ADMINISTRAŢIE
Primarul Târgoviștei, precizări importante despre reabilitarea Școlii Nr. 6 Tudor Vladimirescu

Pentru a liniști opinia publică târgovișteană, pe cei care așteptă ca Școala Nr. 6 „Tudor Vladimirescu”, din Micro 6, să fie redeschisă, redată circuitului educațional, primarul Cristian Daniel Stan a adus câteva lămuriri cu privire la stadiul lucrărilor de consolidare, reabilitare și modernizare care se desfășoară la această instituție de învățământ și care sunt motivele pentru care obiectivul nu a fost finalizat la sfârșitul anului 2023. A precizat edilul municipiului că, pe parcursul desfășurării lucrărilor, au fost descoperite deficiențe ascunse, fapt ce a impus regândirea situației existente și luarea unor măsuri în consecință.
„La această școală, am fost nevoiți să refacem de la zero proiectul tehnic pentru că, la momentul la care au început lucrările, s-a constatat că era afectată puternic structura de rezistență. În aceste condiții, a trebuit să refacem integral proiectul tehnic. Facem tot ceea ce depinde de noi pentru a putea finaliza proiectul până la începutul anului școlar viitor. În orice caz, proiectul va fi finalizat anul acesta. Va fi derulat în continuare pe banii europeni. Nu ne convine nici nouă situația existentă, dar nu avem încotro. Nu puteam pune în pericol siguranța copiilor. Clădirea trebuie consolidată”, a spus primarul Cristian Daniel Stan.
Finanțara pentru execuția lucrărilor de reabilitare și modernizare a Școlii Tudor Vladimirescu din Micro 6 a fost asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR).
ADMINISTRAŢIE
Noua Grădiniță cu program normal Răcari și-a deschis porțile

Astăzi – 28 aprilie 2025, la Răcari, în prezența reprezentanților administrației publice locale, a primarului Marius Caravețeanu, a secretarului de stat în Ministerul Educației – Sorin Ion, a cadrelor didactice, copiilor și părinților, și-a deschis porțile noua Grădiniță cu program normal din oraș. Investiția a fost realizată printr-un proiect derulat prin ADR Sud Muntenia și Ministerul Dezvoltării.
„Bucuria copiilor a fost de nedescris, zâmbetele, râsetele și entuziasmul lor au umplut curtea grădiniței, semn că acest spațiu prietenos va deveni în curând o a doua casă pentru fiecare dintre ei. Astăzi, aceștia au pășit pentru prima dată în sălile luminoase, pline de culoare, amenajate cu grijă pentru a le stimula creativitatea, curiozitatea și dorința de a descoperi lumea.

Marius Caravețeanu – primarul orașului Răcari
Grădinița cu program normal Răcari nu este doar o instituție de învățământ, ci un loc unde copilăria este sărbătorită în fiecare zi, cu grijă, profesionalism și multă dragoste. La mulți ani frumoși și plini de reușite tuturor celor care vor face parte din această minunată poveste!”, a transmis Marius Caravețeanu – primarul orașului Răcari.
Panglica inaugurală a fost tăiată de micuții beneficiari ai grădiniței și educatoare, în prezența secretarul de stat în Ministerul Educației – Sorin Ion și a primarului Marius Caravețeanu.
ADMINISTRAŢIE
Școala Valea Mare va fi alimentată cu energie electrică printr-un parc fotovoltaic propriu

