Connect with us

ACTUALITATE

Claudia Gilia este noul președinte al Senatului Universității Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

Universitatea Valahia din Târgoviște și-a desemnat, ieri – 7 martie 2024, noua conducere a Senatului – forul deliberativ al unității de învățământ care este compus din 31 de cadre didactice și 12 studenți.

Președinte a fost aleasă conf. univ. dr. Claudia Gilia – reprezentanta Facultății de Drept și Științe Administrative (prefectul județului Dâmbovița), iar cei patru vicepreședinți sunt: conf. univ. dr. Adrian Țuțuianu (Facultatea de Drept și Științe Administrative), prof. univ. dr. Agnes Erich (Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare), conf. univ. dr. Radu Cârciumaru (Facultatea de Științe Umaniste) și conf. univ. dr. Otilia Nedelcu (Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației).

Reamintim că luni – 11 martie 2024, va fi ales și noul rector, funcție pentru care candidează conf. univ. dr. Laura Monica Gorghiu (actualul rector) și conf. univ. dr. Ioan Corneliu Sălișteanu (subprefectul județului Dâmbovița).

„Mulțumesc tuturor colegilor pentru votul acordat pentru funcția de Președinte al Senatului Universității ”Valahia” din Târgoviște. Am parcurs toate etapele în cariera academică în universitatea noastră și este o mare onoare să pot contribui la dezvoltarea instituției din această poziție de conducere.

Universitatea ”Valahia” din Târgoviște este o instituție tânără, dar care a reușit să-și găsească un loc onorabil în rândul universităților cu tradiție. Tot ce a fost făcut până acum s-a realizat cu multă muncă și pasiune. Vom veni cu programe noi, în pas cu cerințele societății și vom îmbunătăți programele care ne-au consacrat. Vom oferi o atenție sporită cercetării, vom sprijini studenții și cadrele didactice să facă performanță și vom crește numărul de parteneriate cu alte instituții internaționale.
Astfel, ne-am luat următoarele angajamente:
– Vom diversifica oferta de programe academice: Universitatea va dezvolta programe academice relevante și adaptate nevoilor și intereselor studenților și ale comunității.
– Vom investi în cercetare și inovație, vom sprijini proiecte și colaborări care să aducă soluții la problemele actuale și viitoare ale societății.
– Vom încheia parteneriate și colaborări cu industria și comunitatea locală. Universitatea va stabili parteneriate strânse cu industria și cu organizațiile non-guvernamentale pentru a facilita transferul de cunoștințe și tehnologii și pentru a oferi studenților experiențe practice și oportunități de stagii și angajare.
– Vom oferi studenților un mediu deschis și prietenos în campusul universitar.
– Vom respecta angajamentul social și responsabilitatea civică. Ne vom asuma un rol activ în comunitatea locală și vom sprijini inițiative și proiecte sociale care să abordeze nevoile și provocările acesteia.

Provocările acestui secol includ schimbările climatice, globalizarea, inegalitatea socială și tehnologiile emergente. O universitate tânără ar trebui să fie pregătită să răspundă acestor provocări prin inovare, adaptabilitate și angajament social. Prin oferirea unei educații relevante și a unui mediu de cercetare stimulativ, o astfel de instituție poate juca un rol crucial în pregătirea studenților pentru a face față și a contribui la soluționarea problemelor complexe ale societății contemporane.

Programul managerial, propus de colegul meu, conf.univ.dr.Corneliu Sălișteanu, „Deschidere-Dinamism-Dezvoltare 2024-2029” oferă soluții la provocările cu care se confruntă universitatea noastră azi.

Am speranța că acest program va fi asumat de întreaga comunitate academică și că, împreună, vom contribui la dezvoltarea Universității noastre”, este mesajul transmis de Claudia Gilia, după alegerea în funcția de președinte al Senatului Universității Valahia Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

1 IUNIE 2024: Nu rata activitățile organizate de Camera de Comerț Dâmboviţa pentru copii!

Publicat

pe

Camera de Comerț, industrie și Agricultură Dâmbovița a pregătit și anul acesta activități interesante pentru copii, cu prilejul zilei de 1 iunie.

Prin urmare, sâmbătă – 1 iunie 2024, între orele 10:00 și 13:00, se vor organiza, la sediul Camerei de Comerț Dâmboviţa – Calea Câmpulung , Nr. 6A, Târgoviște, următoarele activități:
– Ateliere de creație: lego, puzzle, desen
– Club de robotică Code School Clubs Targoviste
– Puctură pe față DINI LAND
– Karaoke și Mini Disco
– Festivalul Culorilor. Crează-ți propriul univers cu creta!
– Copiii în acțiune: Întâlnire cu Poliția – Siguranță și distracție
– Multe alte surprize.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Va fi mare sărbătoare pe 26 mai 2024 la Ghimpați (oraș Răcari). Detalii aici

Publicat

pe

Duminică – 26 mai 2024, Primăria și Consiliul Local Răcari, județul Dâmbovița, organizează, în colaborare cu Asociația Ghimpați 2008, o serie de manifestări cultural-sportive, artistice și religioase prilejuite de împlinirea a 452 de ani de la prima atestare documentară a localității Ghimpați.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite