Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 19, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » CĂLĂRAŞI: Atenţie, „vrăjitorii” te lasă cât ai zice peşte fără bani şi bijuterii

CĂLĂRAŞI: Atenţie, „vrăjitorii” te lasă cât ai zice peşte fără bani şi bijuterii 

calarasi

O femeie de 53 ani, din comuna Modelu, a reclamat la Poliţie faptul că a fost victima unei înşelăciuni, produse pe stradă, în faţa Policlinicii nr. 1 din municipiul Călăraşi.

Acesta a relatat poliţiştilor că a fost abordată de o femeie necunoscută, care s-a oferit să-i ghicească viitorul, iar, pentru ca vraja să funcţioneze, i-a solicitat să pună într-o batistă bijuteriile de aur şi o sumă de bani. După ce i-a înapoiat batista, a constatat că lipseau bijuteriile şi banii.

Ca mod de operare, în astfel de situaţii, după rostirea „vrăjilor”, escrocii înapoiază victimelor o altă batistă, legată cu aţă, care conţine pietricele sau alte bunuri fără valoare, şi le indică să o desfacă doar după o anumită perioadă de timp pentru a asigura reuşita „incantaţiei”.

Pentru reducerea riscului de a deveni victimele unor astfel de înşelăciuni, IPJ Călăraşi vă recomandă să respectaţi cel puţin două reguli:

  • Nu cumpăraţi bunuri de la diverse persoane care vă abordează pe stradă, expunând tot felul de oferte! Este de înţeles dorinţa dumneavoastră de a face economii achiziţionând bunuri la preţuri foarte mici, dar aveţi grijă să nu suferiţi o pagubă mult mai mare decât dacă le-aţi cumpăra din locuri autorizate!
  • Spuneţi nu oricăror practici de ghicire a viitorului şi nu puneţi de bunăvoie la dispoziţia unor persoane necunoscute bunurile de valoare ale dumneavoastră! Nu s-au întâlnit minuni făcute de escroci!

 

Dacă aţi fost victima infracţiunii de înşelăciune, apelaţi numărul de urgenţă 112, imediat după constatarea situaţiei în care vă aflaţi, şi furnizaţi poliţiştilor toate datele care ar putea conduce la identificarea escrocilor şi recuperarea pagubei suferite!

Adaugă un Comentariu

*