Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ARGEŞ: Nu există contracte de deszăpezire nici pentru drumurile naţionale, nici pentru cele judeţene!

ARGEŞ: Nu există contracte de deszăpezire nici pentru drumurile naţionale, nici pentru cele judeţene! 

Foto: www.sansanews.ro

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie – Ion Sandu a anunţat astăzi că, cel puţin în următoarele trei săptămâni, în România nu se instalează iarna! Vremea se va răci începând cu 24 noiembrie, însă probabilitatea pentru ninsori este extrem de slabă, cu exc epţia zonelor montane. Cu alte cuvinte, bine că iarna se lasă aşteptată, fiindcă autorităţile nu sunt pregătite să-i facă faţă! Premierul interimar – Sorin Câmpeanu a precizat că, în acest moment, nu există contracte de deszăpezire pentru 26 de judeţe, plus Capitala.

În Argeş, spre exemplu, licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor naţionale se va organiza pe 13 noiembrie, iar în ceea ce priveşte drumurile judeţene, abia pe 4 decembrie se va desfăşura procedura de închiriere utilaje. Potrivit prefectului Mihail Oprescu, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri Argeş are în dotare 15 utilaje de deszăpezire şi s-a aprovizionat până acum cu 500 de tone de nisip şi 221 tone de sare, însă nu a fost semnat contractul de furnizare combustibil.

De asemenea, Secţia de Drumuri Naţionale Piteşti are pe stoc 2.420 de tone de materiale antiderapante şi a montat 700 ml de parazăpezi din cei 4.040 ml, întrucât nu s-au definitivat lucrările agricole. Până la contractarea lucrărilor de deszăpezire, SDN Piteşti se poate folosi de cele 13 utilaje din dotare, în cazul în care va ninge.

Adaugă un Comentariu

*