Connect with us

Dâmboviţa

Așa da! Meniurile scandaloase de la Grădinița „Inocența” din Găești au fost schimbate

Publicat

pe

Sursa foto: Cronica de Găești

Semnalele trase de jurnaliștii de la „Cronica de Găești” și preluate de mai multe publicații de la nivel județean și regional, cu privire la calitatea meniurilor oferite preșcolarilor de la Grădinița „Inocența” din Găești, nu au rămas fără efect.

De săptămâna aceasta, scrie tot „Cronica de Găești”, copiii primesc mâncare potrivită vârstei lor, gătită cu grijă și fără grăsime în exces. De asemenea, fructele și legumele sunt în cantitate suficientă, iar sala de mese a fost rearanjată.

Totodată, pentru prima dată, toți părinții primesc fotografii cu mâncarea, într-un exercițiu de transparență fără precedent – mai relatează ziariștii din Găești.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ADMINISTRAŢIE

Corbii Mari: Investițiile realizate îl transformă pe Ionuț Bănică într-un primar de cursă lungă!

Publicat

pe

Când a venit la conducerea administrației publice locale de la Corbii Mari, și asta se întâmpla cu 8 ani în urmă, Ionuț Bănică aproape că nu avea pe ce pune mâna, cum zice românul. Totul era vraiște prin localitate. Nu tu drumuri ca lumea, școli, grădinițe. Dispensarul medical stătea pe o rână, scheletul hidos a ceea ce ar fi trebuit să fie o sală de sport trona printre bălării și lista neagră ar putea continua.

Îmi aduc aminte că, într-o primă discuție cu edilul, mi-a mărturisit că, până nu pune la punct comuna, nu construiește o primărie nouă. Era pe vremea când în județ se ridicau pe bandă rulantă sedii administrative. Și s-a ținut de cuvânt. A rămas în același birou micuț, de pe stânga, când intri în Primărie. O vreme, l-a împărțit cu viceprimarul.

 

În cele două mandate, Ionuț Bănică s-a pus pe treabă. A inventariat toate problemele comunității, a pus pe hârtie și în minte ce trebuie făcut pentru a ridica rapid nivelul de confort și civilizație al oamenilor pentru care, până la urmă, s-a băgat într-un astfel de demers civic, și a pornit războiul cu vechiul, cu tot ceea ce nu mai concorda cu cerințele unui trai modern, după concepțiile Europei super dezvoltate.

Și, uite-așa, cu abnegație, dăruire, urmărind informațiile despre derularea proiectelor europene și guvernamentale, consultând specialiști, colaborând cu autoritățile județene, cu mediul de afaceri, căutând oportunități de finanțare, a spart gheața. Apoi, s-a intrat într-un ritm investițional fără de preced în istoria comunei Corbii Mari. Grădinițe moderne în toate satele. Școli ca la carte, terenuri pentru practicarea sporturilor, centru medical care aduce mai mult cu o policlinică de oraș. Alte două dispensare reabilitate, modernizate și dotate. Peste 20 de kilometri de drumuri asfaltate. Pod peste râul Neajlov. Proiecte pentru rețele de apă și canalizare în toate satele, urmează gazele naturale, investiție derulată în cadrul unui program zonal.

Actualul dispensar din Corbii Mari

„Proiectul pentru rețeaua de alimentare cu gaze naturale îl avem în asociere cu comuna Odobești. Valoarea investiției este de 64 de milioane de lei, o valoare foarte mare, cred că cea mai mare de la nivelul județului Dâmbovița în ceea ce privește proiectele pentru rețele de gaze naturale.

De asemenea, am obținut finanțare pentru introducerea canalizării în satele Petrești, Bărăceni, Vadu Stanchii și Moara din Groapă. Avem finanțare pentru introducerea canalizării în satul Grozăvești, extindere în Petrești și Podu Corbencii.

