Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ARGEŞ: Silvicultorii îi ajutau pe samsarii lemnului! Poliţiştii au efectuat 28 de percheziţii

ARGEŞ: Silvicultorii îi ajutau pe samsarii lemnului! Poliţiştii au efectuat 28 de percheziţii 

padure-1-lemne

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul IPJ Argeş, beneficiind de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, au efectuat 26 de percheziţii în Argeş şi două percheziţii în judeţul Dâmboviţa, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, tăiere fără drept şi sustragere de arbori, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, dare de mită şi luare de mită.

Din cercetări a reieşit că, din luna septembrie a anului 2012 şi până în prezent, pe raza judeţelor Argeş şi Dâmboviţa, persoanele în cauză ar fi achiziţionat şi comercializat material lemnos, ascunzând sursa impozabilă, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. Materialul lemnos ar fi provenit din tăierea fără drept şi sustragerea de arbori din fondul forestier naţional.

De asemenea, există suspiciunea că o parte din personalul silvic din cadrul unor ocoale silvice private şi de stat şi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu, ar fi eliberat în fals avize de însoţire a materialului lemnos, primind diferite sume de bani.  Înscrisurile ce conţineau date nereale ar fi fost folosite la transportul şi comercializarea de material lemnos.

Prejudiciul creat bugetului de stat este de peste 200.000 de lei.

Adaugă un Comentariu

*