Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » A ÎNCEPUT ȘCOALA TOT FĂRĂ CĂLDURĂ! Elevii din șase școli au fost relocați în alte unități de învățământ

A ÎNCEPUT ȘCOALA TOT FĂRĂ CĂLDURĂ! Elevii din șase școli au fost relocați în alte unități de învățământ 

protest elevi 6

3.382 de elevi și 230 de cadre didactice din Târgoviște au început școala astăzi, după vacanța de iarnă, în alte unități de învățământ întrucât nu s-a rezolvat problema încălzirii.

Conform informațiilor furnizate de către conducerea Inspectoratului Școlar Dâmbovița, elevii de la Școala Smaranda Gheorghiu vor învăța la Școala Grigore Alexandrescu, cei de la Mihai Viteazul merg la Coresi, cei de la Paul Bănică învață la Școala Tudor Vladimirescu și Liceul Ion Heliade Rădulescu, elevii de la Liceul Nicolae Mihăescu au fost mutați la Constantin Cantacuzino, cei de la Spiru Haret merg la Constantin Brâncoveanu, iar liceenii de la Petru Cercel au fost mutați la Constantin Brâncoveanu.

„Primăria Târgoviște ne-a comunicat că lucrările vor fi finalizate până săpătămâna viitoare”, ne-a declarat prof. Luminița Preda, inspector școlar general.

Cu toate aceste asigurări date, sunt voci care susțin că investițiile nu vor fi date gata într-o săptămână, iar școlile nu vor primi căldură pentru că unii dintre constructori privesc totul cu superficialitate.

„Îl somez pe primarul municipiului Târgoviște să-și facă tema”

Deși nu este atribuția administrației județene, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a inspectat și el zilele trecute șantierele din unitățile de învățământ târgoviștene.

„Unele blocaje erau create chiar de către primărie, care nu a emis certificatele de urbanism sau autorizațiile de construcție, dar sunt și firme care efectiv nu au capacitatea tehnică să asigure implementarea proiectelor, alții nu au făcut aprovizionarea cu componentele necesare. Îl somez pe primarul municipiului Târgoviște să-și facă tema. Să realizeze proiectele și să emită certificatele de urbanism și autorizațiile de construcție. Cred că este treaba primarului să le ceară constructorilor să finalizeze lucrările în cursul acestei săptămâni.

Am constatat că lucrările făcute sunt de proastă calitate. Primăria Târgoviște și școlile respective trebuie să-și asigure echipe de intervenție rapidă fiindcă este posibil săa vem avarii și coșmarul să continue. Unele instalații interioare sunt rudimentare și sunt realizate înainte de 1990”, susține Adrian Țuțuianu.

Au apărut și primele avarii

Șeful județului spune că au apărut deja și primele avarii la instalațiile de încălzire abia date în folosință. Adrian Țuțuianu a exemplificat cu grădinița nr. 7, unde s-a intervenit deja de două ori, iar suma plătită este astronomică, respectiv  7.600 de lei, bani încasați de Municipal Construct, firmă în subordinea Consiliului Local Târgoviște. Din acest motiv, Țuțuianu le-a cerut consilierilor locali PSD să analizeze situația de la această societate, care pare că vrea să depășească greutățile financiare înghițind bugetul școlilor prin astfel de lucrări de mentenanță la prețuri exorbitante.

Adaugă un Comentariu

*