Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, august 1, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » AGRESIUNE: Pădurar, bătut şi sechestrat de hoţii de lemne prinşi în pădure!

AGRESIUNE: Pădurar, bătut şi sechestrat de hoţii de lemne prinşi în pădure! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: Adevărul)

Agresiunile asupra personalului silvic din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva s-au înmulţit anul acesta cu 50%, potrivit statisticilor întocmite la nivelul instituţiei. Până în prezent, 31 de angajaţi RNP au fost atacaţi de hoţii de lemne sau de braconieri, în cursul acţiunilor de pază a pădurilor. Dintre aceștia, 12 au necesitat îngrijiri medicale, unul fiind împușcat.

Ultimul caz de agresiune s-a consumat săptămâna aceasta în judeţul Mureş, unde un pădurar a fost sechestrat de persoanele pe care le-a surprins după ce tăiaseră 15 arbori pe teritoriul localităţii Tonciu. Angajatul RNP a fost izbit, din spate, în zona capului cu un obiect metalic, în momentul în care a încercat să identifice suspecţii şi să imobilizeze a doua căruţă, prima părăsind fondul forestier. Ulterior, pădurarul a fost lovit de mai multe persoane cu obiecte contondente, provocându-i alte leziuni la nivelul brațelor, piciorului, trunchiului și în zona feței.

CITEŞTE ŞI: Hoţii de lemne au bătut cu bâtele pădurarul care i-a prins la furat

Angajatul Romsilva a fost imobilizat timp de 20 de minute de către grupul de suspecți, împiedicându-l să folosească telefonul mobil pentru a solicita ajutor. Pădurarul fost internat cu multiple leziuni la Spitalul Municipal Reghin. Polițiștii din cadrul IPJ Mureș efectuează cercetări în acest caz.

Adaugă un Comentariu

*