Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » OPINII » Ameţeală generală

Ameţeală generală 

Criza nu a trecut. În anii aştia care s-au scurs, spun analiştii, ne-am făcut doar încălzirea.  Lecţii minime pentru ce o să vină!

Capitalismul geme a ducă. Altceva de pus în loc, neam. Tăcem chitic. Stăm cu ţeasta sub carapace şi aşteptăm minuni,cum ne este obiceiul din moşi strămoşi. De unde să mai vină speranţele? S-au epuizat toate resursele.

Doar gândul nu este cotat şi perpelit la bursă, aşa că mai putem tăifăsi pe diferite teme în faţa unui pahar cu apă chioară.

Aşteptăm în tăcere valul doi al crizei, cică mai fistichiu. Unul de ne lasă cu mâna la burtă. Politicienii sunt varză. De la noi şi de aiurea! Economiştii nu mai prididesc cu sfaturile inutile. Preoţii se roagă prin biserici pentru timpuri mai bune… Alţii îşi cumpără autoturisme Ferrari de sute de mii de euro.

Până şi criza e nedreaptă. Bagă la fund plebea, lefegiul, muncitorul cinstit. Neghina rămâne la suprafaţă. Scara valorilor s-a inversat. Totul a pornit aiurea.

La anu’, o să avem alegeri. Aşa, din inerţie. Boala tot rămâne. O să fie prima campanie electorală fără promisiuni demente. Mai ştii, politicianul român este în stare să arunce pe uliţe tot felul de bazaconii, doar să se vadă în jilţul din parlament. Vom trăi şi vom vedea. Oricum, nu miroase a bine. Vremurile sunt crunte. Bâjbâim după un strop de normalitate. Încercăm să ne facem că trăim. Grea misie ne-a dat Dumnezeu!

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*