Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, august 1, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ​FOTO: „Cupa Mentor Silva”, orientare sportivă în pădurile de la marginea Moreniului

​FOTO: „Cupa Mentor Silva”, orientare sportivă în pădurile de la marginea Moreniului 

cupa mentor silva moreni 4

Iubitorii de orientare sportivă au găsit un mediu propice pentru desfăşurarea acestui tip de competiţii în pădurile colinare de la marginea municipiului Moreni, mai precis în superba zonă Nisipoasa. Astăzi, s-a desfăşurat cea de-a XVI-a ediţie a concursului „Cupa Mentor Silva”- etapa naţională de medie distanţă. La linia de start s-au aflat 160 de sportivi, cu vârste între 10-80 de ani, de la mai multe cluburi din ţară. L-am întâlnit la linia de start, aflată la distanţă de un kilometru de tabără, şi pe Pavel Babeu venit la concurs împreună cu câţiva elevi din Târgovişte.

cupa mentor silva moreni 1

Niculina Maiorescu, preşedinta Clubului „Mentor Silva” din Bucureşti, ne-a spus că a fost atrasă de această zonă care s-a pretat de minune derulării unor concursuri de orientare. În acest areal pitoresc şi deosebit de complex pentru astfel de activităţi, spune Niculina Maiorescu, se pot organiza chiar şi competiţii internaţionale de profil.

cupa mentor silva moreni 2

Traseele au fost create pentru mai multe categorii de vârstă, cele cu grad mai mare de dificultate au revenit seniorilor. Concursul de la Moreni este şi o etapă de selecţie şi calificare pentru sportivii lotului naţional de seniori. Organizatorii evenimentului au fost Clubul Sportiv Mentor Silva şi Federaţia Română de Orientare Sportivă, în parteneriat cu Primăria Municipiului Moreni.

cupa mentor silva moreni 5

Autorităţile locale, în afară de faptul că au pus la dispoziţia competitorilor locaţia, au asigurat şi premiile, constând în cupe, diplome şi medalii. Participanţii au mai primit şi câte un tricou personalizat.

cupa mentor silva moreni 3

Adaugă un Comentariu

*