Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 20, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » AVARIE: Trei comune din Dâmboviţa au rămas fără apă, după ce o stâncă s-a dislocat din munte

AVARIE: Trei comune din Dâmboviţa au rămas fără apă, după ce o stâncă s-a dislocat din munte 

Sursa foto: Adevărul (Ionuţ Dima)

În această dimineaţă, în jurul orei 08:00, o stâncă s-a dislocat din munte, în zona adiacentă drumului ce urcă spre Cariera Lespezi, din Bucegi, la aproximativ 2 km de Tabăra Căprioara, antrenând copacii de pe versant. Forţa impactului a fost aşa de mare, încât banda transportoare de calcar a Fabricii de Ciment a fost pur şi simplu „măturată” pe o lungime de circa 30 de metri şi aruncată în Râul Ialomiţa. De asemenea, au fost avariate conductele de apă şi gaze.

Oamenii locului spun că astfel de fenomene se petrec rar în acea zonă. Din fericire, pe drumul spre Carieră, la ora când s-a produs prăbuşirea, nu se aflau turişti.

Reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se află la faţa locului. La fel, echipele de intervenţie ale Companiei de Apă, care încearcă să remedieze avaria, astfel încât să poată fi reluată cât mai rapid furnizarea apei potabile către cei aproximativ 800 de abonaţi din Moroeini, Pietroşiţa şi Dealu Mare (comuna Buciumeni).

Autorităţile atrag atenţia locuitorilor din cele trei localităţi ca, după reluarea furnizării, să nu folosească apa în scop potabil până la limpezire. Apa va trebui fiartă timp de 10 minute şi apoi răcită, pentru a putea fi utilizată fără riscuri.

0 Răspunsuri la AVARIE: Trei comune din Dâmboviţa au rămas fără apă, după ce o stâncă s-a dislocat din munte

  1. Nitoi Eugenia

    Ca geolog (dar si ca turista in zona mentionata in articol) m-am intrebat CIND se vor produce alunecarile si prabusirile de aflorimente,caci se vedea atit de clar instabilitatea acestora.Daca cei abilitati cu observarea si intretinerea drumurilor si a versantilor acestora ar fi fost responsabili si constienti de un pericol eminent ar fi putut,macar in parte,preveni dezastrul.ACESTA VA CONTINUA daca nu se iau masuri urgente ( detonari controlate,prin ziduri de sprijin,prin curatiri de versanti etc) Dar toate acestea costa si nu vad remedierea (nici macar partiala) a prabusirilor de versanti.Poate acum,in campanie electorala, sa auzim macar promisiuni (desi acestea nu tin „versantii”” in loc.

     

Adaugă un Comentariu

*