Connect with us

Dâmboviţa

Serviciile de îngrijiri medicale la domiciliu pentru asigurați. Detalii aici!

Publicat

pe

Potrivit informațiilor furnizate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa, asigurații din România beneficiază de următoarele servicii de îngrijiri medicale la domiciliu:
1. Măsurarea parametrilor fiziologici: temperatură, respirație, puls, RA, diureză și scaun;
2. Administrarea medicamentelor: intramuscular (în afara injecțiilor cu produse de origine umană), subcutanat (în afara injecțiilor cu produse de origine umană), intradermic (în afara injecțiilor cu produse de origine umană), oral și pe mucoase;
3. Administrarea medicamentelor intravenos (în afara injecțiilor și perfuziilir cu produse de origine umană)
4. Sondaj vezical, îngrijirea sondei urinare și administrarea medicamentelor intravezical pe sondă vezicală;
5. Administrarea medicamentelor prin perfuzie endovenoasă, în afara perfuziilor cu produse de origine umană;
6. Alimentarea artificială pe gastrostomă / sondă gastrică / nozogastrică și educarea asiguratului / aparținătorilor;
7. Alimentarea pasivă, pentru bolnavii cu tulburări de deglutiție, inclusiv instruirea asiguratului / aparținătorului;
8. Clismă cu scop evacuator / terapeutic;
9. Spălătură vaginală în cazuri de deficit motor;
10. Manevre terapeutice pentru evitarea complicațiilor vasculare ale membrelor inferioare / escarelor de decubit: mobilizare, masaj, aplicații medicamentoase, utilizarea colacilor de cauciuc și a rulourilor;
11. Manevre terapeutice pentru evitarea complicațiilor pulmonare: posturi de drenaj bronșic, tapotaj, fizioterapie respiratorie;
12. Îngrijirea plăgilor simple și/ sau suprainfectare / suprimarea firelor;
13. Îngrijirea escarelor multiple;
14. Îngrijirea stomelor;
15. Îngrijirea fistulelor;
16. Îngrijirea tubului de dren și instruirea asiguratului;
17. Îngrijirea canulei traheale și instruirea asiguratului;
18. Aplicarea de ploscă, bazinet, conform urinar, mijloc ajutător pentru absorbția urinei;
19. Alimentație parenterală;
20. Kinetoterapie individuală;
21. Logopedie individuală;
22. Masajul limfedemului;
23. Evaluarea manuală a fecaloamelor;
24. Recoltarea produselor biologice (sânge, urină, materii fecale).

Recomandarea pentru astfel de servicii se face de către medicii de specialitate din ambulatoriu, inclusiv medicii de familie și de către medicii de specialitate din spitale, la externarea asiguraților. Este necesar ca medicii prescriptori să se afle în relație contractuală cu casele de sănătate, iar îngrijirile medicale la domiciliu trebuie să vină ca o consecință a consultației medicale raportate la CAS.

Durata pentru care un asigurat poate beneficia de îngrijiri medicale la domiciliu se stabilește de către medicul care face recomandarea, dar nu poate depăși 90 de zile în ultimele 11 luni (în mai multe episoade), respectiv 180 de zile în ultimele 11 luni pentru pacienții cu vârsta sub 18 ani. Un episod de îngrijire este de maximum 15 zile, respectiv 30 de zile pentru situațiile excepționale, justificate medical de către doctorul care face recomandarea.

În județul Dâmbovița, sunt în derulare 13 contracte cu furnizorii de îngrijiri medicale la domiciliu: două în mediul rural, la Odobești și Săcuieni (comuna Gura Ocniței), iar celelalte sunt încheiate cu furnizori din Târgoviște – 8 și Pucioasa – 3.

Procedura de acordare a serviciilor de îngrijiri medicale la domiciliu s-a simplificat, în sensul că asiguratul sau reprezentantul acestuia se prezintă la Casa de Sănătate cu recomandarea medicală doar în vederea certificării încadrării în numărul de zile de îngrijiri de care poate beneficia asiguratul, iar certificare se face pe loc.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

Radu Popa, deputat: Prin icoanele de la Costișata, ochii Iisus Hristos ne invitau să credem mai mult în noi înșine

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa a fost prezent, astăzi – 24 septembrie 2023, alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, la invitația IPS Nifon – Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, la târnosirea bisericii din satul Coștișata, comuna Bezdead.

„Biserica e o poartă spre cer, iar cu fiecare deschidere a unui nou lăcaș de cult, clerul face și o invitație credinciosului creștin spre redescoperire. Poate că și de aceea, ziua de astăzi a fost aleasă pentru târnosirea bisericii Costișata din comuna Bezdead Dâmbovița. Biserica poartă hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril și a fost ridicată cu eforturile preoților și al vrednicilor din zonă.

În mătasea icoanelor stau îngerii și cu forța energetică a spiritelor lor, aceștia se roagă pentru noi. În duminica în care Biserica amintește despre episodul minunii înfăptuite de Christos la pescuit, deschiderea unei noi biserici este o paralelă fericită cu întreaga taină reprezentată de gestul lui Isus, de simbolista corabiei, de semnificația peștilor dar si de propovăduirea unui nou orizont adus de acest miracol. Prin gestul său, Isus ne spune că avem acces la reinventare și arată forța transformatoare a credinței. Prin icoanele de la Costișata, ochii Lui ne invitau sa credem mai mult în noi înșine si in puterea gândului pozitiv”, spune Radu Popa.