Avem finanțare pentru digitalizarea sediului Primăriei și pentru reabilitarea a două parcuri. Lucrăm la un proiect pe care îl depunem prin Programul Operațional Regional pentru un parc de care vor beneficia locuitorii din întreaga comună. Vorbim despre un parc care va fi amplasat în apropierea satului Petrești. Valoarea acestui obiectiv este de 15 milioane de lei”, a precizat Ionuț Bănică.

Administrația de la Corbii Mari a obținut finanțare și pentru construirea a încă două școli noi, în satele Petrești și Grozăvești. Investițiile vor fi edificate prin fonduri europene, prin Programul Național de Dezvoltare și Reziliență.

Ionuț Bănică, gândindu-se la viitorul comunității, are în lucru și un proiect ce vizează construirea unei creșe în satul Corbii Mari.

Nu sunt de trecut cu vederea nici investițiile realizate în parteneriat cu mediul privat. Plus valoare într-o localitate, bunăstare și prosperitate aduc, în primul rând, marii antreprenori, dezvoltatorii de afaceri. Sarcina unui primar este aceea de a-i atrage, de a-i determina să investească în localitatea pe care el o păstorește, oferindu-le facilități, sprijin administrativ. Și, uite așa, în viitorul apropiat, la Corbii Mari se va construi cel mai mare parc fotovoltaic din România. În afară de câteva zeci de locuri de muncă bine plătite, investiția mamut va aduce și bani la bugetul local din taxele și impozitele aferente.

Ce poți să mai zici? Este de înlocuit Ionuț Bănică? Cu siguranță, nu! Locuitorii comunei Corbii Mari știu asta, iar pe 9 iunie vor ieși masiv la vot, determinați, sincer, să îl realeagă primar pe Ionuț Bănică!

Material realizat la comanda PSD Dâmboviţa. CMF: 21240002

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Încă o razie în Bălteni. Romii de acolo zic: Și ce dacă!

Publicat

pe

O bună parte a locuitorilor satului Bălteni par a fi irecuperabili pentru lege. Tradiția confecționatului diferitelor obiecte de uz casnic și a cazanelor de fabricat țuică s-a transformat în activități de recuperarea deșeurilor feroase și neferoase, induse de vremurile într-o continuă schimbare pe care le trăim. Permutarea economică se desfășoară la Bălteni la limita legii, chiar fără respect pentru norme, dând bătăi de cap autorităților statului, de la Primărie până la instituțiile de prevenție, control și sancționarea a faptelor ilegale.

Astăzi – 17 mai 2024, pentru a câta oară?, reprezentanții statului au descins în Bălteni, comuna Conțești, pentru executarea unor controale de natură economică. După cum ne-au informat responsabilii în relația cu presa din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița, verificările vizează societățile comerciale care au obiect de activitate colectarea și comercializarea materialelor reciclabile feroase și neferoase. Administratorii acestor firme, nu este de mirare, sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și alte activități cu impact deosebit asupra mediului. Adică, așa cum este obiceiul, deșeurile pe care le adună de pe te miri unde sunt arse pe ceea ce a mai rămas din izlazul sătesc sau în apropierea gospodăriilor, pentru a putea extrage mai ușor metalul și neferoasele. Recuperatorii de deșeuri nu au treabă cu poluarea, cu normele de protecție a mediului, ei știu că trebuie să facă bani ca să trăiască.

Și fiindcă tot s-au dus puzderie de autorități la Bălteni, nu s-a scăpat ocazia de a se efectua verificări și în ceea ce privește utilizarea instalațiilor clandestine în scopul racordarii directe la rețeaua de energie electrică sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare a energiei electrice.

La această acțiune de forță sunt angrenați 75 de polițiști, 4 echipe din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița, 13 echipe din cadrul SDEE Târgoviște, 18 luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița, 40 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița , 30 de jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Matei Basarab I din Ploiești și 57 jandarmi de la Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite