceștia s-au mai aflat: prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia, profesorul universitar Ion Dumitru – fost director general al RNP Romsilva, cadre didactice ale Colegiului din Pucioasa și, bineînțeles, primarul orașului – Constantin Ana.

 

Audiența, destul de încântată de prezența înalților oaspeți, a fost formată în cea mai mare parte de elevi ai Colegiului „Nicolae Titulescu”, dornici să afle lucruri inedite despre viața și activitatea politică a diplomatului de renume european. De precizat că Fundația Europeană „Nicolae Titulescu” a donat instituției de învățământ un important fond de carte.

Pentru a sufla certitudine și elemente de argumentare a demersului întreprins astăzi, în sala de festivități a Colegiului din Pucioasa, reprezentanții Fundației au organizat și o mini-expoziție cuprinzând obiecte care au aparținut ministrului Titulescu, decorații, documente personale și un set de volume care cuprindeau jurnalul diplomatului întins pe mai mulți ani. După cum a precizat Adrian Năstase, însemnări despre timpurile de atunci, cu împliniri și dezamăgiri, cu bucurii dar și cu multă tristețe.

Oficiile de gazdă, de amfitrion al acestei deosebite manifestări, au fost făcute de profesor Alina Diaconescu – directorul Colegiului Național „Nicolae Titulescu”. După ce i-a trecut în revistă pe invitați, conducătoarea instituției a făcut o scurtă evocare a personalității marelui diplomat.

A urmat la microfon profesorul de istorie Adrian Nicoară, care a vorbit cu har oratoric despre legătura care există între colegiul din Pucioasa și Nicolae Titulescu. Dascălul a făcut cunoscut faptul că școala din Pucioasa poartă acest nume ilustru din anul 1935, când Titulescu a acceptat propunerea ca instituția să poarte numele său ca identitate statornică în timp. Ba mai mult, Nicolae Titulescu, până la moartea sa, a susținut financiar colegiul dâmbovițean.

A mai vorbit celor prezenți și primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana care, a mărturisit cu emoție că este absolvent al acestui colegiu.

„Din 2016, de când am preluat conducerea orașului, eu și echipa mea am căutat răspunsurile la problemele orașului. Iar una dintre întrebările pe care le puneam cel mai des era încotro se duce educația în Pucioasa. Și, fiindcă avem un principiu, întâi să oferim apoi să cerem, ne-am apucat să investim. În școlile din oraș, în colegiu, în liceul tehnologic, în grădinițe. Toate instituțiile de învățământ din oraș sunt și vor deveni la finalizarea tuturor proiectelor, instituții de top. Cred că ați putut vedea astăzi, la Pucioasa, o școală la nivel european din toate punctele de vedere.

Am realizat că, pe lângă această infrastructură, avem nevoie de mai mult. Avem nevoie de cadre didactice competente, dar mai avem nevoie de ceva. Avem nevoie de repere. Și, poate ar trebui ca numele acesta pe care îl rostim zi de zi și atât de ușor, Nicolae Titulescu, să fie un reper pentru noi toți. Pentru cei care au învățat sau pentru cei care învață aici. Trebuie să ne raportăm la asemenea personalități, la oamenii mari ai României. Trebuie să luăm ca modele aceste personalități”, a spus Constantin Ana.

A amintit primarul și de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care, din motive obiective, nu a putut participa la acest eveniment, dar prin edilul Pucioasei i-a salutat pe toți cei prezenți. A mai spus Constantin Ana că momentul consumat astăzi a fost unul istoric. Primarul a mulțumit Fundației și lui Adrian Năstase, că au făcut „să avem o bucată din Nicolae Titulescu în casa noastră”.

Următorul vorbitor a fost senatorul Titus Corlățean care, în stilul său oratoric distins, bine elaborat, concis, a făcut o scurtă biografie a activității sale pe tărâmul politicii și a amintit, de asemenea, despre momentele de început ale readucerii în memoria colectivă a personalității marelui diplomat Nicolae Titulescu.

