ACTUALITATE
De necrezut! 20 de hectare cu legume, calamitate într-o comună din ținutul merelor! Vai mama ei de comisie!

În urmă cu ceva vreme, o masă densă de grindină a căzut peste plantațiile de pomi fructiferi din multe localități de pe Valea Dâmboviței. La Pietrari, piatra a făcut ravagii, distrugând în special plantațiile de meri.
S-a întrunit comisia de evaluare a pagubelor produse, alcătuită din reprezentanți de la Primăria Pietrari, Direcția Agricolă și ISU, și a stabilit, pe hârtie, fapt ce a provocat rumoare și uimire, că grindina a distrus 20 de hectare cultivate cu legume. La Pietrari! În nota de constatare a fost menționat că au fost distruse și 40 de hectare de porumb și 600 de hectare de pomi fructiferi.
„De unde? Păi, ne batem joc? 20 de hectare cultivate cu legume nu sunt pe toată Valea Dâmboviței. Nu poți să te faci de râs și să spui că la Pietrari au fost 20 de hectare de legume calamitate. Pe mine nu mă interesează cine a făcut parte din comisie, pe mine mă doare că ne batem joc. Vina ar fi în mare parte a primarului, că el este administratorul localității. El ar trebui să știe ce culturi există în comună și pe ce suprafețe”, a spus consultantul agricol Mihai Istrate – cunoscător al întregii zone.
ACTUALITATE
Momente frumoase la Titu. „Școala mea are talent!”, concurs ajuns la cea de-a IV-a ediție

Primăria Titu, județul Dâmbovița, a oferit oferit daruri tuturor participanților la concursul „Școala mea are talent!”, ajuns la ediția cu numărul patru. Evenimentul a fost organizat în sala de festivități a Liceului Teoretic „I.C. Vissarion” din Titu, iar pe scenă au urcat 45 de copii talentați – soliști de muzică ușoară și populară, grupuri vocale și instrumentiști pasionați, toți elevi ai Școlii Gimnaziale „Pictor Nicolae Grigorescu” din Titu.
„În fața unui juriu atent și a unui public entuziast, micii artiști au demonstrat că muzica și arta pot uni oamenii, oferind momente autentice și emoționante. Decorul viu și elegant a completat atmosfera vibrantă, iar fiecare moment artistic a fost o invitație sinceră în lumea pasiunii și a muncii constante. Aplauzele, dese și sincere, au confirmat impactul profund pe care acești copii l-au avut asupra publicului.
Cu sprijinul sponsorilor locali, toți copiii au fost răsplătiți pentru implicare: s-au oferit dulciuri, vouchere, mici cadouri simbolice, iar un norocos a plecat acasă cu un scaun ergonomic de birou.
Un sprijin important a venit din partea Primăriei Orașului Titu, care a oferit daruri tuturor participanților, confirmând implicarea constantă în susținerea educației și a activităților culturale locale.
Evenimentul nu ar fi fost posibil fără efortul unei echipe de cadre didactice inimoase, care s-au implicat trup și suflet în fiecare detaliu: prof. înv. primar Gâță Elena Cleopatra, prof. înv. primar Sfetcu Doina Ileana, prof. documentarist Popescu Alina Elena si prof. Alexe Cristina (educație muzicală). Li s-a alăturat cu sprijin activ conducerea școlii, reprezentată de prof. Danțiș Maricel (director) și prof. Mărculescu Cornelia (director adjunct), care au susținut cu entuziasm acest demers artistic și educativ”, se precizează într-un comunicat de presă transmis către mass-media.
ACTUALITATE
Prefectul Marian Tănase se tine de cuvânt. Implică primăriile din Dâmbovița în combaterea violenței digitale

Poliția și Prefectura Dâmboviţa organizează, miercuri – 18 iunie 2025, începând cu ora 10:00, la sediul Primăriei Voinești, o acțiune menită să contribuie la combaterea violenței digitale și promovarea siguranței în comunitate.
Este prima întâlnire zonală de acest tip și a fost inițiată de prefectul județului Dâmbovița – Marian Tănase, care a declarat recent, în cadrul unei ședințe ATOP, că administrațiile publice locale trebuie implicate în demersurile de informare, prevenire și combatere a fenomenelor de abuz și violență, în special în mediul online. La evenimentul de miercuri vor participa reprezentanții primăriilor din zona de nord-vest a județului Dâmbovița.
În cadrul workshop-ului vor fi abordate teme de interes major, precum:
– criminalitatea informatică și mijloacele de protecție în spațiul digital;
– plecările voluntare ale minorilor și riscurile asociate;
– prevenirea faptelor cu violență în comunitate;
– prezentarea aplicației mobile Bright Sky RO – un instrument modern de sprijin pentru victimele violenței domestice și pentru cei care doresc să le ajute.
-
ADMINISTRAŢIEacum 3 zile
Fieni, un oraș aflat într-o continuă prefacere. FOTO
-
Dâmboviţaacum 7 ore
Coliziune mortală la Băleni. Un bărbat de 31 de ani a decedat
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Dealul Prieteniei de la Malu cu Flori, un loc unde oamenii își încarcă sufletele cu bucurie!
-
SOCIALacum 7 zile
Bărbat dat dispărut, găsit decedat pe un câmp de la marginea orașului Alexandria
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Compania de Apă Târgoviște are o bună echipă de „detectivi” ai pierderilor de apă
-
Dâmboviţaacum 5 zile
Conducătorul unui motoscuter a căzut secerat pe carosabil între Schela Mare și Gura Ocniței
-
Dâmboviţaacum o săptămână
Șase tâlhari arestați în Dâmbovița. Au intrat în casele a trei cetățeni din Ghergani
-
ACTUALITATEacum 17 ore
Doliu la Serviciul de Ambulanță Dâmbovița. A plecat la ceruri dr. Dan Comănescu