Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 30, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ARGEŞ: Toxiinfecţie alimentară la Şcoala nr. 16 Piteşti

ARGEŞ: Toxiinfecţie alimentară la Şcoala nr. 16 Piteşti 

Sursa foto: www.vremeanoua.ro

36 de elevi de la Şcoala nr. 16 Piteşti, cu vârste între 7 şi 11 ani, sunt în acest moment internaţi în spital, după ce au consumat, în cantina unităţii de învăţământ, brânză cu mămăligă şi pulpe de pui la cuptăr cu piure de cartofi şi salată de varză albă, în cadrul programului after-school. Alţi patru copii primesc tratament medicamentos la domiciliu. Primele cazuri au apărut sâmbătă, 5 martie 2016. Elevii au ajuns la spital cu febră, dureri abdominale, greaţă, frisoane, ulterior vărsături şi scaune diareice. Din afirmaţiile copiilor internaţi, pulpele prezentau semne de alterare.

Firma care asigură hrana elevilor, în baza unui contract încheiat cu şcoala, a primit trei amenzi, în sumă totală de 4.000 de lei. Două sancţiuni de câte 1.000 de lei au fost aplicate de către Direcţia de Sănătate Publică Argeş, una pentru nepăstrarea probelor, iar cea de-a doua pentru neefectuarea corespunzătoare a triajului personalului care lucra în bucătărie şi servea elevii. De asemenea, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş a amendat societatea în cauză cu 2.000 de lei pentru manipularea necorespunzătoare a alimentelor de către personalul cantinei. Totodată, DSVSA a interzis temporar funcţionarea cantinei.

Cât priveşte situaţia bebeluşilor care se îmbolnăvesc din cauza bacteriei E-coli, în acest moment sunt internaţi 48 de copii, dintre care 39 au vârste sub 2 ani. Din păcate, nici după o lună şi aproape jumătate, autorităţile nu au depistat sursa, dovedindu-se că ministrul Agriculturii s-a grăbit, săptămâna trecută, să arunce vina în ograda unei firme de prelucrare a laptelui din Curtea de Argeş.

Adaugă un Comentariu

*