Connect with us

AGRICULTURĂ

Deputatul Marian Țachianu susține comasarea avizelor pentru fondurile europene în agricultură

Publicat

pe

Timpul este deosebit de prețios pentru lucrătorii pământului, astfel că obținerea avizelor pentru proiectele agricole cu fonduri europene într-un singur loc, fără drumuri de la o instituție la alta, reprezintă o măsură utilă fermierilor – spune deputatul PSD de Dâmbovița Marian Țachianu, care susține inițiativa ministrului Agriculturii – Florin Barbu.

„Comasarea tuturor acestor entități birocratice ar fi nemaipomenită. Să meargă agricultorul doritor de fonduri europene doar la Direcția Agricolă, unde să poată rezolva rapid totul. Măsura, dacă se va aplica, este una benefică agricultorului român, care pierde foarte mult timp încurcat în birocrație și o serie de alte cerințe cărora cu greu le face față. Ca parlamentar sprijin total acest demers”, a declarat deputatul Marian Țachianu.

În prezent, obținerea documentelor necesare implementării unui proiect cu fonduri europene presupune timp și drumuri multe. Fără a mai pune la socoteală perioada de așteptare până la eliberarea fiecărui aviz în parte! În acest context, ministrul Agriculturii – Florin Barbu a anunțat că urmarește, prin reorganizarea ministerului pe care-l conduce, și simplificare a acestei proceduri.

„Îmi doresc foarte mult ca fermierii români, când depun proiecte pe parte de agricultură sau avizele care trebuie luate de la Ministerul Agriculturii, să fie un singur aviz. Voi comasa aproape 10 instituţii din cadrul Ministerului Agriculturii”, a explicat ministrul Florin Barbu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

2.625 euro/hectar – ajutor național tranzitoriu pentru cultivatorii de turun

Publicat

pe

De

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Dâmbovița anunță că a început procesul de autorizare la plată a ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul vegetal, conform plafoanelor aprobate de Guvern prin HG 125/16.02.2024, astfel:

ANT 1 – culturi în teren arabil : 11,7734 euro/ha
ANT 2-3 – in /cânepă pentru fibră: 10,3763 euro/ha
ANT 4 – tutun: 2.625,6730 euro/ha
ANT 5 – hamei: 309,6398 euro/ha
ANT 6 – sfeclă de zahăr: 98,3061 euro/ha

Plățile se efectuează în lei, la cursul valutar de 4,9735 lei pentru un euro stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 29 septembrie 2023 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

În județul Dâmbovița, au solicitat ajutoare naţionale tranzitorii în sectorul vegetal 17.931 de fermieri, care au depus cerere în campania 2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Informare CCIA Dâmboviţa în atenția producătorilor agricoli

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița îi informează pe producătorii agricoli că misterul de resort a lansat în dezbatere publică patru scheme de ajutor, ce urmează să fie aplicate anul acesta, respectiv:

Schema de ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de cartof de consum

Beneficiarii pot fi din următoarele categorii: producători agricoli persoane fizice, producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, producători agricoli societăţi agricole și producători agricoli persoane juridice.

Schema de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor suferite în anul 2023 în sectorul apicol

Beneficiarii pot fi: apicultori, persoane fizice care dețin atestat de producător emis în baza Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, cu modificările și completările ulterioare, valabil la data depunerii cererii;

Schema de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor la cultura de tomate în spații protejate

Beneficiarii pot fi întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole vegetale.

Schema de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor la cultura de usturoi înființată în toamna anului 2023 – primăvara anului 2024

Cererile de înscriere în program trebuie depuse începând cu data intrării în vigoare a actului normativ și până la cel târziu data de 20 mai a anului de cerere inclusiv.

Cetăţenii şi instituţiile interesate pot transmite opinii / propuneri / sugestii în termen de 10 zile de la data publicării (8 februarie 2024), pe adresa de e-mail: politici.agricole@madr.ro

De reținut! Specialiștii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița vă pot ajuta să întocmiți documentația necesară. Persoană de contact: Alexandra Ioana Pîrlea – expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene în cadrul CCIA Dâmboviţa. Telefon: 0751.153.703 sau 0769.617.752.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite