Connect with us

ACTUALITATE

De neratat! „Noutăți și abordări fiscale 2024”, seminar organizat de Camera de Comerț Dâmboviţa

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița va organiza, vineri – 29 martie 2024, de la ora 10:00, seminarul: ​„Noutăți și abordări fiscale 2024″, susținut de cunoscutul consultant fiscal și auditor financiar drd. ec. Adrian Bența.

Evenimentul se organizează în format hibrid, fizic și online, respectiv la Sediul Camerei de Comerț Dâmbovița, din Târgoviște – Calea Câmpulung, nr.6A, și pe platforma ZOOM.

Taxa de participare este 300 lei + TVA. Membrii Camerei de Comerț Dâmbovița beneficiază de reducere în funcție de pachetul de cotizație ales.

Tematica seminarului:
– Noutăți fiscale aplicabile de la 01.01.2024;
– Situația impozitării microîntreprinderilor. Societăți legate. Procedura modificării vectorului fiscal. Situație HORECA;
– Închiderea exercițiului financiar 2023. Recapitulație privind impozitul pe profit. Reduceri ale impozitului pe profit. Ordinea în care se aplică reducerile succesive (profit reinvestit, sponsorizări, creșteri capitaluri proprii);
– Modificări ale impozitului pe profit aplicabile de la 01.01.2024;
– Modificări punctuale de nuanță privind cotele de TVA aplicabile în anul 2024 (alimente cu zahăr adăugat, băuturi nealcoolice dulci);
– Recapitulație privind impozitul pe venitul din salarii, asigurări sociale obligatorii pentru domeniul construcțiilor, programe de calculator, agricultură și industria alimentară;
– Recapitulație privind impozitul datorat de nerezidenți în România;
– Discuții libere pe teme ale participanților.

Formular de înscriere: https://forms.gle/1TZ96cpsCb9d3EFV6

Detalii puteți obține la numărul de telefon: 0751.153.708 sau la adresa de e-mail: aura.varlan@cciadb.ro

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Muzică, antren și ambient tradițional, de Ziua comunei Corbii Mari

Publicat

pe

Zona din inima comunei Corbii Mari unde, de obicei, se organizează târgul săptămânal, proaspăt asfaltată, a fost ieri – 19 mai 2024, locul în care, o dată pe an, toată suflarea satelor se adună pentru a petrece sau, pur și simplu, pentru a uita timp de câteva ore de inerentele probleme existențiale, cauzate de convulsiile unei lumi aflate într-o schimbare încă nedefinită.

„Ziua comunei Corbii Mari” a intrat deja în tradiție, fiind așteptată de localnici, dar și de oamenii care-și doresc un pic de tihnă, muzică și relaxare din zona de sud a județului Dâmbovița, ba chiar și din așezările vecine din Giurgiu. Dacă anul trecut a făcut senzație printre iubitorii loco de muzică renumitul Tzancă Uraganu, acum, pe scena de la Corbii Mari, au urcat Viorica și Taraful de la Clejani.

Centrul perimetrului de desfășurare a evenimentului a fost lăsat liber pentru cele câteva mii de oameni veniți să urmărească spectacolul și să danseze pe ritmurile oferite de artiști, iar pe cele două laturi erau înșirate obișnuitele tarabe ale comercianților ambulanți, mesele și grătarele cârciumarilor de sezon. Erau etalate tot soiul de nimicuri, jucării colorate, dulciuri specifice unor astfel de sărbători, vată de zahăr pe băț, mere coapte, ciubuce, gogoși și, bineînțeles, chiar dacă la prețuri umflate ceva mai mult ca anul trecut, și pentru asta mulțumim inflației, mici, cârnăciori de toate soiurile, frigărui și, pentru cei cu dare de mână și un pic mai pofticioși, un berbecuț perpelit pe un proțap. Nu am întrebat dacă era pentru decor sau la comandă specială. Berea, din belșug, și ea un pic mai scumpă și cu garanție la ambalaj! Nu au lipsit de la Corbii Mari nici papagalii cu… dorințe. Dai banul, micul Coco îți trage biletul și om te-ai făcut! Ți se dă toată viața peste cap. Papagalii îți aranjează viitorul cât ai zice pește!

