Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ARGEŞ: Trei copii au murit, autorităţile tot nu ştiu ce i-a îmbolnăvit!

ARGEŞ: Trei copii au murit, autorităţile tot nu ştiu ce i-a îmbolnăvit! 

Sursa foto: Pro TV

Ancheta epidemiologică declanşată de autorităţi pentru a stabili care este sursa de îmbolnăvire a copiilor din judeţul Argeş nu a ajuns la niciun răspuns. Rând pe rând, au fost eliminate de pe „lista neagră” apa de la reţea, apa îmbuteliată, laptele praf şi portocalele.

„Este posibil să fi fost ceva în comun, însă va fi extrem de greu să dovedim cauza exactă a acestei boli. În aproape 90% din cazuri nu se depistează cauza, deoarece germenele dispare din organism şi rămân doar efectele bolii”, a declarat prof. dr. Mihaela Balgradean, de la Marie Curie, citată de Pro TV.

Din fericire, de mai multe zile nu au mai apărut cazuri noi de îmbolnăvire, însă bilanţul morţilor a ajuns astăzi la trei copii. Potrivit medicilor, starea celorlaţi evoluează pozitiv, astfel că s-a procedat şi la primele externări.

CITEŞTE ŞI: Anchetă epidemiologică, după ce un copil a murit şi alţi 12 sunt în stare gravă la spital

Premierul Dacian Cioloş a decis să trimită Corpul de Control să verifice daca s-au efectuat corect investigaţiile ce ar fi putut duce la identificarea cauzelor îmbolnăvirii bebeluşilor din judeţul Argeş.

„Acțiunea vizează respectarea procedurilor în unitățile medicale din Argeș şi din București, promptitudinea asistenței acordate şi modalitatea în care este realizată investigația epidemiologică. În subsidiar, vor fi avute în vedere şi posibilele infecții nosocomiale în cadrul unităților medicale din județul Argeș în care au fost internați inițial bebelușii”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

VIDEO

Adaugă un Comentariu

*