Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, august 1, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ARGEŞ: Creşte numărul copiilor care prezintă scaune diareice! Ce îi îmbolnăveşte?

ARGEŞ: Creşte numărul copiilor care prezintă scaune diareice! Ce îi îmbolnăveşte? 

Sursa foto: Pro TV

În judeţul Argeş, numărul copiilor care ajung să fie internaţi în spital cu boală diareică creşte de la o zi la alta, în condiţiile în care a trecut o lună de zile de la momentul când a fost înregistrat primul caz, perioadă în care autorităţile au declanşat o anchetă epidemiologică pentru depistarea cauzei care a declanşat criza. S-a solicitat chiar şi sprijinul unor experţi europeni, însă tot nu se ştie ce îi îmbolnăveşte pe bebeluşi. Săptămâna trecută s-a vehiculat chiar că de vină ar fi un vaccin, însă au apărut imediat vehemente reacţii contra acestei supoziţii.

Cert este că tot mai mulţi copii ajung în spital. Numai în ultimele 24 de ore s-au înregistrat şase cazuri noi, astfel că în acest moment, în spitalele din Argeş sunt internaţi 51 de bebeluşi, după cum urmează: 42 (din care 35 copii cu vârste între 0-2 ani) la Spitalul de Pediatrie Pitesti; 3 copii (cu vârsta între 0-2 ani) la Spitalul Municipal Campulung – Pediatrie; 3 copii (cu vârsta între 0-2 ani) la Spitalul Municipal Curtea de Arges – Pediatrie; 3 copii (din care 2 copii cu vârsta intre 0-2 ani) la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti – Secţia Boli Infectioase.

Potrivit Instituţiei Prefectului Judeţului Argeş, sâmbătă – 27 februarie 2016, un copil de 1 an şi 10 luni, din Poiana Lacului, a fost transferat la Spitalul Matei Balş din Bucureşti, la mai puţin de trei ore de la momentul prezentării la Spitalul de Pediatrie din Piteşti.

Adaugă un Comentariu

*