Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, septembrie 18, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ARGEŞ: Drumuri închise sau cu trafic restricţionat! Vezi unde sunt probleme din cauza ploilor

ARGEŞ: Drumuri închise sau cu trafic restricţionat! Vezi unde sunt probleme din cauza ploilor 

inundatii arges 3

Lupta cu apele revărsate este dură! În judeţul Argeş, 313 persoane – pompieri, militari, jandarmi, agenţi ai poliţiei locale şi personal civil – au fost mobilizate în ultimele 24 de ore pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor. De asemenea, echipele Electrica au fost noaptea trecută la datorie şi au reuşit remedierea defecţiunilor apărute în comunele Mălureni şi Valea Iaşului. Noroc că meteorologii anunţă o îmbunătăţire considerabilă a vremii pentru următoarele zile.

Drumuri închise în urma fenomenelor meteo

• În ziua de 05.05.2014, pe raza com. Malureni, în urma ploilor abundente, s-a produs o alunecare de teren pe DJ 740 la unul din capetele podului din satul Zarnesti care traverseaza raul Valsan. Podul a fost inchis, iar traficul a fost deviat pe o varianta ocolitoare, pe Drumul Comunal Valea Marului.

• Pe raza comunei Budeasa, podul peste Râul Vîlsan s-a erodat în zona pilonilor de susţinere, înclinându-se, fapt pentru care a fost închisă circulaţia rutieră pe un sens. Podul traversează râul Vâlsan, pe raza sat.Valea Mărului, este amplasat pe DJ703K, Valea Mărului -com.Mălureni, jud.Argeş, circulaţia fiind deviată parţial pe DJ703I şi DN 7C.

• D.J.603 I, care face legătura între com.Brăduleţ şi Poienile Vîlsanului este blocat total de aluviuni, pietre si lemne cazute de pe versant, pe o distanţă de circa 200 m în punctul Podul Piscului.

• DN 73 C, pe raza satului Piatra, com.Ciofrîngeni, km 60+200 m, in directia Rimnicu Vilcea – Curtea de Arges, pe o portiune de circa 30 m, acostamentul drumului a alunecat, creandu-se o diferenta de nivel de circa 1,5 – 2 m, este principala cale de acces pentru circa 25 de familii, accesul efectuându-se cu greutate. De asemenea, in aceeasi zona, intersectia DN 73 C cu drumul comunal Piatra – Dobresti, drum neasfaltat (macadam), a avut loc o alunecare de teren care a facut impracticabila o portiune de circa 60 m din acest drum, pe o banda de mers.

• În ziua de 05.05.2014, orele 18.30, din cauza creşterii debitului de apa, pe râul Argeş, raza Mun.Piteşti, în zona A.C.H.Zavoi, a fost ruptă o parte din podul din metal şi beton ce asigura traversarea râului.

Situaţia detaliată a intervenţiilor din ultimele 24 de ore se prezintă astfel:

1. În com. Miceşti s-a acţionat pentru evacuare apă din 30 locuinţe, monitorizare situaţie şi evacuare 5 persoane. O persoană a fost transportată la ambulanţă, având nevoie de dializă. S-a intervenit cu 3 moto-utilaje ABAAV şi 21 militari ISU cu 2 autocamioane, 3 motopompe, 10 militari IJJ si 15 MapN.
2. În com. Budeasa s-a acţionat pentru evacuare apă din 15 locuinţe. S-a intervenit cu un autocamion, 11 militari ISU, 10 militari IJJ şi 15 MapN.
3. În municipiul Câmpulung, str. Mărăşeşti şi str. Valea Bărbuşii, 6 case afectate, s-a intervenit cu 3 motopompe ISU, o autospecială şi 5 militari şi 2 motopompe SVSU. De asemenea, în Suslăneşti s-a intervenit cu un autocamion cu 5 subofiţeri şi o motopompă pentru evacuare apă din gospodărie.
4. Baraj Mărăcineni – monitorizare, 3 jandarmi si 2 ISU.
5. În comuna Muşăteşti – sat Valea Muscelului – DC 218A partea din aval a podului prăbuşită. S-a intervenit în Costeşti-Vâlsan pentru evacuare apă din beci.
6. S-a interzis accesul pe podul de la colonia ACH cu strada Depozitelor.
7. În municipiul Curtea de Argeş – str. Râmnicu Vâlcea, str. Valea Danului, str. Fântânele şi str. Daniel Sterescu, str Porţelanului s-a acţionat cu 11 subofiţeri cu 7 motopompe pentru evacuare apă.
8. Com. Băiculeşti s-a acţionat cu 1 autospecială, 1 motopompă şi 5 subofiţeri pentru evacuare apă.
9. În municipiul Piteşti, Bulevardul N. Bălcescu, Prelungirea Craiovei, str. Chicoşi Ştefan, Calea Câmpulung, str. Trivale, s-a acţionat cu 5 autospeciale, 4 motopompe şi 18 militari ISU.
10.Mălureni: DJ703I – Valea Topliţei – Pod afectat. Muşăteşti: DJ 740 – pod distrus.
11. Podul de la intrarea în Mioveni, cartierul Colibaşi, s-a restricţionat circulaţia la 7,5t. Se monitorizează situaţia.

Adaugă un Comentariu

*