Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, august 1, 2021
Sunteți Aici Home » OPINII » Baladă veselă şi tristă…

Baladă veselă şi tristă… 

ion obagilaMă aşteptam că scena politică dâmboviţeană, acum, că tot s-a dus vacanţa şi se apropie cu repeziciune campania electorală pentru alegerile parlamentare, se va inflama măcar puţin. Aşa, de ochii lumii! M-am înşelat şi nu ar fi prima dată. Socotelile mele, ale voastre, ale noastre, ale ţării, nu se prea potrivesc cu jocurile şi calculele penibilei clase politice pe care o avem.

Partide noi prin Dâmboviţa nu au apărut. De fapt, nu este încă vremea ciupercilor de toamnă. Oricum, mă aştept ca prin eventualele formaţiuni încropite la repezeală, pentru alegeri, să văd aceleaşi chipuri hâde de perdanţi, refulaţi şi reeşapaţi politic. Ceva nou, de unde?

Revenind la ce avem, constat o mişcare slabă. Bolândă. Cu excepţia PSD, care a purces la revoluţia tocurilor înalte şi se pregăteşte să rupă tot, poate chiar propriul partid, nu ar mai fi nimic. Aaaa, am uitat de PNL! Partidul melcilor. Ei spun că merg înainte, dar parcă nu se vede, nu se simte. Au un metabolism de şarpe boua. Înghit prada în primăvară şi se mai trezesc la iarnă.

Acu’, pentru două locuri de deputaţi şi un senator, nu trebuie să iasă mare vânzoleală. Cum v-am spus, totul e un calcul. Dacă intră în Parlament Iulian Vladu şi Cezar Preda, chiar şi cu un umăr ajutător prin redistribuire, e suficient. Aşa că ce să-şi mai răcească gurile şi să-şi arate figurile!

Am omis! Mai este şi ALDE, partidul lui Tăriceanu. S-a schimbat şi în Dâmboviţa conducerea. Aşa a vrut Bucureştiul. Motivul nu l-au spus, dar, cu siguranţă, sunt alte interese la mijloc şi, strânsoarea de grup. A câştigat, evident, cine e mai aproape de şefii partidului. Nu ştiu câtă treabă va face şi Cătălin Olteanu. Băiat bun, pregătit, dar, prieteneşte i-o spun, mai depărtăjor de politică. Oricum, Olteanu a avut o ascensiune interesantă. Ambiţios, a urcat treaptă cu treaptă fără să muşte pe cineva, fără să facă vânt altcuiva, fără vâlvă. S-a gudurat, cum zice românul, şi a fost taman bine. Nici ALDE nu mai iese la raport. Probabil, pregătesc surprize. Greu de făcut.

Cam asta-i politica dâmboviţeană. Slăbuţă şi uşor mârlănească. Deocamdată! Eu sunt încrezător. Aştept încă un lider dedicat ţării, cetăţeanului. Unul care să mai pună fundul şi în tren, în autobuz, să meargă pe bicicletă, să iasă în piaţă, să discute cu oamenii. Să-şi facă vânt de două-trei ori pe lună şi prin primăriile din judeţ, să bată uliţele satului şi să nu îi vedem declaraţia de avere cum sporeşte de la un an la altul…

Ion Obăgilă

Răspuns la Baladă veselă şi tristă…

  1. Afara cu pedistii din tara!!!

    La PSD Tzutzu nu poate vorbi decat cu 2 tipuri de oameni , lingaii si „meseriasele cu tocuri”. Pe amandoua specimenele „le colaboreaza”!!! In rest tzepe la prosti ca e multi, nu-a asa Lapusnene (sub masca de tzutu) ???

     

Adaugă un Comentariu

*