S-a făcut mai întâi un gest de dreptate prin reînhumarea în țară, la inițiativa ministrului de Externe din anul 1992, Adrian Năstase, a rămășițelor pământești ale lui Nicolae Titulescu și depunerea lor, pentru odihna de veci, în Biserica Sfântul Nicolae din Scheii Brașovului, aproape de mentorul său Tache Ionescu, care se află înmormântat în incinta Mănăstirii Sinaia. Titus Corlățean și-a adus aminte cu emoție de acele zile când, împreună cu alți colegi studenți, au vegheat lângă rămășițele pământești ale ilustrului diplomat. Senatorul PSD a vorbit numai la superlativ despre activitatea dusă de ministrul Titulescu pe tărâmul diplomației și al politicii externe a României.

„La începutul anilor ’30, Titulescu a avut două mandate succesive de președinte al Ligii Națiunilor, organizație ce astăzi poartă numele de ONU. A fost extrem de apreciat pentru ceea ce a însemnat el anterior și după aceea, ca ministru al Afacerilor Străine al României, și pentru contribuția pe care a avut-o în elaborarea regulilor care să asigure funcționarea societății internaționale.

În 1933, s-a întâmplat un lucru care a marcat societatea internațională. A existat o conferință mare, la Londra, acolo unde s-a încercat elaborarea și adoptarea primului tratat internațional care să definească și să condamne agresiunea în dreptul internațional. Cei care au prezentat această definiție în cadrul conferinței au fost Nicolae Titulescu și Maxim Litvinov, comisar sovietic pentru Relații Internaționale, adică, ministrul de externe al URSS.

Titulescu a fost cel care, împreună cu omologul de la Moscova, au propus, iar conferința de la Londra a acceptat, pentru prima oară în dreptul internațional, agresiunea a fost definită și au fost foarte clar precizate care sunt faptele pentru care cineva să fie condamnat ca fiind agresor în relațiile internaționale. 80 de ani mai târziu, la 3 martie 2014, la propunerea ministrului de Externe al României de la axtel moment, miniștrii de Externe ai Uniunii Europene au condamnat Rusia în calitate de agresor în baza aceleiași definiții din 1933 propusă de Nicole Titulescu”, a adăugat Titus Corlățean.

Parlamentarul social-democrat a mai adresat câteva îndemnuri către liceenii de la Colegiul Național „Nicolae Titulescu”, să studieze asiduu și să citească cărțile donate de Fundația Europeană „Nicolae Titulescu”.

Fostul premier al României, Adrian Năstase, și-a început discursul vorbind despre lucrurile care nu sunt întâmplătoare, despre jocul providențial al sorții. Nicolae Titulescu s-a născut pe 4 martie 1882 și a murit tot într-o lună de martie, în 17 martie 1941. Adrian Năstase a povestit celor de față câteva amănunte interesante, cu valoare istorică, despre cum s-a ajuns ca liceul din Pucioasa să poarte numele ministrului Titulescu.

„Titulescu era încă ministru de Externe și atunci notabilitățile din urbe au mers acasă la Titulescu și i-au cerut acordul pentru ca școala din Pucioasa să îi poarte numele. Titulescu era în viață, Titulescu și-a dat acordul, a ajutat școala încă o vreme. După 1936, la ieșirea lui din Guvern, lucrurile s-au schimbat fundamental. Titulescu a fost exclus din Guvern tocmai pentru ca Europa începuse să fie marcată de curentele revizioniste”, a povestit Adrian Năstase.

Fostul ministru de Externe și președinte al Camerei Deputaților, așa cum obișnuiește, a venit pregătit și pentru acest eveniment. Câteva cărți încărcate cu semne la paginile pe care voia musai să le evoce celor de față, să le introducă în „Lecțiile lui Nicolae Titulescu”. Adrian Năstase nu a citit cine știe ce pasaje plictisitoare, ci a ales doar fraze cu valoare de aforism, frânturi de cugetări și reflexii.

A făcut președintele Fundației Europene Nicolae Titulescu o scurtă sinteză a unor lucrări despre opera politică și viața marele diplomat. Date ale apariției, cum sunt structurate și ce conțin. A mai mărturisit Adrian Năstase celor de față că politica din perioada interbelică nu se deosebea prea mult de ceea ce se întâmplă pe aceiași scenă în ziua de astăzi.

