Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 23, 2021
Sunteți Aici Home » SPORT » BOX: Cătălin Cristea, din nou campion al României!

BOX: Cătălin Cristea, din nou campion al României! 

catalin cristea box

Ultima ediţie a Campionatului Naţional de Box pentru seniori a fost una în care dâmboviţeanul Cătălin Cristea s-a aflat în formă maximă. Pugilistul Clubului Sportiv Municipal Târgovişte a reuşit să iasă din nou campion naţional, după ce, în urmă cu un an, a cucerit acelaşi titlu preţios. De această dată, sportivul antrenat de Nicu Tamaş a intrat în posesia aurului naţional la Târgu Mureş, în limitele categoriei grea (91 kg), şi nu la 81 de kilograme, ca în 2014, la Piatra Neamţ.

„Greul” dâmboviţean şi-a asigurat medalia de aur după ce l-a învins în finală pe Mirel Jitaru, de la SCM Bacău, cu scorul de 3-0. Până la înfruntarea din ultimul act, dâmboviţeanul a trecut în semifinale de Adrian Popuţea (2-1), de la CSM Zalău. Cucerirea unui nou titlu de campion a adus multă bucurie în rândul conducătorilor de la CSM Târgovişte.

„Este o performanţă extraordinară. O medalie de aur la Naţionale nu este la îndemâna oricui. Cristea este un sportiv care ne-a obişnuit cu rezultate mari. Aur la Naţionale, aur la Centura de Aur, prezenţe la lotul naţional, unde toate reprezintă performanţe greu de egalat de un alt pugilist din judeţ. Atât el cât şi antrenorul Nicu Tamaş merită toate felicitările”, a menţionat preşedintele CSM-ului, Ciprian Iugulescu.

Tot în acest an, dâmboviţeanul şi-a trecut în cont aur şi la Centura de Aur – Nicolae Linca, găzduită de Craiova. Marele regret al lui Cristea din acest an este neparticiparea la Campionatul European din Bulgaria, după ce s-a accidentat la mână cu o zi înainte de plecarea delegaţiei României în ţara vecină. Sportivul de la CSM Târgovişte reprezintă singurul boxer dâmboviţean care a reuşit să cucerească titlul naţional doi ani la rând.

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*