Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Gura Șuții, comuna din Dâmbovița care are toată infrastructura pusă la punct

Publicat

pe

Constantin Dinu de la Gura Șuții am putea spune că este „primar de meserie”, ținând cont de faptul că se află la cârma comunității de peste 20 de ani, dar, mai degrabă, poate fi catalogat un edil cu har. Acesta este elementul care îi definește pe cei care slujesc cetățenii, necondiționat, în permanență pregătiți să acționeze pentru binele comun.

Ne-a mărturisit Constantin Dinu că, atunci când a preluat primul său mandat de primar, la Gura Șuții nu era nimic. Totul arată jalnic, la toate capitolele. Părea a fi una dintre cele mai amărâte localități din județul Dâmbovița. Încet-încet, cu răbdare, pricepere, sprijin și implicare în atragerea de fonduri guvernamentale și europene, acum totul arată altfel.

Gura Șuții este printre primele localități din județ care beneficiază de rețea de apă curentă și, ca să menținem lista superlativelor, este printre puținele comune din județ care administrează în regie proprie sistemele de apă și canalizare. La Gura Șuții, ne-a spus Constantin Dinu, abia în octombrie anul trecut, prin hotărâre de Consiliu Local, prețul la apă a crescut de la 3 la 5 lei/mc.

„Nu am avut ca obiectiv obținerea unor profituri mari. Departe de noi lucrul acesta. Ne-am luat ca reper cetățeanul, o viață mai bună pentru locuitorii comunei. Până la urmă, de aceea suntem aici, să îi slujim pe oameni”, spune Constantin Dinu.

Ne-a mărturisit primarul de la Gura Șuții că toate problemele ce țin de infrastructură au fost rezolvate. Acum, administrația publică locală se concentrează pe procesul de înfrumusețare a localității, pe crearea premiselor de atragere a investitorilor, de dezvoltare socio-economică a comunei.

Unul dintre dezideratele ce țin de estetica localității a fost îndeplinit. Pe strada principală, practic drumul județean care străbate comuna de la nord la sud, prin fonduri de la bugetul local, a fost montat un sistem de iluminat public decorativ, au fost instalate bănci și plantați trandafiri. Întregul traseu, mai ales când înfloresc trandafirii, este o feerie cu care localnicii se mândresc, iar cei care tranzitează localitatea sunt copleșiți de uimire când văd acest tip de amenajare stradală cum nu se mai găsește într-o altă parte a județului.

Prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), inițiat și implementat de președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, la Gura Șuții se realizează trama stradală în satul Speriețeni, respectiv trotuare, șanțuri dalate la fel ca în Gura Șuții și se vor reabilita și moderniza ultimele străduțe lăturalnice din comună.

„Avem întreaga infrastructura pusă la punct. Vorbesc despre drumuri, trotuare, rețele de apă, canalizare și gaze naturale. Zi de zi, muncim pentru a schimba fața localității. Școlile și grădinițele, de asemenea, sunt modernizate și dotate cu tot ceea ce este necesar desfășurării unui proces educativ de calitate, la fel ca la oraș. Avem elevi merituoși, care au participat la olimpiade județene și naționale unde au câștigat premii. Copiii noștri au mers mai departe, și-au continuat studiile la colegii și licee prestigioase”, ne-a precizat, cu mândrie, primarul de la Gura Șuții – Constantin Dinu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a premiat 25 de familii trainice, modele pentru întreaga comunitate

Publicat

pe

25 de cupluri de târgovișteni, care își sărbătoresc anul acesta „Nunta de Aur” (unii chiar mai mult de 50 de ani) au fost premiate, astăzi – 30 aprilie 2024, de administrația publică locală. Astfel de evenimente speciale sunt organizate, an de an, de Paște, de Crăciun și la început de septembrie, cu prilejul „Zilelor Municipiului Târgoviște”.

„Mărturisesc că, în cei mai bine 9 ani de când conduc municipiul Târgoviște, am organizat multe evenimente, dar unul dintre cele mai emoționante este acesta, pentru că reprezintă o modalitate prin care comunitatea locală își arată prețuirea față de dumneavoastră, oameni care ați știut să treceți peste toate dificultățile vieții și să rămâneți împreună, lucru care nu se putea întâmpla dacă nu ar fi existat dragoste, respect reciproc și înțelegere. Sunteți niște modele pentru întreaga comunitate și de aceea suntem astăzi onorați să vă avem lângă noi și să putem să ciocnim împreună un pahar de șampanie”, a spus primarul Daniel Cristian Stan.

Fiecare cuplu a primit o diplomă de excelență, un buchet de flori și un cadou din partea administrației publice locale. Evenimentul festiv a fost organizat la Cinematograful „Independența” și a inclus și un scurt moment muzical, susținut de Orchestra „Andante”. Sărbătoriții au fost felicitați de primarul Daniel Cristian Stan împreună cu cei doi viceprimari – Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Reușită în plan investițional. Primăria Contești a obținut statutul de prosumator

Publicat

pe

Primarul comunei Conțești, Marian Alexandru, în ciuda stresului produs de anumite persoane cu rang înalt care îl tracasează și îi perturbă activitatea depusă în slujba comunității cu tot soiul de reclamații și tertipuri, doar-doar s-o împotmoli, performează la capitolul implementare proiecte de interes local. Edilul este mulțumit că îi are alături pe consilierii locali, pe cetățenii din localitate, care apreciază rezultatele obținute și nu îi iau în seamă pe cei care, prin multiple metode, pun piedici nemeritate administrației de la Contești.

Unul dintre cele mai recente și reușite proiecte este acela care a vizat obținerea energiei electrice din surse regenerabile pentru consumul propriu al comunei Contești. Investiția a avut o valoare de 6,14 milioane de lei și a fost finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Pe lângă acest proiect, care a prevăzut montarea de panouri fotovoltaice în mai multe zone ale localității, în apropierea punctelor de aprindere a rețelei de iluminat public, a fost dezvoltat și proiectul privind „Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public”, finanțat de Administrația Fondului de Mediu. O investiție de 1,18 milioane de lei.

„De asemenea, am montat panouri fotovoltaice și pe 28 de clădiri publice, aflate în proprietatea Primăriei Conțești. Vorbim în acest moment de o puterea instalată cumulată care a ajuns la 450 de kW. Până acum, facturile la consumul de energie electrică avea valori foarte mari, cuprinse între 25.000 și 30.000 de lei lunar, uneori chiar mai mari. Acum, putem să ne declarăm mulțumiți. Datorită acestor investițiii,vom avea o economie la bugetul local de până la 360.000 de lei, adică 3,6 miliarde lei vechi, fonduri pe care le putem folosi pentru demararea altor proiecte”, ne-a precizat primarul Marian Alexandru.

Și, ca ultimă noutate legată tot de aceste două proiecte, administrația de la Contești, prin primarul Marian Alexandru, a finalizat formalitățile necesare cu distribuitorul de energie electrică și a primit statutul de prosumator. În concluzie, cantitatea de energie electrică peste nivelul de consum propriu, produsă prin panourile fotovoltaice recent instalate, va intra în sistemul național contra cost ceea ce înseamnă o sursă de venit pentru bugetul comunei Conțești.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite