Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ARGEŞ: Sechestru asigurător pe bunurile evazioniştilor din minerit

ARGEŞ: Sechestru asigurător pe bunurile evazioniştilor din minerit 

Foto: Adevărul

Poliţiştii argeşeni din cadrul Serviciului Investigarea Criminalităţii Economice au instituit sechestru asigurător pe mai multe bunuri imobile și mobile, în valoare totală de 10.200.000 de lei, şi au reţinut două persoane, sub acuzaţia de evaziune fiscală, spălare de bani şi executare de activităţi miniere, fără licenţă sau permis de exploatare.

În cadrul aceluiaşi dosar, la data de 17 februarie 2015, oamenii legii au efectuat 22 de percheziții domiciliare în judeţele Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Vâlcea şi în municipiul Bucureşti, pentru probarea activităţii infracţionale a 10 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni economice în domeniul exploatărilor miniere.

CITEŞTE ŞI: Poliţiştii au pus cu botul pe labe şapte evazionişti, care au creat statului un prejudiciu de 2 milioane de euro!

Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2007 – 2011, cei în cauză ar fi creat circuite economice şi financiare fictive prin înregistrarea şi declararea la organele fiscale de achiziţii nereale de mărfuri urmate de transferuri bancare sau plăţi directe aferente acelor achiziţii către alte societăţi fantomă, cu scopul de a diminua baza impozabilă şi a disimula originea ilicită a sumelor de bani rezultate.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Adaugă un Comentariu

*