Asta a fost la Corbii Mari, o zi ușor caldă, un culoar plăcut între primăvară și vară, cu nori care parcă dansau și ei ritmat pe cer, o zi în care localnicii au conversat, în fața bunătăților înșirate mai sus sau pur și simplu spărgând semințe de floarea soarelui, că erau și din astea, minuturi antistres, pe diverse teme, evident, nelipsind din program politica și fotbalul, la care toată lumea este pricepută. Se și vede! Sportul rege este la noi pe-o rână, iar politica are iz de ghiveci gătit din legume proaste. Unde se auzea ceva mai tare multidialogul, erai sigur că acolo sunt luați la frământat, cu sau fără înjurăturile de rigoare, act reflex de altfel, unii reprezentanți ai clasei politice!

Ionuț Bănică, primarul de la Corbii Mari, a stat mai tot timpul prin mulțime. Acesta îi este obiceiul de fiecare dată când oamenii sosesc la „Ziua comunei”. Doar este gazda principală! Se întreține cu ei, le răspunde unor întrebări mai tihnite și recepționează idei și sfaturi de la consătenii riguroși, scrupuloși și cu ochii ațintiți pe ce face administrația.


Pe la sărbătoarea de la Corbii Mari, tot în tradiție este să treacă o fugă sau chiar să zăbovească, după cum le este împărțit timpul, și autoritățile județului, demnitari mai mari, mai mici, veniți pentru a-i felicita pe localnici și pe reprezentanții Primăriei de ziua comunei lor, pentru a le transmite, generic, politicos, urări de bine. Spre înserat, pe când Viorica și Taraful de la Clejani se pregăteau să-și termine recitalul, au apărut în mulțimea de oameni președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, prefectul Claudia Gilia, vicepreședinta CJ – Luciana Cristea, parlamentarii Carmen Holban, Titus Corlățean, Radu Popa și Ionuț Vulpescu, secretarul de stat Ionuț Săvoiu, alți reprezentanți de la județ care, în scurta pauză generată de schimbul de recuzită, instrumente și interpreți, au urcat pe scenă împreună cu primarul Bănică și cu toți consilierii locali, pentru a-i saluta pe cei veniți să petreacă la Corbii Mari.

După consumarea acestui moment semioficial, să nu credeți că petrecerea s-a spart. Nu! A continuat până în noapte. Antrenul nu a dispărut cu una cu două, soliști au mai fost, la fel și materie primă pentru grătare. Ziua s-a încheiat cu un frumos foc de artificii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Ambasador Coreea de Sud, despre proiectul SMR de la Doicești: Este plauzibil și realist

Publicat

pe

De

Reactoarele modulare mici (SMR) care urmează să fie amplasate la Doicești, în județul Dâmbovița, pe structura fostei termocentrale, reprezintă un proiect „plauzibil și realist”, care va fi folosit ca „rampă de lansare pentru a se extinde în alte țări europene” – a declarat, la DC News, ambasadorul Republicii Coreea în România, Exceleța Sa Rim Kap-soo.

„Toate țările din lume au fost de acord să ajungă la emisii zero până în 2030. Pentru a reduce emisiile de carbon, pentru a atinge ținta până în 2030, trebuie să avem energii curate, inclusiv nucleare, SRM, regenerabile”, a explicat ambasadorul Republicii Coreea, la DC News, necesitatea investiției.

Reamintim că, în luna aprilie, președintele României, reprezentanții Nuclearelectrica și cei ai companiei americane partenere (NuScale Power) în proiectul SMR de la Doicești au efectuat o vizită la sediul Doosan Enerbility din Changwon – Coreea de Sud, unul dintre cei mai mari producători de reactoare nucleare din lume. A fost semnat atunci un memorandum de cooperare trilaterală – România, Statele Unite ale Americii și Coreea de Sud, în vederea realizării proiectului de la Doicești.

„Dacă SMR-ul va fi înființat și instalat în România, aceasta ar fi prima țară din lume care să aibă așa ceva. Cred că este un proiect destul de plauzibil și realist. Sper cu adevărat să îl putem realiza în cadrul cooperării trilaterale”, a mai spus ambasadorul Republicii Coreea la București, în timpul interviului acordat lui Bogdan Chirieac la DC News.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite