Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » BABEL FEST: Trupe de teatru din întreaga lume se reunesc la Târgovişte

BABEL FEST: Trupe de teatru din întreaga lume se reunesc la Târgovişte 

babel fest deschidere 5

În perioada 1 – 12 iunie 2015, se va desfăşura la Târgovişte cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului BABEL. Organizatorii vin cu o abordare nouă, menită să renască şi Festivalul Păpuşilor Vii, concept unic pus în scenă la Târgovişte şi care va putea fi retrăit între 1 şi 5 iunie. Festivalul Păpuşilor Vii va aduce în atenția publicului contemporan măiestria și dinamismul deosebit al teatrului de animaţie.

„Organizat cu sprijinul celei mai longevive organizații teatrale din istorie – UNIMA – prin intermediul doamnei Irina Niculescu, Festivalul Păpușilor vii va avea invitate teatre notabile din țară (Teatrul Țăndărică, Opera Națională Comică, Teatrul Toma Caragiu Ploiești, Teatrul Național Târgu-Mureș), cât și din lume (Italia, Iran)”, se arată într-un comunicat al Teatrului Municipal Tony Bulandra Târgovişte.

Între 6 şi 12 iunie sunt programate evenimentele de teatru, teatru de stradă, dans și muzică proprii Festivalului BABEL, care se doreşte a fi o continuare şi o rafinare a temei abordate anul trecut, şi anume „Vorbire”.

BABEL FEST 2015 – PROGRAM COMPLET

„În 2014, Festivalul BABEL a fost singura manifestare artistică de amploare dedicată artelor spectacolului practicate de minorități lingvistice, etnice și politice din România. Am avut invitați din comunități mai mult sau mai puțin izolate și exotice, de la Țara Bascilor la Nordul extrem al Suediei (zonă locuită de populația Saami), de la India de Sud-Est la comunitatea Țiganilor Băieși din Ungaria și Serbia, din Iran și până în Turcia. Anul acesta am confirmat invitați din Armenia, Italia, Franța, Spania, Coreea de Sud, Portugalia, Ucraina, Anglia, Scoția, Iran, Israel și Ungaria. Pe lângă diversitatea copleșitoare pe care o propunem, țintim mai mult decât oricând spre o calitate ireproșabilă a spectacolelor propuse, având așadar ca invitat de gală un spectacol al Royal Shakespeare Company de la Stratford-Upon-Avon, locul nașterii lui William Shakespeare, una din cele mai importante instituții teatrale din lume”, precizează organizatorii.

Festivalul BABEL este un demers în continuă creștere, un festival la nivel european, conceput și realizat în așa fel încât să confirme importanța Teatrului Tony Bulandra Târgoviște ca un adevărat „teatru de interes național”.

Adaugă un Comentariu

*