Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 18, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ARGEŞ: Fondurile europene nerambursabile, oportunitatea de care avea nevoie comuna Bârla

ARGEŞ: Fondurile europene nerambursabile, oportunitatea de care avea nevoie comuna Bârla 

barla arges 4 primarie

Bârla este o comună frumoasă situată la 50 de km de Piteşti, vecină cu judeţele Olt şi Teleorman. O localitate pitorească înconjurată de păduri şi câmpii mănoase. Când ajungi în zonă, îţi sar în ochi o sumedenie de obiective economice din domeniul agricol care au plantate în poartă panouri ce poartă date despre investiţii şi unitatea de implementare – APDRP. La Bârla există şi o impresionantă fermă avicolă, în satul Malu, investiţie derulată tot prin fonduri europene.

barla arges 3 vizita

Am fost aşteptaţi de Ion Neacşu – edilul localităţii, la Căminul Cultural. Instituţia a fost reabilitată şi modernizată prin fonduri europene. Clădirea este completată armonios de un parc amenajat cu gust. Primarul este mândru de această investiţie care a adus multă bucurie concetăţenilor săi. Aici se organizează hore, seri distractive, spectacole folclorice. La Bârla există şi o formaţie de căluşari renumită în toată Muntenia.Talentaţii copii care activează în grupul de dansatori sunt pregătiţi chiar de primarul Neacşu, şi el un bun căluşar.

Din discuţiile purtate în sala Căminului Cultural, a reieşit clar că înfăţişarea localităţii nu s-ar fi schimbat dacă nu exista oportunitatea accesării fondurilor europene prin APDRP.

barla arges 2

Bârla dispune acum de şcoală modernă, sală de sport, spaţii de joacă. În toamnă va fi inaugurat Centrul de îngrijire copii, tip after school, unde pot fi găzduiţi, după orele de program şcolar, 20 de copii proveniţi din familiile sărace. Instituţia locală de ocrotire le va oferi micuţilor o masă caldă,consiliere şi odihnă în dormitoarele pe care le au deja pregătite.

Tot prin fonduri europene, Primăria Bârla a reuşit să achiziţioneze două utilaje performante pentru întreţinerea drumurilor comunale, dar şi în situaţiile limită cum ar fi deszăpezirile. Edilii sunt mândri de ce au realizat. Spun că a fost greu, dar ce poţi face fără muncă, fără implicare?

Ion Neacşu ne-a declarat că a devenit… consultant pentru mulţi colegi primari, care vor şi ei să dezvolte localităţile pe care le păstoresc prin accesarea de fonduri europene.

barla arges 5 camin cultural barla arges 1 barla arges 6 after school

Adaugă un Comentariu

*