„Erau aceleași gene, aceleași abordări, aceleași dispute politice de genul celor pe care le urmărim și astăzi”.

A mai citit fragmente de carte și a comentat pe scurt anumite întâmplări, etape din cariera lui Nicolae Titulescu. Despre modul în care aborda acesta problematica complicată a vremurilor de atunci.

A urmat o sesiune de întrebări, la care au răspuns cu plăcere și destul de lămuritor Adrian Năstase și senatorul Titus Corlățean.

Fostul premier al României a primit din partea Colegiului Național Nicolae Titulescu o plachetă de recunoștință pentru sprijinul și serviciile aduse acestei instituții de învățământ liceal.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

GAL „Valea Ialomiței”, 10 ani de realizări în implementarea proiectelor cu fonduri europene. VIDEO

Publicat

pe

Performanța, echipa, colaborarea, comunicarea, eficiența, rezultatele în plan investițional trebuie evidențiate, scoase în relief, diseminate în spațiul public, ca forță a exemplului, ca măsură, ca model pentru cei care vor să urmeze un drum asemănător. Nu este tocmai la îndemâna oricărei entități de acest tip să implementezi 85 de proiecte utile comunității, mediului privat, cu o valoare de peste 5 milioane de euro.

Cam acesta a fost scopul evenimentului aniversar desfășurat la Pensiunea „Antonio” din comuna Pietrari, județul Dâmbovița, organizat de Grupul de Acțiune Locală (GAL) Valea Ialomiței, sub egida 10 ani de activitate în slujba comunităților locale, în slujba mediului de afaceri privat din zona rurală în care activează.

GAL „Valea Ialomiței” este o entitate tip angrenaj al elaborării și derulării unor proiecte care a funcționat ceas. La GAL Valea Ialomiței a performat. Proiectele au curs în valuri, cuprinzând cam toate domeniile de activitate. Specialiștii unității au lucrat atât pentru administrațiile publice locale, cât și pentru întreprinzătorii din zona de influență, dornici să își înceapă o afacere specifică sau să le dezvolte pe cele deja formate.

GAL „Valea Ialomiței” este printre organizațiile de frunte din România, ca atragere de fonduri, număr de proiecte implementate și reprezentare profesională. Parteneriatul public-privat pornit în septembrie 2010, sub titulatura „GAL Valea Ialomiței”, a fost conturat în comuna Șotânga. S-au afiliat localitățile Aninoasa, Doicești, Pietrari, Voinești, Vulcana Băi și Vulcana Pandele. Ulterior, s-au mai alăturat: Bărbulețu, Brănești, Cândești, Malu cu Flori, Mănești, Pucheni și Tătărani.

Ieri – 24 martie 2023, la Pietrari, în prezența a zeci de invitați – reprezentanți ai administrației publice locale și județene, parlamentari, oameni de afaceri, șefii ai unor servicii din cadrul instituțiilor finanțatoare, staff- ul GAL „Valea Ialomiței” a prezentat bilanțul celor 10 ani de reușită în domeniul implementării proiectelor și a făcut și o schiță a programului de viitor. Amfitrionul acestei manifestări a profesionalismului și bunelor practici a fost managerul Gheorghe Ana, fost președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, fost deputat, un om dedicat județului, un profesionist și tactician desăvârșit pe tărâmul investițiilor în folosul comunității, un mentor al celor care au hotărât să pornească o afacere apelând la componenta valoroasă a proiectelor cu finanțare europeană.

Nu ne-am propus să facem o înșiruire a numelor și pozițiilor publice și profesionale ale celor prezenți la evenimentul de la Pietrari. Cu toți făceau parte din categoria oamenilor valoroși, implicați, dedicați. Dar, trebuie să menționăm în mod special prezența președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, a vicepreședinților Luciana Cristea și Antonela Jîjîe, a prefectului Claudia Gilia, a deputatului Marian Țachianu, a secretarului de stat Ionuț Săvoiu, a primarilor Gabriel Dănuț Sandu de la Voinești și Constantin Stroe de la Șotânga, actualul și fost președinte al GAL-ului, stâlpi de bază ai acestei entități, alături de Gheorghe Ana. De la AFIR au fost prezenți Alexandra Rusu – șef serviciu LEADER, Luminița Sasu – consilier superior LEADER, Delia Voloschi – șef birou LEADER, Daniela Mandoc – șef serviciu LEADER.