La solemnul eveniment religios, alături de sutele de drept credincioși, au mai fost prezenți vicepreședinta Consiliului Județean Dâmbovița – Luciana Cristea și secretarul de stat Ionuț Săvoiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Corneliu Ștefan: Echipele PSD care conduc localitățile din județul Dâmbovița au zeci de proiecte în lucru

Publicat

pe

Politica înseamnă comunicare, colaborare, interacțiune continuă cu oamenii, cu reprezentanții administrației publice locale și cu alți factori de decizie care pot interveni în rezolvarea problemelor cu care se confruntă cetățenii, dar și pentru implementarea unor proiecte.

Lipsa din peisajul social al liderului politic, al echipei care și-a asumat responsabilități este o greșeală. Nu se pune cazul reprezentanților Partidului Social Democrat – Organizația Dâmbovița, considerată una dintre cele mai puternice și active din țară. Corneliu Ștefan, împreună cu întreaga echipă de coordonare a filialei, s-a aflat în ultimele trei zile într-un tur de forță prin localitățile situate pe Valea Dâmboviţei, pornind de la Lucieni, Raciu, Dragomirești, Mănești, Tătărani, Voinești, Cândești, Malu cu Flori, Văleni Dâmbovița, continuând pe ruta paralelă – Pietrari, Bărbulețu și Râul Alb.

La întâlnirile organizate cu scopul de a se discuta problemele comunității, planurile de viitor, strategiile locale pentru cele patru etape de alegeri de anul viitor, au participat mii de oameni, membri ai PSD, dar și cetățeni dornici de afla ce se pune la cale, politic și administrativ, în comunele lor.

„Echipele PSD care conduc aceste localități au zeci de proiecte în lucru, cu valori care depășesc de sute de ori bugetele locale și capacitatea primăriilor de a implementa, din banii lor, obiective de investiții deosebit de importante pentru oamenii din comunele noastre. Cu toții, am pus umărul pentru ca aceste comune să primescă sumele de care au nevoie. Fie că vorbim de reabilitări, modernizări sau construire de școli, grădinițe sau dispensare, fie că ne referim la drumuri, rețele de apă și canalizare, toate sunt rezultate ale muncii în echipă”, a spus președintele Corneliu Ștefan.

A ținut să mai adauge liderul PSD Dâmbovița că politica se face pentru oameni.

„Datorită lor ocupăm funcțiile administrative și politice de astăzi. Alegerile din 2024 – europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale – vor fi momentul în care dâmbovițenii vor trage linie și vor contabiliza munca noastră din ultimii ani. Avem argumente și avem rezultate! Acestea vor confirma că PSD Dâmbovița este cea mai performantă și puternică organizație politică din județ”, a mai arătat Corneliu Ștefan.

La Voinești există una dintre cele mai puternice organizații social-democrate din județul Dâmbovița, filială considerată de toată lumea a fi implicată și serioasă.

„PSD Voinești a avut rezultate mai mult decât bune! De peste 10 ani, echipa de aici a obținut între 70 și 90% din voturile locuitorilor comunei, un procent care demonstrează, în primul rând, eficiența administrativă a oamenilor susținuți de PSD Dâmbovița. Din cei 74 de km de drumuri comunale, 64 sunt asfaltați și, în ultimii 2 ani și jumătate, am sprijinit finanțarea unor proiecte de peste 10 milioane de euro, unele aflate în lucru sau chiar finalizate, altele în faza de pregătire a documentațiilor. Voinești este o comună etalon, iar alegerile din 2024 găsesc echipa PSD Voinești completă, pregătită, performantă și cu rezultate la fel de bune ca în ultimii ani”, a spus președintele Corneliu Ștefan.

La Tătărani, liderii PSD Dâmbovița s-au întâlnit cu peste 200 de membri. S-a discutat despre alegerile viitoare, despre investițiile derulate în comună de primarul Constantin Pătru, dar și despre proiectele mari aflate în lucru, investiții promovate și implementate de echipa PSD Dâmbovița.

„Se lucrează la rețelele de apă și apă uzată din Tătărani. Cât de curând, va începe proiectul de modernizare a drumurilor din comună. Consiliul Județean Dâmbovița va dota Școala Gimnazială din Tătărani cu echipamente digitale, mobilier și materiale didactice și vom achiziționa și un microbuz electric pentru elevii navetiști. Sunt lucruri și rezultate palpabile, iar acestea ne vor asigura câștigarea tuturor alegerilor din 2024, respectiv europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale”, a mai spus liderul social-democrat.

La Văleni Dâmbovița, Pucheni, Malu cu Flori, Cândești, Bărbulețu, Râu Alb și Pietrari, discuțiile s-au axat pe proiectele administrative, dar și pe cele de natură politică.

„Rezultatele primarilor PSD sunt mai mult decât concludente și se văd în investițiile pe care aceștia le-au adus în localitățile lor, iar munca administrativă se va reflecta și în rezultatele alegerilor de anul viitor.

Le-am cerut colegilor mei să mențină ritmul și, în același timp, să fie la fel de atenți la nevoile celor care i-au așezat pe scaunele de primar sau de consilieri locali”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

Liderul PSD Dâmbovița a fost însoțit în acest periplu politico-administrativ de secretarul general al organizației – Cristian Daniel Stan, de vicepreședintele CJ Dâmbovița – Luciana Cristea și de parlamentarii Radu Popa, Carmen Holban și Ionuț Vulpescu. De asemenea, a fost prezent la întâlniri și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor – Ionuț Săvoiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats