Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 10, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ALARMANT: Bucureşti, locul 5 mondial în topul oraşelor cu cele mai mari blocaje în trafic!

ALARMANT: Bucureşti, locul 5 mondial în topul oraşelor cu cele mai mari blocaje în trafic! 

trafic bucuresti

România nu reuşeşte să se plaseze pe locuri fruntaşe în topurile pozitive, însă le dominăm pe cele negative. Recent, municipiul Bucureşti a fost plasat pe locul 5 mondial între oraşele cu cele mai mari probleme de trafic. La o călătorie medie de 30 de minute cu mașina prin oraș, Bucureștiul a înregistrat 103 ore de întârziere într-un an, fiind devansat doar de Instanbul (110 ore), Mexico City (110 ore), Moscova (109 ore) și St. Petersburg (104 ore), se arată într-un studiu realizat de TomTom, citat de Statista.com.

Blocajele se petrec din cauza numărului foarte mare de mașini care circulă în București, raportat la cel al populației, iar soluția principală pentru decongestionarea traficului ar fi optarea oamenilor pentru mijloacele alternative de transport. Potrivit Institutului Național de Statistică, în anul 2014, erau înmatriculate 924.213 autoturisme, la o populație de 1.883.425 de locuitori, adică o mașină la 2 locuitori.

studiu trafic

“Infrastructura este, desigur, o mare problemă care generează aceste ambuteiaje în traficul bucureștean, însă nu este singura. Nu putem neglija, totuși, statisticile INS care spun că există o mașină la 2 locuitori, iar tendința populației este de a folosi, într-o proporție covârșitoare, numai acest mijloc de transport. Cognițiile pe care merg majoritatea bucureștenilor, sunt acelea că pot câștiga timp dacă se deplasează cu automobilul propriu, dar aceste cogniții sunt eronate, deoarece timpul de staționare în trafic este mai mare decât dacă s-ar deplasa cu alte mijloace de transport”, declară prof. univ. dr. Mihaela Rus, președintele PsihoTrafiQ.

Pentru fluidizarea traficului, specialiștii de la PsihoTrafiQ recomandă șoferilor să respecte regulile de circulație, să nu intre în intersecții supraglomerate, să evite utilizarea automobilului propriu în zilele și orele de vârf (în special, începutul și sfârșitul săptămânii, dimineața între orele 07:00 și 09:00, când majoritatea populației se deplasează spre locul de muncă și între 16:00 și 18:00, atunci când oamenii se întorc de la serviciu) și să opteze pentru mijloace alternative de transport, cum ar fi: autobuzul, microbuzul, metroul, bicicleta, motocicleta etc.

Adaugă un Comentariu

*