În urmă cu câteva luni, când am fost în comuna Valea Mare, primarul Ion Constantin Miu supraveghea ultimele lucrări înainte de a fi deschis centrul de zi pentru persoanele vârstnice. Acum, când am revenit la Valea Mare, instituția de ocrotire socială deservește circa 70 de beneficiari, vârstnici din satele comunei, însă, după cum ne-a spus edilul, ușa este deschisă și pentru persoane din alte localități care vor să petreacă câteva ore, zilnic, într-un mediu plăcut, organizat, unde au la dispoziție, sală de odihnă, de fitness, cinema, bibliotecă cu peste 1.000 de volume și rețea de calculatoare conectate la internet.
Pentru bătrânii care frecventează centrul și nu numai pentru ei, se organizează cursuri de inițiere în pictură, întâlniri cu preoții din localitate, unde se discută despre viață, tradiția și mistica creștină, despre problemele existențiale ale oamenilor. De asemenea, copiii de la școala din Valea Mare, cu ocazia diferitelor sărbători, prezintă, în sala special concepută pentru astfel de evenimente, diferite spectacole de muzică, dans și poezie. Totodată, sunt organizate și consultații medicale, diferite analize și investigații, măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei.
Școala Gimnazială Valea Mare a trecut printr-un proces de reabilitare și modernizare în cadrul unui proiect derulat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Au urmat alte două proiecte independente privind dotarea instituției de învățământ și eficientizarea energetică a clădirii, plus asigurarea autonomiei energetice, prin amenajarea unui parc fotovoltaic chiar în curtea școlii. Panourile solare vor produce circa 24 KW. Suficient, spune primarul Ion Constantin Miu, pentru buna funcționare a instalațiilor electrice. Se mai are în vedere achiziționarea unor baterii în vederea stocării energiei electrice obținute.
Rețelele de distribuție a apei potabile și de canalizare sunt administrate în regie proprie de Primăria Valea Mare. Mai sunt câțiva pași de parcurs până ce toate satele vor beneficia de sistemul de canalizare. Pentru satele Gârleni, Livezile și o parte din Valea Mare, porțiunea de pe DN 7, ne-a precizat primarul Ion Constantin Miu că este pregătit încă de anul trecut un proiect. Se așteptă semnarea contractului de finanțare. Valoarea investiției este de 2,2 milioane de euro. În cadrul acestui proiect sunt prinse și lucrările de extindere a stației de epurare.
Printr-un proiect care va fi depus fie la Ministerul Dezvoltării, fie vor fi căutate alte surse de finanțare, primarul Ion Constantin Miu dorește să introducă rețeaua de gaze naturale și în satul Livezile, ultima așezare a comunei care nu dispune de rețea de gaze naturale.
Edilul de la Valea Mare a pregătit și autonomia energetică a localității, respectiv asigurarea energiei electrice pentru iluminatul public stradal în toate satele și pentru instituțiile de interes public. Vorbim aici de Primărie, școli, grădinițe, cămin cultural, căminul de zi pentru bătrâni. La Valea Mare, în zona de centru, va fi amplasat pe o suprafață de 1.000 mp un parc fotovoltaic. Prin punerea în exploatare a panourilor solare, se va aduce o economie la bugetul local de cel puțin 50-60 de mii de lei lunar.
Și lucrurile nu se opresc aici. Ne-a mărturisit Ion Constantin Miu că mai are o mulțime de proiecte care așteaptă să intre pe banda materializării, dar toate la timpul lor.
Acum, printr-o asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală se va moderniza trama stradală de-a lungul DJ 702 A, pe o lungime de 2,7 km. Vor fi construite alei pietonale, șanțuri dalate și podețe de acces în gospodării.
-
Dâmboviţaacum 4 zile
Târgoviște: Accident rutier în zona sensului giratoriu de la ieșirea spre Ulmi. Un TIR a intrat în gardul unui imobil
-
Argeșacum o săptămână
Adolescentă de 15 ani a decedat după ce a căzut de pe o trotinetă electrică
-
SOCIALacum 4 zile
Șofer nevinovat a murit într-un accident rutier provocat de un tânăr de 22 de ani
-
POLITICacum 4 zile
Alexandra Mădălina Savin face alianță cu cetățenii orașului Bușteni
-
ACTUALITATEacum 20 de ore
Dr. Horațiu Remus Moldovan este noul șef al Casei Naționale de Sănătate
-
Dâmboviţaacum 16 ore
Târgoviște: Accident rutier în zona magazinului Kaufland din centru. Un motociclist a ajuns la spital
-
Argeșacum o săptămână
Incendiul de pădure de la Cetățeni s-a extins. 150 de oameni sunt mobilizați la fața locului
-
ADMINISTRAŢIEacum 6 zile
Ion Cursureanu, primar Hulubești: Fără infrastructură nu avem cum să vorbim de confort și dezvoltare
Mircea
26 februarie 2024 at 15:55
Buna ziua,
Ar fi de un real folos ca sa se revină cu informații actualizate legate de subiectului „Modernizarea școli Tudor Vladimirescu”.
Aceste informații pot ajuta părinți copiilor din jurul acestei școli ca sa înțeleagă cât se vor mai „chinui” copii ca sa meargă în micro 12, în condițiile în care aveau școală la 10-15 minute de mers pe jos de casa.