Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, septembrie 18, 2021
Sunteți Aici Home » SĂNĂTATE » ATENŢIE! De ce ajung pensionarii să fie executaţi silit pentru reţetele compensate

ATENŢIE! De ce ajung pensionarii să fie executaţi silit pentru reţetele compensate 

Sursa foto: www.glasul-hd.ro

Au beneficiat de reţete compensate în procent de 90% şi acum trebuie să dea banii înapoi! Vorbim despre pensionarii care au venituri sub 700 de lei şi care nu înţeleg de ce îi execută silit Casa de Sănătate.

Nina Sandu – director al CJAS Dâmboviţa spune că oamenii nu au fost atenţi când au semnat declaraţiile pe proprie răspundere la medicii de familie. Potrivit prevederilor legale în vigoare în acest moment, pentru a beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor, trebuie ca pensionarii să nu aibă nicio altă sursă, chiar dacă, per total, nu depăşesc 700 de lei lunar, cu tot cu pensie!

Cu alte cuvinte, cei care, spre exemplu, şi-au depus în bancă fie şi numai 1 leu, pentru care, evident, primesc dobândă, nu pot beneficia de compensarea medicamentelor în procent de 90%, ci doar cu 50%.

Spune şefa de la CJAS Dâmboviţa că s-au iniţiat demersuri pentru a fi înlocuită sintagma „venituri sub 700 lei obţinute numai din pensie” cu „venituri sub 700 lei”, pentru că, până la urmă, intenţia legiuitorului a fost de a veni în sprijinul pensionarilor, nicidecum de a le pune probleme. Până când se va produce această schimbare, atenţie sporită, altfel veţi fi obligaţi să daţi banii înapoi!

Adaugă un Comentariu

*