Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 7, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ARGEŞ: Cinci angajaţi ISU lucrează 24 de ore din 24 pe Transfăgărăşan

ARGEŞ: Cinci angajaţi ISU lucrează 24 de ore din 24 pe Transfăgărăşan 

ISU Transfagarasan 2

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a operaţionalizat, începând de joi – 4 august 2016, un punct de lucru pe Transfăgărăşan, la baza Salvamont Cota 2000, care va funcţiona în fiecare an pe perioada cât DN 7C va fi deschis circulaţiei rutiere.

Punctul de lucru ISU de pe Transfăgărăşan este încadrat cu o autospecială cu apă și spumă de medie capacitate, cu modul de descarcerare și prim-ajutor și cu o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, deservite de cinci subofițeri care vor executa serviciu operativ 24/7, asigurând intervenţia în situaţii de urgenţă pe DN 7C, inclusiv în zona județului Sibiu.

ISU Transfagarasan 1

Transfăgărășanul are cel mai sever parcurs, constând în pante mari şi curbe extrem de periculoase, iar cea mai apropiată subunitate de pompieri era Detaşamentul de Pompieri Curtea de Argeş, la o distanță de aproximativ 86 km, ceea ce determina ca timpul de răspuns la situații de urgență să varieze între 50 minute (până la Barajul Vidraru) şi minim 120 minute până la Baza Salvamont ”Cota 2000”.

Din analiza situaţiei operative, numai în ultimii ani, pe acest traseu turistic, au avut loc numeroase evenimente, accidente şi situaţii de urgenţă care au necesitat o intervenţie rapidă, fie pentru descarcerare, acordarea primului ajutor medical sau pentru acţiunile de căutare-salvare a unor persoane.

Adaugă un Comentariu

*