Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, august 1, 2021
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » ATENŢIE! 15 mai, termen limită pentru depunerea cererilor la APIA. Nu vor exista prelungiri!

ATENŢIE! 15 mai, termen limită pentru depunerea cererilor la APIA. Nu vor exista prelungiri! 

Oana Năstase - purtător de cuvânt APIA Dâmboviţa

Reprezentanţii APIA Dâmboviţa îi informează pe fermieri că termenul limită pentru depunerea cererilor în vederea acordării sprijinului în agricultură este 15 mai 2017. După această dată, ne spune Oana Năstase – purtătorul de cuvânt al instituţiei, nu vor mai exista periode de prelungire cu penalizări. La nivelul judeţului Dâmboviţa, sunt înregistraţi 24.300 de fermieri, iar suprafaţa declarată pentru sprijin este de 118.907 hectare.

„Până la momentul acesta, am primit 6.348 de cereri, pentru o suprafaţă de 17.313 hectare. Avem fermieri care au venit la termenul programat, alţii care şi-au amânat programarea din diferite motive, ori nu şi-au definitivat culturile, ori nu au pregătite încă toate documentele”, ne-a precizat Oana Năstase.

APIA îi mai informează pe agricultorii dâmboviţeni că sunt aceleaşi condiţii de plată ca şi anul trecut, fără elemente de noutate, modificări care ar putea să le împiedice respectarea programărilor privind depunerea cererilor.

„Pentru fermierii mari, care au suprafeţe de peste 50 de hectare, s-au trimis invitaţii scrise, iar pentru micii fermieri s-au făcut programări care au fost afişate la avizierele din primării”, a declarat Oana Năstase.

Reprezentanţii APIA sunt mulţumiţi de colaborea pe care o au cu administraţiile publice locale din Dâmboviţa care, în afară de faptul că au expus în loc public programările pentru depunerea cererilor şi schemele de plată ce pot fi accesate de fiecare fermier în parte, au trimis funcţionarii să distribuie, din poartă în poartă, fluturaşi cu informaţii despre procedură şi termene.

Adaugă un Comentariu

*