Ana Gheorghe, managerul GAL-ului, i-a salutat pe toți cei prezenți, după care a făcut o scurtă prezentare a unității, a vorbit despre ce a însemnat Grupul de Acțiune Locală „Valea Ialomiței” pentru localitățile din microregiunea în care implementează proiecte de 10 ani.

Prima zi de funcționare, de intrare în „pâine” a acestei entități care a contribuit din plin la dezvoltarea zonei a fost 1 aprilie 2013. Primul obiectiv, desprins din Planul Național de Dezvoltare, a avut în structură trei axe – 1, 3 și 4, respectiv creșterea competitivității sectorului agricol și silvic, transpusă prin mai multe măsuri, cea privind îmbunătățirea calității vieții în zonele rurale și cea a diversității economiei rurale. Au fost întocmite și implementate în acea perioadă 2007-2013 un număr de 44 de proiecte, cu un buget alocat de aproape 3 milioane de euro.

Cel de-al doilea program în care ne aflăm și astăzi cuprinde activitățile de producție. La miniexpoziția din fața pensiunii, au fost etalate mai multe produse finite, obținute în unitățile economice edificate prin fonduri obținute prin GAL Valea Ialomiței. Pensiunea în care s-a desfășurat acțiunea a fost rezultatul unui proiect care a obținut finanțare prin GAL pentru activități de agroturism. Mai există o pensiune realizată prin GAL în zona Aninoasa. Tot prin GAL, a spus Gheorghe Ana, au mai fost derulate proiecte pentru achiziționarea de utilaje necesare administrației locale în activitățile de gospodărire comunală, mai ales în UAT-urile din zona de deal și munte.

„Ca bune practici, în programul 2007-2013, se regăsesc lucrări de infrastructură rutieră care, din păcate, în noul program nu vor mai fi. Vorbim de segmente de drumuri, nu de căi rutiere întregi, care nu au putut fi prinse în nici un alt program. Singura soluție au fost GAL-urile, prin modernizare a unor străzi care nu au putut fi prinse într-un program național. De asemenea, s-a beneficiat și pe partea socială. Vorbim de refacerea unor clădiri vechi de patrimoniu, cămine culturale, școli, locuri de joacă pentru copii, tot ce a putut fi introdus în bugetul alocat”.

A mai adăugat Gheorghe Ana că, și dacă bugetul ar fi fost dublu, tot ar fi fost suficient pentru realizarea unor obiective de necesitate comunitară.

„Vreau să vă spun, fără să fiu lipsit de modestie, în strategia de dezvoltare locală, am căutat să introducem obiective legate de nevoia din teritoriu. Dacă am reușit sau nu să ne atingem acest deziderat, trebuie să se pronunțe comunitățile. Bugetul a fost destul de subțire la niște nevoi extraordinar de mari. Cred că am reușit să atingem obiectivul, respectiv creșterea competitivității în agricultură. Cred că am reușit să atingem proprietățile privind creșterea viabilității exploatațiilor agricole.

De asemenea, am reușit să promovăm organizarea lanțului scurt alimentar. Aici lipsește doar o singură verigă, este vorba de procesare. La nivel de GAL, cu valoarea sumei nerambursabile alocate, este greu să construiești o fabrică de procesare pentru legume sau fructe. Cu 200.000 de euro, abia poți începe o astfel de investiție și atunci ne-am limitat la activități de comercializare și la creșterea bunăstării animalelor.

Poate în programul viitor vom reuși să atingem acest deziderat, fiindcă avem acest bazin pomicol, Valea Dâmboviței, unde, dacă am rezolvat problema depozitării fructelor în depozite cu temperatură controlată, cea a procesării încă nu este definitivată”, a mai adăugat Gheorghe Ana.

