Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » OPINII » Acru se duse anul, acru vine…

Acru se duse anul, acru vine… 

S-a mai gătat un an. A zburat. Ne-a lăsat cu mâna la burtă, în așteptare, năuci, parcă părăsiți ca niște cuci. Politicienii, mama lor, ocupați cu vorbăritul, cu zumzăitul pe bălării. Au  avut noroc cu zăpăceala mondială, s-au acoperit cu rușinea altora. Pe undeva, le-a prins bine, au dat înainte cu problemele capitalismului, cu unitatea europeană și alte gogorițe de păcălit brumă de fraieri.
Cică, avem și opoziție. O adunătură de păsări cântătoare, fără sânge în instalație. Politruci care una spun de dimineață alta fac la amiază. Vorbesc ca să nu adoarmă. Te minunezi când privești pe bulevardul politicii românești. Freamătă de neseriozitate.
Bine că s-a scurs anul. Aruncăm măcar zeama acră pe care am strâns-o și pregătim butoiul pentru altă apă de ploaie. Atât se poate, să nu ne mai facem iluzii de mai bine, nu are cine. Putere, opoziție, tot un drac. Diferă coarnele, cât de tare le-a crescut. Evident, când ești la guvernare le ai mai dezvoltate, au de unde crește, pășunea banului public e mănoasă. Opoziția așteaptă ciolanul și, fiți siguri, își va întări și ea coarnele. Au instinctul format.
Ce dracu, să nu fim naivi, asta-i politica românescă, o meserie de făcut bani pe credulitatea poporului. Apropo, la anul avem alegeri. Comasate. Îmbârligate, moșmondite, chinuite, dar, potrivite pentru vremurile pe care le trăim unde totul are iz de aiurea în tramvai.
Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*