Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ARGEŞ: Colegiul Pedagogic Carol I din Câmpulung este ca nou, după terminarea lucrărilor de modernizare

ARGEŞ: Colegiul Pedagogic Carol I din Câmpulung este ca nou, după terminarea lucrărilor de modernizare 

inaugurare pedagogic campulung

Astăzi, 22 mai 2014, au fost recepţionate lucrările realizate în cadrul proiectului „Consolidare, reabilitare Colegiul Pedagogic Carol I” din municipul Câmpulung. Contractul de finanţare, în valoare totală de 12.137.251,10 lei (valoarea totală eligibilă: 9.793.029,40 lei), s-a derulat pe o perioadă de 46 de luni.

Cu ajutorul fondurilor Regio s-au realizat lucrări de reabilitare şi modernizare a unităţii şcolare şi s-au achiziţionat echipamente pentru dezvoltarea infrastructurii IT (20 de table interactive, 20 de kituri videoproiecţie, 20 de calculatoare portabile, 20 de licenţe sistem de operare, 20 de licenţe Office, un software educaţional, 2 laboratoare fonice).

Colegiul Pedagogic „Carol I” din Câmpulung Muscel este continuatorul Şcolii Normale înfiinţate în anul 1867, la Bucureşti, sub patronajul regelui Carol I. Clădirea în care funcţionează a fost construită în perioada 1892 – 1895, tot sub patronajul regelui Carol I, care a donat din caseta proprie 12.000 de galbeni la care se adaugă contribuţia autorităţilor locale şi a Ministerului Instrucţiunii Publice. Colegiul „Carol I” este o şcoală românească etalon, fiind prima instituţie de învăţământ din România, care a beneficiat de energie electrică şi de primul cinematograf.

colegiul pedagogic campulung

Adaugă un Comentariu

*