Managerul GAL-ului a vorbit despre eficiența și buna colaborare cu partenerii, reușind să atragă aproape toate sumele alocate, ceea ce a situat Grupul de Acțiune Locală „Valea Ialomiței” pe o treaptă superioară la nivel național. Gheorghe Ana a mulțumit tuturor celor implicați care au făcut ca GAL „Valea Ialomiței” să meargă bine, să implementeze proiecte utile în comunitățile din zona de competență.

Despre viitor, managerul GAL-ului a spus că dorește atragerea de multi fonduri, mai ales pentru rezolvarea unor proiecte sociale indispensabile în comunitățile locale, care să ducă la îmbunătățirea aspectului social. Mai este nevoie totodată de servicii către populație. De asemenea, GAL-ul este interesat de investiții în domeniul protecției mediului. Se dorește și înființarea unor adăposturi pentru animale, reciclarea deșeurilor, realizarea unor componente de energie regenerabilă, panouri fotovoltaice etc.

„Ne gândim la crearea unor centre socio-medicale, la înființarea unor unități medicale mobile care să se deplaseze în special la domiciliile persoanelor în vârstă. Ne gândim la centre de recuperare și fizioterapie pentru toate vârstele. Cabinete de stomatologie pentru tineri și multe altele”.

Alexandra Rusu, șefa serviciului LEADER, i-a felicitat pe reprezentanții GAL Valea Ialomiței pentru rezultatele obținute, pentru faptul că, în toți acești ani, au dovedit că sunt un exemplu de comunicare, de colaborare, pe care ar trebui să le pună în practică multe GAL-uri. Cooperarea, a spus Alexandra Rusu, trebuie să realizeze puntea de legătură între mediul privat și autoritățile publice. Unele fără altele nu pot funcționa cu rezultate pentru comunitățile locale.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care a dovedit încă de la preluarea mandatului că este aproape de oameni, de comunitățile din județ și de nevoile lor, i-a felicitat pe reprezentanții GAL „Valea Ialomiței” pentru celebrarea celor 10 ani de activitate intensă în domeniul implementării proiectelor.

„În ultimii 2 ani de zile, Consiliul Județean Dâmbovița a inițiat proiecte care au venit în completarea celor de la GAL-uri, chiar dacă sunt de valoare mai mică, pentru a dezvolta comunitățile așa cum au gândit primarii din fiecare localitate. La nivelul acestor GAL-uri, cunoașteți cel mai bine necesitățile, dorințele pe care le au cetățenii și cei care conduc administrațiile locale. Vă felicit pentru toată activitatea. Sunteți un GAL aflat pe un loc fruntaș în România. Felicit întrega echipă pentru faptul că ați colaborat excelent”, a fost mesajul președintelui Consiliului Județean.

Corneliu Ștefan a înmânat managerului Gheorghe Ana placheta de excelență a CJ Dâmbovița, în semn de prețuire și recunoștință pentru întreaga activitate a echipei GAL „Valea Ialomiței”.

Au mai adresat felicitări Grupului de Acțiune Locală Valea Ialomiței: Alexandru Potor din partea FNGAL, Daniela Mandoc și Monica Crunțeanu.

Primarul comunei Șotânga, Constantin Stroe, fostul președinte al GAL Valea Ialomiței, în cuvântul său, a spus că înființarea GAL-ului a adus plus valoare unităților administrativ-teritoriale, a generat performanță.

„A fost un început greu. Băteam drumurile Ministerului Agriculturii să convingem guvernanții de la acel moment de importanța structurilor asociative. Lucrurile au evoluat, au crescut, GAL Valea Ialomiței a avut norocul să fie gestionat de un manager de excepție, iar rezultatele sunt pe măsură. Trebuie să recunoaștem și să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”, a spus Constantin Stroe.

A mai insistat primarul comunei Șotânga pe încurajarea profesionalismului, pentru a putea accesa cu succes fondurile europene nerambursabile, pentru a oferi o consultanță adecvată.

Actualul președinte al Grupului de Acțiune Locală „Valea Ialomiței”, Gabriel Dănuț Sandu, primarul comunei Voinești, a spus că înființarea acestui GAL a fost inițiativa primarului de la Șotânga. În această structură, sunt cuprinse în mod egal localități de pe Valea Ialomiței și de pe Valea Dâmboviței, iar conlucrarea a fost una excelentă.

