Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 18, 2021
Sunteți Aici Home » INFO UTIL » ATENŢIE! Escrocii vă momesc cu locuri de muncă! La ce trebuie să fim atenţi?

ATENŢIE! Escrocii vă momesc cu locuri de muncă! La ce trebuie să fim atenţi? 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: România TV)

Escrocheriile „lucraţi de acasă” sunt adesea promovate prin e-mailuri spam sau reclame anunţuri la aviziere. Majoritatea acestor anunţuri nu sunt oferte reale de muncă. Multe dintre ele sunt faţade pentru activităţi de spălare de bani sau scheme piramidale.

Este posibil să primiţi un e-mail în care vi se oferă un loc de muncă unde folosiţi contul dumneavoastră bancar pentru a primi şi a transfera plăţi pentru o companie din străinătate. Aceste „oferte de muncă” vă promit că veţi primi un comision pentru fiecare plată pe care o transmiteţi mai departe. Uneori, escrocii urmăresc doar să afle datele contului dumneavoastră bancar, astfel încât să îl poată accesa.

O escrocherie ce implică angajarea sau un venit garantat pretinde oferirea fie a unui loc de muncă, fie a unui anumit nivel de venit. De regulă, escrocii vă pot contacta prin e-mail iar ofertele implică adesea plata unui comision în avans pentru un „plan de afaceri”, anumite materiale de pornire sau un software.

Există un tip de escrocherii promovat ca şi oportunitate de afaceri. Vi se poate solicita efectuarea unei plăţi în avans (pentru ceva care nu funcţionează sau nu corespunde cu ceea ce v-aţi aşteptat) sau recrutarea altor persoane.

Reţineţi!
Nu există căi rapide către îmbogăţire – singurele persoane care fac bani sunt escrocii.

Atenţie!
Nu trimiteţi niciodată datele contului bancar sau ale cardului de credit nici unei persoane necunoscute şi în care nu aveţi încredere.

Gândiţi-vă!
Nu luaţi decizii fără a studia cu atenţie oferta. Solicitaţi sfatul unei persoane avizate înainte de a lua o decizie.

Cercetaţi!
Feriţi-vă de produse sau scheme ce pretind să vă garanteze venitul şi de oferte de muncă pentru care vi se solicită achitarea unui comision în avans. Asiguraţi-vă că orice oportunitate de afacere in franciză este legitimă.

Întrebaţi-vă!
Am obţinut în scris toate datele înainte de a plăti sau semna?

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021.9615, număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom.

Sursa: www.infocons.ro

Adaugă un Comentariu

*