Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 30, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ARGEŞ: Achetatorii au mai prins un suspect din dosarul „Jaf armat pe A1″

ARGEŞ: Achetatorii au mai prins un suspect din dosarul „Jaf armat pe A1″ 

Sursa foto: Mediafax / Tudor Costi

Au trecut aproape cinci ani de la momentul când doi angajaţi ai unei firme turceşti specializată în comercializarea de bijuterii au fost jefuiţi pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, în zona kilometrului 83, prin ameninţare cu un pistol şi exercitare de violenţe.

Pe 9 august 2011, victimele transportau în portbagajul maşinii 22 kg de bijuterii, evaluate la 600.000 de euro. La un moment dat, pe A1, li s-a făcut semn, cu un baston reflectorizant, să oprească. Au tras imediat pe banda de urgenţă, convinşi fiind că au de-a face cu oamenii legii. Numai că, de fapt, au fost atacaţi exact ca-n filme de infractori care purtau cagule.

Capul grupării a fost identificat de către anchetatori ca fiind bucureşteanul Simion Chirilă Ip-Rustem, condamnat în 2014 la 6 ani şi 8 luni de închisoare. Ip-Rupem şi-a recunoscut fapta şi a dezvăluit anchetatorilor numele celor cinci complici ai săi. În trecut, acesta a mai fost condamnat pentru infracţiuni similare, cu acelaşi mod de operare.

În ianuarie 2016, a fost prins Ioniţă Florian Alberto, un alt participant la jaf, iar pe 10 martie 2016 procurorii de pe lângă Tribunalul Argeş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de alţi doi bărbaţi, unul dintre ei (Tulli Renato Marius) prins după ce a evadat la începutul lunii din arestul Secţiei 19 de Poliţie Bucureşti.

Potrivit anchetatorilor, în 9 august 2011, Tulli şi Cuşcă Constantin Orlando s-au deplasat pe A1 cu un alt autoturism, cu rolul de a urmări maşina cu care se deplasau persoanele vătămate, iar ulterior l-au pus la dispoziția autorilor faptei pentru ca aceștia să-și continue deplasarea, având asupra lor bijuteriile din aur sustrase, în scopul îngreunării identificării lor.

Pe 14 martie 2016, poliţiştii argeşeni au prins încă un suspect din dosarul „Jaf armat pe A1″. Este vorba despre un bărbat de 33 de ani, din oraşul Bragadiru, judeţul Ilfov.

Adaugă un Comentariu

*