Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, septembrie 18, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ARGEŞ: Premierul Cioloş, vizită de lucru la Spitalul de Pediatrie din Piteşti

ARGEŞ: Premierul Cioloş, vizită de lucru la Spitalul de Pediatrie din Piteşti 

Premierul Dacian Cioloş (Sursa foto: Ştirile PRO TV)

Şeful Guvernului României va întreprinde, vineri – 19 februarie 2016, începând cu ora 14:30, o vizită de lucru în judeţul Argeş, la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. Premierul Cioloş va fi însoţit de ministrul Sănătăţii, Patriciu-Andrei Achimaș Cadariu.

La începutul săptămânii, primul ministru a trimis Corpul de Control în Argeş, pentru a verifica dacă autorităţile sanitare au acţionat corect în cazul copiilor care au ajuns în spital cu boală diareică. De asemenea, controlul are în vedere şi posibilele infecţii nosocomiale în cadrul unităţilor medicale din judeţ. Reamintim faptul că trei copii au murit, iar alţi peste 40 sunt internaţi în spitale.

CITEŞTE ŞI: 33 de copii cu boală diareică, internaţi în ultimele 24 de ore!

Până la acest moment, nu a fost identificată sursa bacteriei care ucide bebeluşii. Astăzi, au sosit în România doi experţi din cadrul Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, care vor oferi sprijin în derularea anchetei epidemiologice. Între timp, mai mulţi părinţi au anunţat că dau statul în judecată.

Vizita de mâine a premierului Cioloş la Piteşti va continua la Prefectură, unde-l va învesti în funcţie pe Cristian Soare – noul reprezentant al Guvernului în judeţul Argeş.

Adaugă un Comentariu

*