Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primarul Târgoviștei, precizări importante despre reabilitarea Școlii Nr. 6 Tudor Vladimirescu

Publicat

pe

Pentru a liniști opinia publică târgovișteană, pe cei care așteptă ca Școala Nr. 6 „Tudor Vladimirescu”, din Micro 6, să fie redeschisă, redată circuitului educațional, primarul Cristian Daniel Stan a adus câteva lămuriri cu privire la stadiul lucrărilor de consolidare, reabilitare și modernizare care se desfășoară la această instituție de învățământ și care sunt motivele pentru care obiectivul nu a fost finalizat la sfârșitul anului 2023. A precizat edilul municipiului că, pe parcursul desfășurării lucrărilor, au fost descoperite deficiențe ascunse, fapt ce a impus regândirea situației existente și luarea unor măsuri în consecință.

„La această școală, am fost nevoiți să refacem de la zero proiectul tehnic pentru că, la momentul la care au început lucrările, s-a constatat că era afectată puternic structura de rezistență. În aceste condiții, a trebuit să refacem integral proiectul tehnic. Facem tot ceea ce depinde de noi pentru a putea finaliza proiectul până la începutul anului școlar viitor. În orice caz, proiectul va fi finalizat anul acesta. Va fi derulat în continuare pe banii europeni. Nu ne convine nici nouă situația existentă, dar nu avem încotro. Nu puteam pune în pericol siguranța copiilor. Clădirea trebuie consolidată”, a spus primarul Cristian Daniel Stan.

Finanțara pentru execuția lucrărilor de reabilitare și modernizare a Școlii Tudor Vladimirescu din Micro 6 a fost asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR).

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
1 Comment

1 Comment

  1. Mircea

    26 februarie 2024 at 15:55

    Buna ziua,
    Ar fi de un real folos ca sa se revină cu informații actualizate legate de subiectului „Modernizarea școli Tudor Vladimirescu”.
    Aceste informații pot ajuta părinți copiilor din jurul acestei școli ca sa înțeleagă cât se vor mai „chinui” copii ca sa meargă în micro 12, în condițiile în care aveau școală la 10-15 minute de mers pe jos de casa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Corneliu Ștefan: Județul Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei!

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat zilele trecute la cea de-a 60-a sesiune a Comitetului European al Regiunilor desfășurată la Bruxelles.

„Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei în ultimii ani! Există investiții și programe în derulare în județul nostru, care acoperă majoritatea subiectelor dezbătute în cadrul sesiunii Comitetului European al Regiunilor.

În prezent, în Dâmbovița, se desfășoară numeroase proiecte în domenii precum sănătate publică și mobilitate. Consiliul Județean Dâmbovița, prin modernizarea a 60 de km de drumuri județene cu fonduri europene, investiții de 64.200.000 de euro, contribuie activ la optimizarea transportului la nivel județean, precum și la creșterea eficienței livrărilor de mărfuri.

În urma discuțiilor cu colegii din țară și cu reprezentanții forurilor europene, referitoare la bunele practici în atragerea și utilizarea fondurilor europene, se confirmă că investițiile semnificative ale Consiliului Județean Dâmbovița în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște sunt un indiciu clar că ne facem treaba și suntem capabili să accesăm programe europene importante pentru comunitățile noastre”, a precizat Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

CNAIR a aprobat studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni

Publicat

pe

Încă un proiect implementat sub marca președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan este pe cale să prindă contur. CNAIR a aprobat studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni.

Reprezentanții Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR au confirmat astăzi faptul că traseul propus de Consiliul Județean Dâmbovița îndeplinește toate condițiile tehnice și economice pentru a iniția și demara, în cel mai scurt timp, licitația pentru proiectarea tehnică și lucrările de execuție centurii ocolitoare.

„S-a muncit mult în ultimii ani la acest proiect și a meritat! Vom avea un drum cu patru benzi de circulație care va contribui la eliminarea traficului greu din Pucioasa, Fieni, Brănești și Moțăeni.

Soluția propusă de Consiliul Județean Dâmbovița este reprezentată de un drum cu o lungime de 12,68 km care pornește din Brănești, urmărește cursul râului Ialomița, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, unde traseul ocolește comuna Moțăieni. Punctul de reintrare în DN 71 este la ieșirea din Fieni, în comuna Buciumeni”, ne-a informat președintele Corneliu Ștefan.

Platforma drumului va avea o lățime totală de 21,50 m și va fi compusă din două benzi pe sens și parapeți de protecție. Vor fi construite 4 poduri și 13 pasaje. La capetele acestui traseu sunt prevăzute două girații care au rolul de a asigura toate relațiile de deplasare. De asemenea, vor mai fi edificate două noduri intermediare, unul care va permite legătura cu DC 136A, în Pucioasa, și altul care face legătura cu DN 71, la intrarea în Fieni.

„Cu centura orașelor Pucioasa-Fieni, dar și cu proiectul de modernizare a drumului național DN 71, Târgoviște – Sinaia, putem spune că Valea Ialomiței va deveni una dintre cele mai atractive zone din punct de vedere investițional din Dâmbovița și din regiune.

Mulțumesc premierului României, Marcel Ciolacu, și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru sprijinul acordat acestui proiect de o importanță majoră pentru județul Dâmbovița”, a mai transmis președintele CJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite