Connect with us

Dâmboviţa

Șapte turiști rătăciți la 2.000 m altitudine au fost recuperați de salvamontiștii dâmbovițeni

Publicat

pe

Membrii Salvamont Salvaspeo Dâmbovița aflați la Baza Montană Peștera, au fost solicitați, vineri – 18 februarie 2024, în jurul orei 18:00, să intervină în sprijinul unui grup de turiști care au rămas blocați în Șaua Bătrâna, la o altitudine de 2.000 m. Două persoane din cele șapte care alcătuiau grupul erau epuizate fizic și aflate în stare de ușoară hipotermie. Turiștii erau în imposibilitatea de a se mai deplasa.

Salvamontiștii dâmbovițeni, coordonați de Răzvan Deaconescu, nu stat nicio clipă pe gânduri, pornind imediat în misiune de salvare. Situația era una deosebit de critică, ținând cont de faptul că vântul bătea cu putere pe înălțimi, iar temperatura era extrem de scăzută. Echipa de prim răspuns, alcătuită din doi salvatori montani, folosindu-se de un ATV cu șenile, a plecat către zona specificată de turiști.

La ora 18: 35, salvamontiștii au ajuns la turiștii rătăciți. Cele două persoane care au avut de suferit de pe urma vremii au fost transportate în siguranță la baza de la Peștera. A doua echipa de salvatori a însoțit restul grupului până la Baza Peștera.

Actiunea de salvare s-a încheiat la ora 21:30. Împreună cu salvatomontiștii, turiștii au coborât în siguranță de pe munte, fiind conduși la o unitate de cazare.

„Îi rugăm pe turiştii ce doresc să ajungă în zona montană a județului Dâmbovița, să se informeze la punctele Salvamont sau telefonic despre starea traseelor și condițiile meteo. Solicitați cu încredere sprijinul Echipei Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița”, se precizează într-un comunicat transmis de Salvamont Salvaspeo Dâmbovița.

Telefoane utile:
Salvamont Salvaspeo Dâmbovița: 0726.686.685
Dispeceratul Național Salvamont: 0725.826.668 ( 0salvamont)

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Dâmboviţa

„Make Europe Great Again”, a treia ediție a conferinței internaționale a suveraniștilor inițiată de AUR s-a desfășurat la Salonic

Publicat

pe

Senatorul AUR Dâmbovița, Ciprian Iacob, se află în aceste zile în Grecia. Parlamentarul face parte dintr-o delegație a partidului condusă de președintele acestei formațiuni – George Simion, care participă la cea de-a treia ediție a Conferinței Internaționale „Make Europe Great Again” (MEGA), desfășurată la Hotelul Porto Palace, din Salonic. De menționat că inițiatorul acestui format de dezbateri politice este Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

Ne-a precizat senatorul Ciprian Iacob că pe ordinea de zi a acestei reuniuni internaționale s-au aflat teme ce vizează crearea unei platforme pentru conservatorii și patrioții din Europa, realizarea unei opoziții față de globaliști și birocrații nealeși și promovarea identității, moștenirii și libertății europene autentice.

„AUR își exprimă dorința de unitate în diversitate, respingând minciunile, decadența morală și totalitarismul soft. Președintele George Simion a vorbit în cadrul conferinței despre atacarea democrației în România, despre anularea alegerilor sub pretextul unor ingerințe străine ce nu ne-au fost prezentate. A mai spus liderul George Simion că avem datoria de a apăra adevărul”, ne-a precizat senatorul AUR Ciprian Iacob.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Bolnavii de cancer sunt purtați pe drumuri! Semnal de alarmă tras de pensionarii din Dâmbovița

Publicat

pe

Astăzi – 25 aprilie 2025, de Izvorul Tămăduirii, la sediul Instituției Prefectului Dâmbovița, s-a desfășurat ședința lunară a membrilor Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice. Întâlnirea a fost prezidată, ca de obicei, de președintele acestei structuri civice – economistul Gheorghe Popa. Au venit, în calitate de invitați permanenți, pentru a interveni și a aduce lămuriri cu privire la sistemul de pensii și cel al protecției sociale, directorul Casei Județene de Pensii – Mihai Toni Ciprian și cel al Agenției de Plăți și Inspecție Socială – Bogdan Iancu. Au lipsit prefectul și subprefectul, fiind prinși în alte activități importante. Dar, lucrurile au mers bine și așa.

Ședința a fost una scurtă, însă interesantă, interactivă. Reprezentanții bătrânilor din Dâmbovița au pus pe tapet câteva probleme deosebit de importante. De fapt, au tras un semnal de alarmă asupra unor situații apărute în sistemul medical și care crează stres unei anumite categorii de pacienți care luptă pentru viața lor.

A mai fost pe ordinea de zi o informare venită din partea conducerii Casei Județene de Asigurări de Sănătate, a managerului Cristina Sima, care a ținut în permanență aproape de Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice și i-a sprijinit în toate demersurile pe care aceștia le-au inițiat, implicându-se rapid pentru rezolvarea problemelor sesizate. Materialul prezentat se referă la procesul de asigurare, în anul 2025, a fondurilor necesare pentru medicamente compensate și pentru efectuarea de analize medicale.

Reprezentantul vârstnicilor din zona Pucioasa, Emil Pleșa, a prezentat celor de față o situație gravă cu care se confruntă unii bolnavi de cancer care, din cauza unor modificări a normelor în vigoare, trebuie să alerge mai mult pentru efectuarea tratamentului de care depinde viața lor. Aceștia beneficiau la spital de un tratament sprijin pentru sistemul imunitar puternic răvășit de cura de citostatice. Până acum, primeau tratamentul în spital, la Secția Oncologie. Acum, întrucât tratamentul nu mai este distribuit prin intermediul spitalelor, pacienții, în baza unei rețete medicale, trebuie să umble din farmacie în farmacie pentru a procura fiolele pentru imunitate. A mărturisit Emil Pleșa, trist, că pentru bolnavii de cancer este un adevărat calvar să umble după acest medicament. Fie sănătatea nu îi ajută să umble de colo până colo, fie nu au la cine apela pentru a le procura medicamentul, fie nu este de găsit. Nu am mai pus la socoteală faptul că farmaciile, de obicei, nu au pe stoc respectivul tratament, ci în baza unei cereri care are în spate documente medicale este făcută comanda. Un adevărat calvar. Emil Pleșa a solicitat, în numele bolnavilor de cancer care se confruntă cu astfel de probleme, să se revină la vechiul sistem, de a se furniza tratamentul prin spital, fără ca pacientul, care este și așa spus unui stres imens, să mai treacă prin astfel de episoade nefericite.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite