Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 7, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ARGEŞ: Poliţiştii au aplicat 242 de amenzi de circulaţie într-o singură zi!

ARGEŞ: Poliţiştii au aplicat 242 de amenzi de circulaţie într-o singură zi! 

politia rutiera 1

În judeţul Argeş, a fost o zi de vineri cu ghinion pentru foarte mulţi dintre participanţii la trafic care obişnuiesc să încalce normele rutiere. Poliţiştii nu au trecut cu vederea nicio abatere şi au aplicat mai mult de 10 amenzi pe oră, în total 242 de sancţiuni contravenţionale, din care 2 pentru consum de alcool la volan, 80 pentru exces de viteză şi 26 pentru traversare neregulamentară. Valoarea amenzilor aplicate depăşeşte 65.500 lei.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 31 de permise de conducere, dintre care 2 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 15 pentru viteză excesivă şi 14 pentru alte abateri la regimul rutier. Pentru defecțiuni ale autovehiculelor sau pentru montarea de dispozitive neomologate, polițiștii au retras 11 certificate de înmatriculare.

politia rutiera 2

RECOMANDĂRI
– Pe drumurile publice, adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi evitaţi depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.
– Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.
– Respectaţi regimul legal de viteză. Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.
– Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!
– Oboseala la volan este extrem de periculoasă. Este de ajuns o singură fracţiune de secundă, moment în care pot apărea aţipirea şi pierderea controlului vehiculului.
– Pentru a nu deveni victima hoţilor din buzunare, nu purtaţi bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau a gecilor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile şi cel mai ales punctele de atracţie ale răufăcătorilor. Păstraţi portofelul şi banii în buzunarul interior şi asiguraţi-l cu nasturi sau fermoar.
– Dacă transportaţi o sumă importantă de bani, evitaţi locurile aglomerate şi rugaţi o persoană de încredere să vă însoţească. Mare atenţie la persoanele pe care le vedeţi des în preajma dumneavoastră în piată sau magazine.
– Țineți geanta în faţă, protejând-o cu mâna. Acordaţi o mai mare atenţie poşetei, siguranţa poşetei să fie o grijă permanentă pentru dumneavoastră, când faceţi diferite plăţi sau cumpărături nu scoateţi toată suma de bani ci numai suma care trebuie.
– Dacă staţi la o coadă, priviţi cu atenţie celelalte persoane. Dacă simţiţi că asupra dumneavoastră se face pressing la coadă în magazine sau că cineva s-a instalat în fata dumneavoastra şi v-a acoperit vederea, verificaţi imediat geanta şi locul unde tineţi portofelul;
– În spaţii aglomerate (pieţe, gări, magazine) fiţi mai vigilenţi ca de obicei. Când vă aflaţi într-un mijloc de transport în comun şi vă simţiţi înconjurat de anumite persoane, stârnindu-vă neâncrederea, schimbaţi-vă imediat locul.
– Dacă aveți nevoie de ajutor sau sunteți martorii unei fapte antisociale, anunțați cel mai apropiat polițist sau apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Adaugă un Comentariu

*