Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » OPINII » Boriga, doar un spot electoral

Boriga, doar un spot electoral 

Primarul Gabriel Boriga m-a dezamăgit. A dovedit din ce în ce mai mult că nu a fost şi nu este decât un spot electoral al Partidului Democrat Liberal. Un zâmbirici.

Înainte de alegeri, mă întreba cu oarece teamă dacă are şanse să câştige Primăria. I-am spus că da.  Aducea un suflu nou pe piaţa electorală, iar social-democraţii, cam dezbinaţi la acea vreme, nu erau decişi să-şi sprijine nici propriul candidat. Şi asta a fost! Numai că, Boriga al nostru s-a schimbat rapid. S-a urcat în bărci şi nu s-a mai dat jos nici acum. Nu s-a săturat de acest joc. Se dă uţa în continuare, iar procentele în popularitate scad.

O spun clar. Dacă PSD ar  veni cu un candidat de forţă, în 2012 Boriga ar fi uşuit.  Încă din primele luni de mandat, a împărţit Târgoviştea în prieteni şi duşmani. Au rămas în preajma sa doar cei care au ştiut să-l pupe pe obrajii din spate. Eroare gravă pentru un edil care vrea să schimbe mentalitatea dintr-o administraţie. Ar fi trebuit să-i accepte lângă el doar pe cei care îl critică, pe cei care ştiu să facă separaţia între bine şi rău. Care ştiu meserie.

Boriga, cel tânăr şi frumos, a umplut Primăria până la refuz de prieteni, colegi de partid, foşti tovarăşi de joacă şi alte fufuţe care, în afară de a-şi balansa partea dorsală a anatomicului, nu ştiu să facă nimic. Funcţionarii de calitate lucrează mai la întuneric, prin cotloanele instituţiei. La vedere, cei care ştiu să îi pupe poalele primarului. A dat Boriga la terenuri prietenilor pentru ateliere de restaurare, baruri, terase, extinderi de cârciumi, tonete cu floricele. M-a dezamăgit rău.

Episodul Teodor Vasiliu a umplut paharul. Nu poţi tu, primar ce te afli, să foloseşti poliţiştii comunitari pe post de ciraci personali. Să dai ordin celor plătiţi din banii urbei să se ia la trântă cu un consilier local, ziarist, până la urmă cetăţean al Târgoviştei. Să transformi holul Primăriei în ring de călărit alegătorii.

Alo, dom’ primar! Mâine-poimâine, ne faci la toţi la fel. Coboară, omule din bărci. Devin-o primarul târgoviştenilor, nu doar al amicilor. Uşor, că ai sărit calul, ai rămas agăţat în şa. Nu şti cum să te mai desprinzi. Iar ăia din jurul tău dau bice la bidiviu. Te fac varză!

Ion Obăgilă

5 Răspunsuri la Boriga, doar un spot electoral

 1. Cetateanul de rand...

  Violenta in administratia locala a devenit politica de stat cu un asemenea primar al PDL. Pe zi ce trece, toata clica pedelista pierde teren si atunci sa ii vad ce o sa faca!
  De multe ori nu am fost de acord cu stilul Artpress de a face presa dar astia au intrecut masura – practic s-au napustit asupra lui Tedor Vasiliu (ziarist, consilier local si cetatean).
  Sloganul SA TRAITI BINE devine SA O INCASATI BINE!

   
 2. corcodus

  Cat adevar in ceea ce ati scris, domnule Obagila! Trist, dar adevarat! Mai bine sintetizat de atat nu cred ca se putea. Faptul ca Boriga nu va mai fi primar din 2012, e clar. Cum la fel de clar e ca targovistenii vor vota din nou ca oile, pe galeti, pixuri, pliante si hartie igienica. Ca si societatea romaneasca, Targovistea e amortita in mediocritate, in frica de a tine capul sus si in licheism. Asa a fost si asa va fi mult timp de acum inainte. Solutia, pentru cei care inca mai cred ca nu trebuie sa traiasca degeaba pe lumea asta, este emigrarea.
  Un targovistean scarbit.

   
  • Gagauta

   @ corcodus

   Din pacate, mie nu mi-e la fel de clar ca domnul Boriga nu va mai fi primar in 2012. Si asta tocmai pe asertiunea dumitale cu galetile si pixurile.
   Ori cu un edil care crede ca Primaria e casa dumnealui nu prea poti sa nu vomiti cand il vezi.
   Plus ca la imaginea asta gretoasa se adauga si Florin Popescu, seful Consiliului Judetean, un personaj de care, realmente, mi-e teama cand il vad.

    
 3. mihai

  Nelule ai pus punctul pe I cu acest articol .Insa vezi ca Boriga nu s-a urcat in barci ci in balon> Ai uitat ca in campania electorala a lui si-a facut propaganda cu un balon carea zbirat o zi intreaga deasupra orasului? Asa ca edilul , probabil , se va da jos din balon numai cand se va termina gazul …si va fi prea tarziu.

   
 4. un_om_simplu

  Bai Obagila, mai scuteste-ne cu aberatiile tale. Tu ai fost unul dintre aia pititi in birouri in 2004 cand a iesit PDL-ul, acum o arzi la fel.. O dai in diverse aiurea, te-a lasat si bunul prieten Dumitru, pana si el a inteles cum stau lucrurile in orasul asta.

   

Adaugă un Comentariu

*