„Niciodată nu au fost divergențe între noi, că eu sunt de pe Valea Ialomiței iar voi veniți de pe cealaltă vale. Asta înseamnă un parteneriat cu rezultate și succese extraordinare. Acest GAL, cu un deceniu de activitate, și-a pus amprenta în toate localitățile care fac parte din acest parteneriat. Nu există comună să nu găsim pancarte pe care observăm că finanțarea s-a efectuat prin GAL. Nu există localitate să nu găsim utilaje cumpărate prin acest GAL. Nu există localitate unde să nu găsim fie un centru social, fie un cămin cultural, fie un parc de joacă pentru copii. Banii au fost drămuiți foarte bine. Am putut remarca că, la cei peste 3 milioane de euro, aproape toate unitățile administrativ-teritoriale au venit cu cofinanțări însumând cel puțin aceeași valoare. Ca să ducem un proiect la finalitate, așa cum și-au dorit comunitățile locale când am făcut strategiile, sunt foarte multe unde cota de finanțare a fost mai mare decât suma atrasă prin GAL”, a precizat președintele Gabriel Dănuț Sandu.

La finalul evenimentului, a urmat o sesiune de acordare a unor plachete și diplome de excelență celor care au contribuit la dezvoltarea GAL „Valea Ialomiței”, la implementarea cu succes a proiectelor derulate.

I-a mai anunțat Gheorghe Ana pe cei prezenți că, în componența Grupului de Acțiune Locală Valea Ialomiței, a intrat și orașul Pucioasa, dar și că a plecat comuna Mănești. Primarul Constantin Ana de la Pucioasa a fost prezent la manifestarea de la Pietrari.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

De la munca la weekend: De ce gentile si rucsacurile multifunctionale sunt un must-have

Publicat

pe

de

Sunteti mereu in miscare, jongland intre munca si escapadele de weekend? Aveti nevoie de o geanta sau un rucsac care sa tina pasul cu stilul dvs. de viata? Aveti nevoie de genti si rucsacurile multifunctionale. Aceste accesorii versatile sunt un must-have pentru oricine are nevoie de o geanta care poate trece fara probleme de la munca la distractie. In acest articol, vom discuta despre avantajele utilizarii gentilor si rucsacurilor multifunctionale si unde le gasiti pe cele mai bune de pe piata.

Avantajele utilizarii gentilor si rucsacurilor multifunctionale

Unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizarii gentilor si rucsacurilor multifunctionale este versatilitatea lor. Aceste genti sunt concepute pentru a servi mai multor scopuri, ceea ce le face ideale pentru oricine are nevoie de o geanta care sa le poata face pe toate. Fie ca aveti nevoie de o geanta pentru munca, scoala sau calatorii, o geanta sau un rucsac multifunctional va poate satisface toate nevoile. Aceste genti sunt adesea prevazute cu mai multe compartimente, buzunare si caracteristici organizatorice care va permit sa va depozitati si sa va accesati cu usurinta bunurile.

Un alt avantaj al gentilor si rucsacurilor multifunctionale este rezsitenta acestora. Aceste genti sunt de obicei fabricate din materiale de inalta calitate, concepute pentru a rezista la uzura. Fie ca va deplasati la serviciu sau va plimbati, o geanta multifunctionala sau un rucsac poate rezista elementelor si va poate pastra bunurile in siguranta.

Tipuri de genti multifunctionale – materiale durabile

Cand vine vorba de genti multifunctionale, exista o varietate de optiuni din care puteti alege. Unul dintre cei mai importanti factori de luat in considerare este materialul din care este confectionata geanta. Cautati gentile care sunt fabricate din materiale durabile, cum ar fi nailon sau poliester. Aceste materiale sunt usoare, rezistente la apa si sunt perefecte pentru utilizarii zilnice.

O alta caracteristica importanta pe care trebuie sa o cautati la gentile multifunctionale este numarul de compartimente si buzunare. Cautati genti care au mai multe compartimente si buzunare, astfel incat sa va puteti organiza cu usurinta bunurile. Acest lucru va va economisi timp si energie atunci cand incercati sa gasiti ceva in geanta.

