Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » APIA Dâmboviţa a plătit 53.000 de euro subvenţie pentru un teren curţi-construcţii!

APIA Dâmboviţa a plătit 53.000 de euro subvenţie pentru un teren curţi-construcţii! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: caplimpede.ro)

A greşi e omeneşte, dar ce te faci când funcţionarii dintr-o instituţie publică, plătiţi de statul român cu bani mulţi, greşesc pe bandă rulantă, fie din nepricepere, fie cu intenţie? Normal ar fi să răspundă disciplinar, administrativ şi penal, în funcţie de situaţie. În cazul APIA, nu se întâmplă nimic de genul acesta. Dimpotrivă! Se cer salarii şi mai mari, nu de alta, dar se spetesc oamenii muncind sau… greşind, că, vorba aceia, numai cine nu munceşte nu greşeşte!

Departe de noi gândul de a generaliza. În centrele APIA sunt foarte mulţi salariaţi care îşi îndeplinesc atribuţiile de serviciu ca la carte şi, cu siguranţă, ar merita retribuţii mai mari. Sunt însă şi angajaţi pe… pile, cunoştinţe şi relaţii, oameni care plimbă o hârtie dintr-un birou în altul, să treacă timpul, să vină leafa…

Publicaţia noastră v-a prezentat, la sfârşitul lunii noiembrie 2017, un caz de fraudă săvârşit la APIA Dâmboviţa (DETALII AICI), dat în lucru la DNA. Potrivit notei de control întocmită, din dosarele în baza cărora au obţinut subvenţii patru fermieri din judeţ lipsesc documente importante. De asemenea, s-a stabilit că adeverinţele prin care se atestă că aceştia deţin şi exploatează anumite suprafeţe de teren lipsesc din arhivele primăriilor care le-au emis, respectiv Moţăieni şi Pietrari. Asta în condiţiile în care poartă număr de înregistrare, numai că nu se potrivesc cu registrele de intrări-ieşiri!

Între timp, ne-au fost transmise alte documente în legătură cu greşelile, ca să nu le spunem abuzuri, săvârşite la APIA Dâmboviţa. Actele în cauză se referă la un fermier persoană juridică din comuna Bilciureşti, care a obţinut subvenţie pentru o suprafaţă de aproape 14 hectare de teren cu destinaţia „curţi construcţii”, ce i-au fost admise în categoria agricol. Potrivit auditorului de la Curtea de Conturi, firma în cauză a obţinut ilegal, în 2014, suma de 235.498,07 lei (echivalentul a 53.398,50 euro)! Facem precizarea că societatea respectivă nu este deţinută de orişicine, ci de o persoană cu legături foarte strânse la vârful APIA Dâmboviţa!

Adaugă un Comentariu

*