Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, septembrie 18, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » BRAVO! Eroii de la Valea Cireşului. Au salvat din flăcări doi bătrâni!

BRAVO! Eroii de la Valea Cireşului. Au salvat din flăcări doi bătrâni! 

incendiu teleorman

Doi tineri din satul Valea Cireşului, comuna Botoroaga, judeţul Teleorman, au devenit adevăraţi eroi ai comunităţii. Flăcăii au salvat doi bătrâni a căror locuinţă luase foc şi, practic, bieţii oameni rămăseseră blocaţi înăuntru. După ce au sunat la 112, chemând în sprijin pompierii, Bogdan Voicu şi prietenul său Mihăiţă Nicuşor Mitrea au intrat pe geam în casa bătrânilor, scoţându-i din camera împresurată de foc înainte de a fi prea târziu.

Soţii Zamfira au fost preluaţi de un echipaj SMURD care le-a acordat ajutor medical. Pompierii militari au avut de furcă cu flăcările care cuprinseseră întreaga casă. Valoarea pagubelor materiale a fost evaluată la peste 80.000 de lei. Din primele cercetări reiese că incendiul a pornit din cauza unui scurt circuit la tabloul electric.

bogdan voicu teleorman

Astăzi, cei doi salvatori din Valea Cireşului au fost invitaţi de pompieri la o întâlnire cu presa. La discuţii nu a venit decât Bogdan Voicu, celălalt tânăr curajos neputând onora evenimentul fiindcă se afla la muncă. Bogdan a povestit celor de faţă, modest, calm, cum a acţionat în acele momente deosebit de tensionante, reuşind să îi scoată din casa cuprinsă de foc pe cei doi bătrâni.

Pentru curajul lor şi spiritul civic de care au dat dovadă, Bogdan şi Mihăiţă au primit câte o diplomă intitulată sugestiv „Salvatorul de lângă noi”. De asemenea, au fost invitaţi să intre în programul de voluntariat „Salvator din pasiune”.

bogdan voicu teleorman 1

Adaugă un Comentariu

*