Tipuri de rucsacuri multifunctionale – materiale impermeabile

Daca sunteti pe piata pentru un rucsac multifunctional, cautati unul care este fabricat din materiale impermeabile. Acest lucru va va asigura ca bunurile dvs. raman uscate si in siguranta, chiar daca sunteti prins in ploaie. Cautati rucsacuri care au mai multe compartimente si buzunare, astfel incat sa va puteti organiza cu usurinta bunurile. Acest lucru este deosebit de important daca folositi rucsacul pentru calatorii sau activitati in aer liber.

Un alt factor important de luat in considerare atunci cand alegeti un rucsac multifunctional este dimensiunea. Cautati un rucsac care are dimensiunea potrivita pentru nevoile dvs. Daca folositi rucsacul pentru calatorii, cautati un rucsac de dimensiuni mai mari, care sa va poata tine toate lucrurile esentiale. Daca folositi rucsacul pentru munca sau scoala, cautati un rucsac de dimensiuni mai mici, care este usor de transportat si care poate incapea sub birou sau intr-un dulap.

Caracteristici de cautat la gentile si rucsacurile multifunctionale

Atunci cand alegeti o geanta sau un rucsac multifunctional, exista mai multe caracteristici de care trebuie sa tineti cont. Cautati genti si rucsacuri care au curele captusite, astfel incat sa fie confortabile pentru a fi purtate pentru perioade lungi de timp. Cautati genti si rucsacuri care au mai multe compartimente si buzunare, astfel incat sa va puteti organiza cu usurinta bunurile. Aveti nevoie de genti si rucsacuri care sunt fabricate din materiale durabile si impermeabile, astfel incat sa poata rezista.

O alta caracteristica pe care trebuie sa o luati in considerare este culoarea si designul gentii sau al rucsacului. Cautati o geanta sau un rucsac care sa va reflecte stilul si gusturile personale. Fie ca preferati o geanta neagra clasica sau un rucsac viu si colorat, exista o geanta sau un rucsac multifunctional pentru dumneavoastra.

Viyogo.ro – un magazin online de genti si rucsacuri multifunctionale

Daca sunteti in cautarea unei genti sau a unui rucsac multifunctional, alegeti viyogo.ro. Acest magazin online ofera o gama larga de genti si rucsacuri versatile si de inalta calitate, care sunt perfecte pentru oricine are nevoie de o geanta care sa le poata face pe toate. Fie ca aveti nevoie de o geanta pentru munca, scoala, calatorii sau activitati in aer liber, viyogo.ro va satisface nevoile. Intrati pe https://www.viyogo.ro/produse-de-casa/rucsacuri-si-genti pentru a descoepri intreaga colectie. Exista o gama diversificata de culori si modele, iar preturile sunt foarte accesibile.

Cum sa alegeti geanta sau rucsacul multifunctional potrivit pentru dvs.

Atunci cand alegeti o geanta sau un rucsac multifunctional, este important sa luati in considerare nevoile si preferintele dumneavoastra specifice. Ganditi-va la modul in care veti folosi geanta sau rucsacul si la ce caracteristici sunt cele mai importante pentru dvs. Luati in considerare dimensiunea, materialul si designul gentii sau al rucsacului, precum si orice caracteristici suplimentare, cum ar fi curelele, spatiile captusite sau buzunarele organizatorice.

In concluzie, gentile si rucsacurile multifunctionale sunt un must-have pentru oricine are nevoie de o geanta care poate fi folosita fara probleme la munca și in timpul liber. Aceste accesorii versatile ofera o serie de avantaje, inclusiv durabilitate, versatilitate si caracteristici organizatorice. Atunci cand alegeti o geanta sau un rucsac multifunctional, luati in considerare nevoile si preferintele dvs. specifice, precum si dimensiunea, materialul si designul gentii sau al rucsacului. Cu atat de multe optiuni disponibile, veti gasi cu siguranta geanta sau rucsacul multifunctional perfect pentru dumneavoastra.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats